Autor Zpráva
starburst
Profil
nevíte někdo jak by se dalo vytcořit menu podobné jako je ve hře unreal tournament 3?
pro ty kteří neznají:

jedná se o textove menu, po najetí myši na menu se podsvítí pod myší obdělník v pozadí jednoho rádku a písmo v tom damém řádku se zvětší a po přejíždění myši se podbarvují další(jiná) pole ---- doposud by to neměl být problém ALE - chtěl bych docílit i toho efektu ze to podbarvené pole se plynule hýbe nahoru a dolu jako kdyby bylo přilepené na myši (v normálním menu se podbarví celý rámeček a svítí dokud neprejedu myší na dalsí pole. pak zhasne a rozsvítí se aktivní -toto nechci).
nevíte někdo jak na to? nevím jestli je to dostatečně pochopitelné...

díky aspon za snahu
Joker
Profil
chtěl bych docílit i toho efektu ze to podbarvené pole se plynule hýbe nahoru a dolu jako kdyby bylo přilepené na myši
A jak se ho potom zbavím, když chci přejet na jinou položku?
Timy
Profil
Tohle je nejlepší udělat ve Flashi.
starburst
Profil
to Joker:
no ono se to zobrazi jenom pokud se mysi pohybuji v poli toho menu a pokud odjedu mysi pryc z menu tak po pozadi zmizi... pohybuje se jen pozati a ne cely radek menu... menu stoji a pozadi se pohybuje podle mysi...

to Timmy:
znas nejakej program pro zacatecnika? nebo nevis jak na to?
Joker
Profil
starburst
Jotáák... tak potom by to šlo Javascriptem: pokud je myš nad prvkem (s využitím onmouseover, onmouseout), nastavovat umístění pozadí (backround-position) v závislosti na kurzoru myši.
starburst
Profil
no jo ale to prave udela to co sem popisoval ze je klasicky menu s vybarvenym pozadim a kdyz prejedu na jinou polozku tak to preblikne na tu jinou polozku...ale ja bych chtel aby se to pozadi menilo plynule a ne preskakovalo jestli rozumis...proste jakokdyby si u mysi nastavil obdelnik na pozadi a pak ten obdelnik plynule jezdil pod tim menu...
Timy
Profil
starburst
Flash :-).
starburst
Profil
a tim javascriptem by to slo jak?
Joker
Profil
Timy
Já bych teda Flash zrovna pro menu stránky moc nedoporučoval. Nehledě na to, že ve Flashovém menu by se to nejspíš muselo naprogramovat v ActionScriptu a to už je jednodušší to zhruba stejně složitě udělat v Javascriptu.

starburst
Už jsem psal, jak by se to asi dělalo. Doufám nemusím vymýšlet celý fungující skript :)
starburst
Profil
nemusis ale mohl bys:-)
ja JS vubec neovladam takze bych to sam nedal...aspon cast :-)

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: