Autor Zpráva
Backflip
Profil
Zdar,
mám dotaz: Pozadí se mi opakuje, protože nevydá na celou stránku (jako zde).
Jak ho mám roztáhnout? Musím ho zvětšovat přes nějaký grafický editor?
Str4wberry
Profil
Odpovídám Backflipovi:
Asi nějak takto — http://www.cssplay.co.uk/layouts/background.html
Backflip
Profil
No nemyslel jsem zrovna tohle, jde mi o tohleto: aby se malý obrázek (třeba 500×500) roztáhl na celou obrazovku a nemusel se skládat několikrát vedle sebe nebo nad sebe.
Gekon
Profil
Backflip
Nejspíš ti nedošlo, jak odporně to bude vypadat, že?
Backflip
Profil
No došlo, ale co nadělám? Nic jinýho mi nezbejvá...
NaDr
Profil
Prostě si sežeň obráze v nějaký pořádný velikosti, jinak já nevim.
Můj web
hop
Profil *
Dobrý den,
mám stejný problém (ti co zde zatím odpovídali nepochopili podstatu problému)
Jde o to když někdo má nastavený monitor na rozlišení třeba 1400x1050 a pozadí je v rozlišení 1024x768 a zobrazí se pouze v rohu ve svém původním rozliš. Zkoušel jsem nastavovat height na 100% a více.. nefungovalo. Jak udělat aby se dynamicky měnilo podle rozlišení každého monitoru??? Předem děkuji!
hop
Profil *
Problém s rozlišením pozadí například na této stránce : webová stránka!
Str4wberry
Profil
Odpovídám hopovi:
„ti co zde zatím odpovídali nepochopili podstatu problému […] Jde o to když někdo má nastavený monitor na rozlišení třeba 1400x1050 a pozadí je v rozlišení 1024x768 a zobrazí se pouze v rohu ve svém původním rozliš.“
Přesně to — mnou odkázané řešení řeší, nebo ne?
hop
Profil *
Omlouvám se za svou blbost, ale přesto když jsem psal normálně pozadí :
<style type="text/css">
body {
background-image: url('pic/pozadi.jpg'); z-index:-3;height:100%
background-attachment: move;
background-repeat: no-repeat;
background-color: white;
color: black; }

</style>
tak to nefungovalo..
a fungoval až zápis vlastností :
#background{position:absolute; z-index:-3; width:100%; height:100%;}
-kterýmu moc nerozumím hlavně tomu zápisu "#background{}"
Str4wberry
Profil
Odpovídám hopovi:
#background {position: absolute; z-index: -3; width: 100%; height: 100%}
Red
Profil *
Ja som to skusal ale vobec mi to pozadie neroztiahne ani nezvecsi...
Bubák
Profil
Red
V tom případě jsi to zkoušel špatně, vždyť ukázka funguje. Ale pokud nikdo nebude vědět, cos to zkoušel, tak ti s tím ani nepomůže.

V CSS3 je vlastnost background-size, ale podpora mezi prohlížeči je velmi velmi malá.
Red
Profil *
Ahoj Bubák.
Máš pravdu ukážku som sem nedal. Ale keď už som zistil, že toto fórum je stále aktuálne, rozoberiem svoj problém konkrétnejšie. Nechcel som robiť pozadie cez img src, tak ako je to v ukážke. Myslel som to tak, či sa jednoducho nedá roztiahnuť pozadie v CSS cez BODY ... napríklad margin : 0px alebo padding: 0px ... ale nedá.
Lebo keď si to pozerali v inom rozlíšení, obrázok sa automaticky neroztiahol. Je to teda jediný funkčný spôsob akým sa dá spraviť pozadie stránky flexibilným? <a href="http://www.rado-blecha.unas.cz/">Toto</a> je moja stránka. Konkrétne nastavenie v CSS pre
BODY {
background-image:url(ob3/Poz.jpg);
background-attachment: fixed;
background-repeat: no-repeat;
background-position: center;
width: 100%;
margin: 0px;
padding: 0px; }
Tak si to prosím pozri a ak tam nájdeš viac chýb, kľudne mi o nich povedz, kritiku prijmem :-) Btw viem, že je to trochu moc čierne ale na tom chcem práve zapracovať zmenou pozadia, lenže ho neviem roztiahnuť ...
A ešte ak by ste mi mohli poradiť. Keď si pozerám stránku v Opere, alebo Firefoxe, je to v pohode. Ale akonáhle si ju pozriem v Exploreri, tak mi to pri obrázkoch aj tlačítkach orámuje fialovou farbou ... Neviete prosím ako sa dá toto odbúrať? Viem, že to je tým, že tie konkrétne obrázky, tlačidlá sú vlastne odkazy na ďaľšie stránky, ale neviem ani kde, ani ako sa ich dá odstrániť.

Vopred ďakujem všetkým, ktorý mi tu poradia a ospravedlňujem sa za druhú časť postu, ktorá s roztiahnutím pozadia nesúvisí.
Red
Tom K
Profil *
A ešte ak by ste mi mohli poradiť. Keď si pozerám stránku v Opere, alebo Firefoxe, je to v pohode. Ale akonáhle si ju pozriem v Exploreri, tak mi to pri obrázkoch aj tlačítkach orámuje fialovou farbou ... Neviete prosím ako sa dá toto odbúrať? Viem, že to je tým, že tie konkrétne obrázky, tlačidlá sú vlastne odkazy na ďaľšie stránky, ale neviem ani kde, ani ako sa ich dá odstrániť.


border: none;
Jakub2682
Profil *
Tom K

Ja som to vyriešil tak že som dal pozadie okolo tých odkazov také aby s tými rámčekami priondenými splívalo ;)
marcellio
Profil *
skusal som vsetko co ste tu popisali,ale nejak sa mi nedarilo moj backround nastavit :)..Problem je v tom ze ma stranke vyska nefunguju a ked rolujete smerom dole tak backround skonci ale nejaka cast este tam zostane cize sa nerostiahne na celu obrazovku..
zapis v css:
#pozadie {background-image: url(/image/pozadie2.gif);
background-repeat: no-repeat;
width: 100%;
margin: 0px;
padding: 0px;
height:100%;
position: absolute;
z-index:-3;}

priklad prikladam moj web www.marcellio.com .Dakujem vopred za pomoc

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: