Autor Zpráva
TomAsQo
Profil
ahoj,
zaujimalo by ma, ako by ste urobili multilingvalny web(povedzme 6 jazykov, cize treba mat na to nejaky uhladny system, ako to spravit...).
myslim prelozit nielen texty, ale aj linky a VSETKO do detailov... cize predstavte si web ako je napr. http://www.heightforhire.com konkretnejsie si pozrite len jeden stroj povedzme, ze http://www.heightforhire.com/index.php?option=com_oscommerce&osMod=pro duct_info&cPath=22&products_id=43 ... ako toto mam prelozit? kde a jak mam ukladat preklad? do databazy ku kazdemu osobitne, alebo jak ?

ps: pocul som, ze existuje nejaky gnu gettext, ale neviem, ci to funguje aj na stranky, alebo len na preklad programov a ci je na toto vhodny..

diky:)
Nox
Profil
Dělám to přes cookies (s jedním výchozím jazykem), mám proměnnou kde je zkratka toho jazyka, mám soubory
např. texty_cz.php, texty_en.php... kde je např.
global $tx;
$tx["Index-Uvitani-h1"]="...";
$x["Index-Uvitani-txt"]="...";

a pak v hlavičce mám

<?php
$lang=Lang(); // vybere se příslušný jazyk
include "texty_$lang.php";
?>

a pak mám třeba
<meta name="description" content="<?php echo $tx["Desc"]?>" />

<img src="logo_<?php echo $lang?>.jpg" />

atp.
TomAsQo
Profil
jj, ale imho ho STRASNE strati priehladnost pri viacerych jazykoch a viacerych textoch(ako v horeuvedenej srtanke) hlavne, ked nebudem uz ani vediet povenovat dalsie a dalsie veci... rozmyslal som, ze to spravim cez ID cko nejak, alebo v databaze to bude nahodene... pretoze nezabudni, ze nielen tot omusim byt prelozene, ale aj dlhe texty..a tie by som neukladal do premennych, pretoze to bude zrat vela pamati...
Měsíček
Profil
njn .. to je to prokletí více jazyčných webu ;)
Str4wberry
Profil
Ptám se Noxe:
To vážně rozlišuješ jazykové verze webu pomocí cookies? To je dost nešťastné řešení.
TomAsQo
Profil
este sa spytam znovu na ten gettext...mate niekto s tym skusenosti? resp. nasiel som o nom nieco take, ze vytvara subory *.po a *.mo ... tusim niekedy riaaaadne davno som videl, ze nieco take pouziva wordpress...(tie subori) neviete, ako sa s nim v phpcku robi?

str4wberry: jj, imho tiez to je kusa nestastne riesenie, ale chcel by som sa teba spytat, ze co ine navrhujes?
pouzivat url typu LANG.site.com/index alebo site.com/LANG/index ? co je lepsie pre SEO?

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: