Autor Zpráva
dan8
Profil *
Dobrý den,
v první řadě bych se chtěl zmínit, že jsem už prohledal celý server, ale odpověď nenalezl (asi je to takový základ, že se o tom ani nikde nepíše).

struktura mého webu:

nahoře menu
pod ním dva plovoucí divy (s levým/pravým float a pevnou šířkou)
a pod nimi je patička, a ta má nastaveno clear:both

Jde mi o to, aby se o divy chovaly jako tabulka, tedy že když je načten dlouhý text v levém divu, automaticky se zvětší i ten pravý a naopak a pod to přiskočí patička.
Nejedná se tedy o problém typu "čistič" ... patička mi funguje skvěle, ale nefunguje to, aby ten menší div dorazil k patičce (aby se automaticky zvýšila jeho výška).

Nastavil jsem oběma divům výšku 100% nebo auto, ale výsledek vypadá jinak v IE a jinak ve FF či Opeře, ale ani jednou tak jak bych si představoval. (Ve FF se stane div neúměrně dlouhý a odsune druhému patičku a v IE je div krátky, ani se nepokouší přiblížit patičce.

Už jsem laboroval různě s table-cell ap., ale nic z toho mi nepomohlo donutit menší div (do kterého je zrovna načtený menší obsah) aby "dojel" dolů k patičce, ale přitom aby ji neodsunul.

Za případné rady moc! děkuji
tiso
Profil
dan8 - robí sa to inak - rovnako vysoké stĺpce sa simulujú obrázkom na pozadí nadradeného prvku...
Bubák
Profil
Tento měsíc to tu bylo nejmíň 2×
http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=3&topic=62 011
http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=3&topic=63 529
dan8
Profil *
Nečekal jsem, že tak brzo při učení CSS narazím na jeho současné hranice. Problém jsem vyřešil tabulkou - je to rychlé, přehledné, spolehlivé a funguje na snad 10 let starých prohlížečích a 20 let ještě fungovat určitě bude. U provedení v CSS si tím nejsem jistý, když to pořádně nefunguje ani teď. Opravdu jsem tomu věnoval spoustu času a buňky jsou na to jako stvořené. Snad se někdo inspiruje a použije raději tabulku. Přesto Vám ještě jednou moc děkuji za ochotu.
tiso
Profil
dan8 Snad se někdo inspiruje a použije raději tabulku.
Preboha, len to nie, tabuľka nie je určená na tvorby layoutu, ale na tabuľkové údaje!
Manq
Profil
dan8
Když něco neumíš, tak se to raději pořádně nauč a nedoporučuj začátečníkům takové blbosti.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: