Autor Zpráva
Stefan
Profil *
Zdravim, chtel bych se zeptat, jestli nekdo nevi, kde by byl na netu navod na tohle http://fotbal.sport.cz/clanek/120628-na-zizkovskem-oranisti-doklouzala -slavia-k-remize-1-1.html

mam na mysli to okno co se ukaze kdyz njajedu mysi na jmeno hrace. Diky
yFang
Profil
Stefan
Javascriptem.
Stefan
Profil *
tak sem si nasel tento prikaz

<a href="" onmouseover="parent.location='http://stranka.html'">stranka</a>

tak me napadlo ze by to udelal pomoci jej, s tim ze by nove okno melo mnou zadane rozmery, ale jelikoz se v javascriptu moc nevzynam, tak me tam nejak nejdou zasadit rozmery noveho okna...
Měsíček
Profil
Budeš muset udělat div, který potom budeš odkrývat a skrývat nějákou událostí, touto problematikou se zabývají na w3cschools, pokud jsem to dobře postřehl ..
peta
Profil
Stefan
Mne teda neni presne jasne, co bys rad.
Pojem:
"njajedu mysi" - chapu jako presun kurzoru mysi nad nejakou oblast
"jmeno hrace" - oblast
Mno, ale ted jsi nenapsal, kde se ta oblast jako nachazi?

Uz mi to doslo, MODRE jmeno hrace V TEXTU, PODTRZENE PRERUSOVANOU CARKOU. Pak uz se neda moc splest.
1. efekt - skyti zobrazeni
jakpsatweb - javascript - priklady - skryvani nadpisu
2. efekt - zobrazeni / skryti pri kurzoru nad textem - udalosti
jakpsatweb - javascript - onmouseover / onmouseout
3. efekt - skryti po uplynuti nejakeho casu, potrebujes casovac
jakpsatweb - javascript - priklady - datum a cas

Viz Měsíček
Ty bys mohl za hrace pridat kartu hrace a pak si jednotlive zobrazit pres
onmouse... coz by se dalo obejit pres
CSS a:hover + HTML <a href="karta_hrace.php?id=123">Karel Omacka<span>Karta hrace...</span></a>
a span {display:none;}
a:hover span {display:block;}

Druhe reseni je podobne, ale misto CSS by jsi pouzil javascript, ktery pro kazde "A", kde "href" zacina "karta_hrace.php" prida JS pro onmouse... Abys to tam nemusel psat ke kazdemu hraci (a nabyval ti HTML kod) a aby se karta zobrazila i bez JS.
Pak tenhle JS muze sdruzit vsechny 3 efekty.

Pak je mozne take pouzit google.com cotojovatko .
Coz tady par lidi propaguje. Je to zajimave reseny JS.

Dalsi reseni je otevrit nove okno
jakpsatweb - javascript - objekt window - metoda open
Lze zadat rozmery, lze nastavit obsah okna nebo zmenit SRC/location/url na zobraz_kartu.php?id=5
Toto treba pouziva xko.cz , kdyz si zobrazis seznam lidi v mistnosti a prejedes nad nim mysi.

V podstate by se dalo udelat i neco takovehoto:
http://www.volny.cz/peter.mlich/www.htm#mssub8
menu efekt

Mno, a k tomu, co maji oni, na to ti preci staci kliknout na Soubor - Ulozit jako - Uplna html . ulozit ti jak JS, tak CSS, i HTML, pak uz jen staci upravit a smazat, co tam nechces.
Oni maji v HTML kodu:
<span onmouseout="return playerBuble.hide()" onmouseover="return playerBuble.show(this,'/hrac?seasonId=564&teamId=2000003&playerId=8004 949',event)" class="bubleSpan">Švancara</span>
<script type="text/javascript" src="/templ/js/sport_all.js?21"></script>
a mam pocit, ze v tom souboru ten script asi bude, ne?
http://fotbal.sport.cz/templ/js/sport_all.js?21
... var playerBuble = ...
Bubák
Profil
Pak je mozne take pouzit google.com cotojovatko .
Neznám, i když peta to občas propaguje, nikde jsem to neviděl. Asi jde o Cotojátka.

Dalsi reseni je otevrit nove okno
jakpsatweb - javascript - objekt window - metoda open

Mám dojem, že jediná JS událost, která dneska dokáže otevřít nové okno, je onclick. Jinak, třeba při výše zmíněné JS události onmouseover akorát vyskočí hláška od blokovače vyskakovacích oken.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0