Autor Zpráva
soul_draco
Profil *
Dobrý den,
začínám s PHP a mám klasicky index.php (menu, listicky...), do kterého se vkládá stranka.htm (index.php?display=stranka.htm).

Mám problém s tím, že google mi vyhledá stránku stranka.htm a otevře mi ji samostatně (ne v index.php), takže uživatel se nedostane nikam jinam. Jak udělat, aby se i takto samostatná stránka otevřela v index.php ?

Někde vidím, že to lidi řeší odkazem "zobrazit index" dole, ale to mi přijde hloupé. Asi vložit nějaký spript, který zjisí, zda-li je stránka otevřena v indexu a jestli ne, tak se přesměruje. Ale jak říkám, s PHP začínám...

Poradí někdo ?
Miloš
Profil
jako hodnotu proměnné nikdy nepoužívej názvy souborů (display=stranka.htm).
Namísto toho postupuj například nějak takhle:
<?php
if (isset($_GET['display'])){
  switch ($_GET['display']){
    case "uvodni":
      $includuj = "uvodni.php";
      $title = "Úvodem slovo šiditele";
      $keywords = "Klíčová sova pálená";
      $description = "Popysk stránky";
      $dalsi_promenne = "jejich dalsi hodnoty…"
      break;
    case "historie":
      $includuj = "historie.php";
      $title = "Něco z historie";
      $keywords = "Klíčový výr bubo bubo";
      $description = "Opět nějaký popysk";
      $dalsi_promenne = "atd. atd…"
      break;
ATD.
?>

a potom vypisuj jednotlivé části stránky. například:
<title><?php echo "$title — Moje sránky"?></title>
<?php
include $includuj;
// atd.
?>
soul_draco
Profil *
Chápu, díky :)

Ale hlavně bych potřeboval vědět, jak udělat, když se někdo dostane k te samotne html stránce (zadá do vyhledavace domena.cz/stranka.htm)

Potřebuji, aby v tuto chvíli stranka.htm zjistila, že se neotevírá z indexu.php a otevřela se v něm.
Miloš
Profil
Jestliže názvy vkládaných souborů předáváš přes proměnné, těžko někdo přijde na to, jaká je jejich adresa.
Například si je můžeš umístit do adresáře vkladane_soucasti_meho_webu, jakoz jim mudes davat nazvy uvodni.include.php a podobně.

Jak zajistit, aby se takové soubory nenačetly ani tehdy, když jejich adresu někdo nevímjakou náhodou napíše, to ale nevím, snad ti někdo poradí.
soul_draco
Profil *
Já právěže předělával web z html (index byl prostě tabulka s iframe) do php a vyhledávače jsou plné odkazů na bývalé htm stránky. Co s tím ?

Myslíš, že se to za čas přeindexuje ? Nedal bys mi plz ICQ ? Teda jestli tě můžu poprosit o pomoc, na netu je toho o php dost málo a moc toho neumím. Kdyžtak moje je 201 888 696
Miloš
Profil
Na netu toho není o PHP vůbec málo, například:
— seriál na Linuxsoftu: http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=171
— Interval: http://php.interval.cz/
— manuál (částečně česky) http://cz.php.net/
http://www.tvorba-webu.cz/php/
A kdybys jen trochu hledal, určitě najdeš mraky dalších. http://www.jakpsatweb.cz/katalog/php.html

ICQ žel nemám.
Ale určitě ráno nebo v poledne vstane dost lidí, kteří budou schopni poradit víc (já jsem se jen náhodou vzbudil a jdu zase spát).
Str4wberry
Profil
Odpovídám soul_draco:
Nastav si v indexu nějakou proměnnou/konstantu. Tu potom kontroluj v tom vkládaném souboru. Budeš ho tedy muset zpracovávat jako PHP. Když ta proměnná nebude, přesměruješ (funkce header) na index.php?display=neco.php.

Ale řešení kolegy Miloše je lepší.
soul_draco
Profil *
Dik, to me nanapadlo :)

Ohldene reseni milana : To se vzdycky dela tim case ? Co, kdyz mam na strance nekde treba 50 clanku, to musim psat case "clanek1".... case "clanek2"... Mi přijde příšerný a zase jich nemám tolik, aby se vyplatilo psát nějaký databázový systém. Není ještě nějaké jiné řešení ?
Miloš
Profil
Tohle řešení není asi úplně vhodné pro příliš rozsáhlé weby. V každém případě ale doporučuji rozsáhlejší switch umístit do samostatného souboru (například povolene-adresy.php).
soul_draco
Profil *
Já to chápu, že to mohu dát do souboru, ale stejně se nevyhnu obrovskému seznamu, který budu muset ručně napsat a kdykoli budu chtít přidat stránku, musím vytvořit soubor, pak vytvořit odkaz a ještě dát odkaz do tohoto seznamu.

Když má někdo web o pár stránkách, tak to chápu. Ale nechce se mi věřit, že ostatní do dělají také tak...

Vím, že bych si mohl vytvořit nějaký redakční systém, ale tak daleko zatím nejsem. Dá se udělat i bez databází to, abych nemusel každou stránku zvlášť definovat v tom switchi ? Nějaká finta ?
soul_draco
Profil *
Zapomněl sem přidat adresu webu : http://sdraco.ic.cz .
petr6
Profil
soul_draco
ale stejně se nevyhnu obrovskému seznamu
Zato se vyhnes problemum.
Kcko
Profil
soul_draco


Ja to dělám trošku jinak, zakladni stranky mam v DB a titulky tudiz , ale potom se mi titulky treba u clanku nebo u jinych veci meni dynamicky tak nahrazuji {TITLE} pres output funkce za skutecny preklad.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: