Autor Zpráva
Kristýna
Profil *
Dobrý večer,chtěla bych se Vás na něco zeptat.Jak je rubirka Formulář na mail tam jsem si vše přečetla a zkoušela ale nikdy se to neodeslalo=(.

Jak mám toto HTML :

<form action="mailto:adresa@prijemce" method="post" enctype="text/
plain">
Váš mail: <input name="mail_odesilatele" size="20"><br>
Předmět: <input name="subject" size="20"><br>
Zpráva: <textarea name="body" rows="4" cols="30"></textarea><br>
<input type="submit" value="Odeslat">
</form>

Mám napsat svůj e-mail:

<form action="mailto: MŮJ@EMAIL.CZ" method="post" enctype="text/
plain">

Ale když jsem to zkusila tak místo toho aby se to odeslalo tak se mi otevřel e-mail.



A místo tohoto napíšu svůj formulář,že?:

Váš mail: <input name="mail_odesilatele" size="20"><br>
Předmět: <input name="subject" size="20"><br>
Zpráva: <textarea name="body" rows="4" cols="30"></textarea>

Mohl by mi někdo poradit a napsat ne e-mail nebo odpovědět?
Moc Vám předem děkuji!!!



ARINKA.PEJSEK@EMAIL.CZ
Str4wberry
Profil
Odpovídám Kristýně:
Chová se to zcela normálně. Budeš muset použít nějaké takovéto řešení — http://www.jakpsatweb.cz/formular-mail.html
Odín
Profil *
To po mě nedávno chtěl kamoš ze školy. Má web fotbalovýho klubu na webZdarma.cz.
Chtěl udělat formulář, a tam dat ňáký jako Jmeno, Přijmení, Vaha, atd.

tak jsem mu navrhl tento PHP skript(upraveno pro tvuj případ):

Toto je obsah souboru email.php (můžeš si ho nazvat jak chceš, ale nesmíš zapomenout to změnit i v tom formlaři v action=)
V příkladu jsou použity poznámky (tzn. text za //), ty tam můžeš klidně nechat, při běhu si jich počitač vubec nevšímá

<?php
$mail_odesilatele=$_POST['mail_odesilatele']; // toto jsou políčka z toho formuláře, tzn. musí se jmenovat stejně
$subject=$_POST['subject']; // text je v php vždy v úvozvkách("něco" nebo 'něco', lepší je "něco" - jdou do toho vložit proměné)
$body=$_POST['body']; // slova začínajici znakem $ jsou proměné, neboli paměť pod názvem do které jde vložit ledacos

// do proměne txt jsem dal ukládat text zpravy, do kterého se vkládají proměné
$txt="Toto je zpráva z mýho webu
adresa odesílatele je $mail_odesilatele.
Text:
$body";
// líbí se mi že PHPko bere entery ze zadání, ale kdyby ti to nefungovalo, tak k tomu slouží znak (je to enter znak, tzn. když napíšeš Ahoj jak se maš? tak ti to v tom zlomí)

// tvar funkce mail je: adresa příjemce, předmět, text zprávy
if (mail("moje@adresa", $subject, $txt) ) echo "Zpráva byla úspěšně odeslána<BR />";
else echo "Zprávu se nepodařilo odeslat<BR />";

// ja osobně jsem nakonec dal ještě
// echo "Pokud se nic nestalo, klikni na Zpět<script>history.back()</script>";
// je v tom <script> který v prohlížeči zmáčke talčítko Zpět, takže ta stránka vlastně jen asi tak na 2 ms problikla

?>

A tvuj formulář:

<form action="email.php" method="post">
Váš mail: <input name="mail_odesilatele" size="20"><br>
Předmět: <input name="subject" size="20"><br>
Zpráva: <textarea name="body" rows="4" cols="30"></textarea><br>
<input type="submit" value="Odeslat">
</form>

Ale nyní jsem to už nezkoušel, takže doufám, že to bude fungovat.

Snad jsem to trochu vysvětlil.

Sám jsem formulář vložil do tabulky, aby byl vyrovnanej a té tabulce dal parametr border="0".

Hodně štěstí

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: