Autor Zpráva
pavelll
Profil
ahoj nevíte někdo jak zaoblit roky obrázku ??
Jonas
Profil
http://www.pc-politika.com/news.php?readmore=377
angita
Profil *
Vyzkoušela jsem to, je to perfektni!

Mám jen dva začátečnické dotazy:
1. alt="" znamená bez žluté bubliny? - je to chápáno jako, že mezi uvozovkami nic není, tak se bublina nezobrazuje?

2. mezi "><img" nesmí být Enter, jinak by se ty obrázky nespojily do jednoho. Je to tak? A platí to i pro něco jiného? Doposud jsem si myslela, že v html stránce mohou být mezery a Enter kdekoliv mezi jednotlivými tagy (tím myslím mezi <> a dalším <>). Jak to tedy je?

<div id="sloupec">
<div id="strecha-obsah"><img src="../css/kulaterohy/roh-orange-levy.gif" alt=""
height="23" width="12"><img src="../css/kulaterohy/prechod-orange.gif" alt=""
height="23" width="129"><img src="../css/kulaterohy/roh-orange-pravy.gif" alt=""
height="23" width="12"> <div id="titulek-content" class="titulek">Naše nabídka</div> </div>

Předem díky za objasnění.
Zuzana
Joker
Profil
angita
alt="" znamená bez žluté bubliny?
Ne. Alt znamená alternativní text pro případ, že návštěvníkův prohlížeč nezobrazuje obrázky. Atribut je povinný pro všechny obrázky, takže pokud autor chce, aby stránka prošla bez chyby validátorem a nechce vymýšlet text, dá tam alt="", alt="image" nebo něco podobně "duchaplného" :)
Obecně by se to nemělo dělat, ale pokud daný obrázek stejně nemá žádný obsahový význam, dá se to myslím tolerovat.

Doposud jsem si myslela, že v html stránce mohou být mezery a Enter kdekoliv mezi jednotlivými tagy
To není přesné. V HTML se mezery a prázdné řádky (obecně bílé znaky) zobrazují jako jedna mezera.
Takže například:
<div>
<div>
se zobrazí stejně jako:
<div> <div>

tzn. s jednou mezerou. Pokud je ale nutné, aby tam mezera nebyla, musí se napsat (v mém příkladu) <div><div>
angita
Profil *
Diky za vysvetleni.
Zuzana

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0