Autor Zpráva
HuH
Profil *
1. dotaz zněl:

Zdravím, potřebuju na web jednoduchou administraci, jen úprava obsahu includovaných stránek, nic víc nic míň...... ale moc netušim jak na to... zkoušel jsem googlit ale nic moc..nevíte o nějakym nástroji co naformátuje text do html,
/vyřešeno/

2. otázka

Dobrá editor už mám. Teď to zásadní, potřebuju aby vytvořená stránka přepsala vybranou stránku ve složce odkud includuji....poradíte ?


----
Editace Mistrem: Úprava odkazu a titulku.
Jan Tvrdík
Profil
Já bych to neincludoval ale načetl přes fopen + fread a přes fwrite zapsal :)
HuH
Profil *
Tak nevím jestli to dobře chápu, do editoru načíst stávající stránku přes fopen + fread a potom po úpravě uložit pomocí fwrite.
Jan Tvrdík
Profil
HuH
něco v tom smyslu :)
HuH
Profil *
Já nevím asi budu kecat ale:


$filename = "/url/uvod.php"; // adresa souboru

$fd = fopen ($filename, "r"); // otevře soubor

$contents = fread ($fd, filesize ($filename)); // čte soubor

fclose ($fd); // zavře soubor
?>

takže když to dám mezi <textarea> mělo by to načíst obsah "uvod.php" a dál s ním pracovat ... místo toho jen chyby, viz. odkaz nahoře....
Jan Tvrdík
Profil
zkus
$filename = "./url/uvod.php"; // adresa souboru

+ případně zkontroluj práva
HuH
Profil *
omlouvám se...hloupá chyba

zkusil jsem přidat echo:

<?php
$filename = "./url/uvod.php";
$fd = fopen ($filename, "r");
$contents = fread ($fd, filesize ($filename));
echo ($fd);
fclose ($fd);
?>

ale vypsalo to jen "Resource id #2" .....asi vlastnost editoru ? nevím
Jan Tvrdík
Profil
HuH
<?php 
$filename = "./url/uvod.php"; 
$fd = fopen ($filename, "r"); 
$contents = fread ($fd, filesize ($filename)); 
echo ($contents); 
fclose ($fd); 
?>
HuH
Profil *
Takže teď to asi přes "post" poslat k zapsání do souboru s tou samou adresou
$filename
Jan Tvrdík
Profil
HuH
To zkus :)

Předpokládám že bude potřeba ještě řádek
$filename = $_POST["filename"];
HuH
Profil *
Hmm, teď jsem trochu zmatenej. K původnímu kódu přidám POST

<?php 
$filename = "./url/uvod.php"; 
$fd = fopen ($filename, "r"); 
$contents = fread ($fd, filesize ($filename)); 
echo ($contents); 
fclose ($fd); 
$filename = $_POST["filename"];
?>


a jak potom uložit obsah <textarea> ?
Jan Tvrdík
Profil
(...)
<textarea>
<?php 
$filename = $_POST["filename"];
$fd = fopen ($filename, "r");
$contents = fread ($fd, filesize ($filename)); 
echo ($contents); 
fclose ($fd); 
?>
</textarea>
(...)
HuH
Profil *
Dostat to do editoru už se povedlo Tady ale jak to uložit
Jan Tvrdík
Profil
HuH
Ještě bych opravil jeden řádek v předcházejím kódu:
echo htmlspecialchars($contents); 

Ohledně zápisu záleží, jak to funguje v editoru. Obecně:
$filename = $_POST["filename"];
$text = $_POST["text"];
$fd = fopen ($filename, "w");
fwrite($fd,$text);
fclose ($fd); 
HuH
Profil *
čert ví jak funguje editor...

Asi bych to viděl takhle: dát pod to furmulářoví tlačítko "uložit" s tím že by vzal $text tedy obsah <textarea>
HuH
Profil *
No teď mám v textarea tohle:

<?php
// otevře pro úpravu
$filename = $_POST["filename"];
$filename = "./url/uvod.php";
$fd = fopen ($filename, "r+");
$contents = fread ($fd, filesize ($filename));
echo htmlspecialchars ($contents);
fclose ($fd);
?>


<?php
$filename = $_POST["filename"];
$text = $_POST["text"];
$fd = fopen ($filename, "r+");
fwrite($fd,$text);
fclose ($fd);

//měl by ukládat ale poslední dva řádky hlásí chybu viz. tady
?>

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0