Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
BlackMartin Profil |
#1 · Zasláno: 10. 11. 2007, 15:39:59 · Upravil/a: BlackMartin
Dobrý den.
Měl jsem svůj web na hostingu IC.cz . DB byla kódovaná v latin2_czech_cs a tabulky též v latin2_czech_cs. Udělal jsem si kompletní SQL dump. Při přenosu webu na placený hosting a importování SQL dumpu na jejich MySQL tak se mi slušně řečeno pokazilo např. toto : Menu bylo třeba : Před: » Domů Po: ? Dom? Texty : Před: PHP je serverový skriptovací jazyk (server-side) navržený pro potřeby webových stránek. Po: PHP je serverový skriptovací jazyk (server-side) navržený pro pot?eby webových stránek. Nevíte jak docílit správného zobrazování ? Děkuju za pomoc. |
||
Joker Profil |
#2 · Zasláno: 10. 11. 2007, 15:45:32
Ten soubor musí mít správné kódování. Pokud se to importuje jako SQL dotaz v phpMyAdminu, bude potřeba nastavit správné kódování tam.
|
||
BlackMartin Profil |
#3 · Zasláno: 10. 11. 2007, 15:48:38 · Upravil/a: BlackMartin
Tak jsem zkusil udělat že jsem připojení přes phpMyAdmina nastavil na latin2_czech_cs a normálně jsem importoval přes SQL dotaz a docílil jsem toho samého.
|
||
Joker Profil |
#4 · Zasláno: 10. 11. 2007, 15:52:47
Jo a ještě před importem SET NAMES 'latin2'
|
||
BlackMartin Profil |
#5 · Zasláno: 10. 11. 2007, 15:57:04
Jako přidat do SQL dumpu nebo jak to přesně aplikovat ?
|
||
djlj Profil |
#6 · Zasláno: 10. 11. 2007, 16:28:15
Jako přidat do SQL dumpu
Jo. |
||
BlackMartin Profil |
#7 · Zasláno: 10. 11. 2007, 16:36:15
Nějak nechápu jak :-D
Když to přidám na začátek SQL dumpu tak error a když to přidám zase na začátek ale tentokrát s čárkou za SET NAMES 'latin2' čili SET NAMES 'latin2', tak taky error. |
||
Kajman_ Profil * |
#8 · Zasláno: 10. 11. 2007, 19:25:43
A dal jste za to středník oddělující příkazy?
|
||
Časová prodleva: 3 dny
|
|||
peta Profil |
#9 · Zasláno: 13. 11. 2007, 15:20:50
Kajman_
:) taky si myslim, ze nedal :) BlackMartin Hele, pokud ti nezalezi na tom, abys to kodovani prekonvertoval, pak by ti program mel fugovat bez zmeny kodovani normalne. Pokud to budes konvertovat, tak bys mel mit soubor s databazi ve spravnem kodovani, lze prohlidnout ve FF, treba. A pak nastavit v PHP header, mysql SET NAMES totez kodovani. Nespolehej na phpmyadmin, protoze ten muze mit v hlavicce nastavene jine kodovani a nez najdes, kde se to meni, to tam uz budes davno mit. Pro import muzes pouzit bigdump, zkontroluj si nastaveni phpheader a setnames pred pouzitim. |
||
Časová prodleva: 18 let
|
0