Autor Zpráva
BlackMartin
Dobrý den.
Měl jsem svůj web na hostingu IC.cz .
DB byla kódovaná v latin2_czech_cs a tabulky též v latin2_czech_cs.
Udělal jsem si kompletní SQL dump.
Při přenosu webu na placený hosting a importování SQL dumpu na jejich MySQL tak se mi slušně řečeno pokazilo např. toto :

Menu bylo třeba :

Před:
» Domů
Po:
? Dom?

Texty :

Před:
PHP je serverový skriptovací jazyk (server-side) navržený pro potřeby webových stránek.
Po:
PHP je serverový skriptovací jazyk (server-side) navržený pro pot?eby webových stránek.

Nevíte jak docílit správného zobrazování ?
Děkuju za pomoc.
Joker
Ten soubor musí mít správné kódování. Pokud se to importuje jako SQL dotaz v phpMyAdminu, bude potřeba nastavit správné kódování tam.
BlackMartin
Tak jsem zkusil udělat že jsem připojení přes phpMyAdmina nastavil na latin2_czech_cs a normálně jsem importoval přes SQL dotaz a docílil jsem toho samého.
Joker
Jo a ještě před importem SET NAMES 'latin2'
BlackMartin
Jako přidat do SQL dumpu nebo jak to přesně aplikovat ?
djlj
Jako přidat do SQL dumpu
Jo.
BlackMartin
Nějak nechápu jak :-D
Když to přidám na začátek SQL dumpu tak error a když to přidám zase na začátek ale tentokrát s čárkou za SET NAMES 'latin2' čili SET NAMES 'latin2', tak taky error.
Kajman_
Profil *
A dal jste za to středník oddělující příkazy?
peta
Kajman_
:) taky si myslim, ze nedal :)

BlackMartin
Hele, pokud ti nezalezi na tom, abys to kodovani prekonvertoval, pak by ti program mel fugovat bez zmeny kodovani normalne.

Pokud to budes konvertovat, tak bys mel mit soubor s databazi ve spravnem kodovani, lze prohlidnout ve FF, treba.
A pak nastavit v PHP header, mysql SET NAMES totez kodovani. Nespolehej na phpmyadmin, protoze ten muze mit v hlavicce nastavene jine kodovani a nez najdes, kde se to meni, to tam uz budes davno mit.

Pro import muzes pouzit bigdump, zkontroluj si nastaveni phpheader a setnames pred pouzitim.

Vaše odpověď

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0