Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
stet Profil * |
#1 · Zasláno: 27. 11. 2007, 19:31:13
hej pls potreboval bych pomoc :) urcite znate funkci onmouseover a onmouseout. mno a mam na pozadi stanky takovej slozitej obrazek a jak mate treba #FFFFFF bilou barvu tak bych poteboval taky nejaky hex kod ale aby to znamenalo pruhlednou barvu . proste kdyz vyvolam onmouseover tak mi to zasviti nejakou barvou a kdyz dam onmouseout tak potrebuju aby to zase spatky hodilo ten background . kdyz tak presny poblem si muzete podivat
zde |
||
habendorf Profil |
#2 · Zasláno: 27. 11. 2007, 19:37:05
Aha, nestačilo :o)
Tak ještě jednou: urcite znate funkci onmouseover a onmouseout Takový funkce neznáme. Žádný kód průhledné barvy neexistuje. |
||
stet Profil |
#3 · Zasláno: 27. 11. 2007, 19:46:28
nwm jestli sis vsiml ale jak si chtel tak jsem si zalozil vlastni lajnu at nerusim ostatni a cekal jsem na normalni odpovedi a ne na tohleto . pokud neexistuje , dekuji za odpoved, budu hledat jine moznosti, dekuji
|
||
habendorf Profil |
#4 · Zasláno: 27. 11. 2007, 20:44:37
stet
tak jsem si zalozil vlastni lajnu at nerusim ostatni To je v pořádku. Ale s tou barvou to prostě tak je, já za to nemůžu, tak se na mě nezlob :o) |
||
Bubák Profil |
#5 · Zasláno: 27. 11. 2007, 22:41:44
www.jakpsatweb.cz/javascript/udalosti.html
www.jakpsatweb.cz/css/background-color.html funkce onmouseover a onmouseout - aha, asi událost kód průhledné barvy - aha, asi bez barvy, transparent |
||
peta Profil |
#6 · Zasláno: 28. 11. 2007, 08:08:26
stet
obrazek se nakresli pruhledny, nastavi se prvku, treba DIV nad nim bile pozadi, li a ma pozadi bile. Pri onmouse zmenis pozadi na '' nebo transparent Pripadne das obrazek do CSS pozadi, pruhledny, nastavic background-color:#fff; pri hover background-color:transtarent. Tak, jak to popisujes je to samozrejme nesmysl. Javascript NESMI z obrazku tahat zadne informace, protoze by se to dalo pouzit ke kopirovani souboru bez tveho vedomi. Pokud to dovoluje Flash, je to jejich problem. Nastesti tuhle technologii do stranek nedavam. |
||
Bubák Profil |
#7 · Zasláno: 28. 11. 2007, 09:54:17
pri hover background-color:transtarent
Ukecaná definice začátečníků, stačí: onmouseout="this.style.background='none'" |
||
Joker Profil |
#8 · Zasláno: 28. 11. 2007, 10:03:22
Jen ještě doplním:
stet jak mate treba #FFFFFF bilou barvu tak bych poteboval taky nejaky hex kod ale aby to znamenalo pruhlednou barvu Ten šestnáctkový kód barvy je: první dvojice úroveň červené složky, druhá dvojice úroveň zelené složky a třetí dvojice úroveň modré složky. Zkuste z červené, zelené a modré barvy namíchat průhlednou a zapamatovat si, kolik které je potřeba použít ;-) |
||
Bubák Profil |
#9 · Zasláno: 28. 11. 2007, 11:06:40
Ten šestnáctkový kód barvy je: první dvojice úroveň červené složky, druhá dvojice úroveň zelené složky a třetí dvojice úroveň modré složky.
Pokud jsem správně pochopil návrh CSS3, tak ani tam nepůjde pro RGBA použít hexa zápis, třeba #12345678. Našel jsem ho ale u jistého microsoftího filtru: AA is the alpha value from 00 to FF RR is the red hexadecimal value from 00 to FF GG is the green hexadecimal value from 00 to FF BB is the blue hexadecimal value from 00 to FF |
||
stet Profil |
#10 · Zasláno: 28. 11. 2007, 17:48:34
dekuji
|
||
peta Profil |
#11 · Zasláno: 28. 11. 2007, 19:15:51
Bubák
Mnooo. Ale to jsi nepochopil priklad. Ja chci do pozadi nastavit obrazek i barvu a pak menit pouze barvu. Tim padem je trenba pouzit ukecanou definici. A none jako takove nefunguje vzdy. resp none se tyka uplne jine vlastnosti, konktretne URL a ja chtel menit barvu naz #fff treba na #8f8 nebo transparent . Cili si myslim, ze to tve nelze pouzit. |
||
Časová prodleva: 18 let
|
0