Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
kralik Profil * |
#1 · Zasláno: 5. 1. 2008, 18:52:17
Zdravím, chtěl bych vědět jak bych vytvořil herní server pro hru Diablo II nebo nějakou jinou. Jen mě to zajímá. Jde mi spíše o softwarový postup. A jak zjistím zda mám IP veřejnou? Chtěl bych tedy vědět jak vytvořit v Diablu II nějaký realm, jak to funguje, co potřebuji. Nemusí být hra Diablo II, zkrátka vše kolem toho. Díky všem za příspěvky.
|
||
Měsíček Profil |
#2 · Zasláno: 5. 1. 2008, 18:57:35
mojeip.cz = mění se tvoje IP?
|
||
Jan Rippl Profil |
#3 · Zasláno: 5. 1. 2008, 20:21:48
Měsíček
mojeip.cz = mění se tvoje IP? Pěkná volovina... kralik může mít statickou adresu, kterou sdílí i spousta dalších uživatelů ve stejné síti, jako je on. kralik Vzhledem k tomu, že veřejných adres je nedostatek, a jedná se o placenou službu (nebylo-li stanoveno již ve smlouvě o službách ISP, že veřejná IP adresa, je součástí služby připojení k síti internet od daného ISP), domnívám se, že ideální postup je kontaktovat poskytovatele připojení a dotázat se jej na to. Zřejmě veřejná nebude. |
||
Ghosting Profil |
#4 · Zasláno: 5. 1. 2008, 20:31:39 · Upravil/a: Ghosting
kralik
Napiš nám co máš za připojení. (ISP, typ, rychlost) Pokud máš možnost, nech si nastavit port forwarding na tom portu kde běží ta hra (natstavuje se to v routeru) + veřejnou IP adresu jak psal Honza. Pokud tu možnost nemáš tak dost lidí hraje přes software hamachi , který vytvoří vyrtuální tunel mezi více PC, poté se to chová defacto jako virtuální LAN. Měsíček měl možná na mysli, zdali nemáš "plouvoucí" IP adresu. (dynamickou, tuším že se používá-la u vytáčeného připojení) PS: Kdysi jsme na tom hráli FarCry 2 a pod střílečky mezi kámošema, jediný co nam na tom nešlo byl CS, kterej s tím měl od jak živa problémy. Jinak n tom šlapalo cokoliv. |
||
Měsíček Profil |
#5 · Zasláno: 5. 1. 2008, 20:33:58
Jan Rippl: to je vlastně pravda, uznávám.
|
||
Jan Rippl Profil |
#6 · Zasláno: 5. 1. 2008, 20:38:21 · Upravil/a: Jan Rippl
Měsíček
Samozřejmě jsem to nemyslel zle :') Ostatně, když to řeknu trochu nadsazeně, tak veřejná IP adresa v tomto případě, je až to poslední... |
||
djlj Profil |
#7 · Zasláno: 5. 1. 2008, 22:00:12
Vzhledem k tomu, že veřejných adres je nedostatek, a jedná se o placenou službu
Když už jsme u těch volovin, tak tohle je další ;). Já mám stejně jako jako další polovina Brna veřejnou IP adresu zdarma. |
||
Jan Rippl Profil |
#8 · Zasláno: 5. 1. 2008, 22:10:12
djlj
Já mám stejně jako jako další polovina Brna veřejnou IP adresu zdarma Proto si je my, na Chebsku musíme kupovat, protože je v Brně daj kde komu :-D Ne teď Vážně... Ty si fakt myslíš, že tu veřejnou IP adresu máš zdarma? Fakt si to myslíš? |
||
Měsíček Profil |
#9 · Zasláno: 5. 1. 2008, 22:12:17
Jak se to vezme dostaneš ji "zdarma" obvykle k připojení.
|
||
Jan Rippl Profil |
#10 · Zasláno: 5. 1. 2008, 22:14:13 · Upravil/a: Jan Rippl
Měsíček
a cenu veřejné IP adresy máš už v ceně připojení, jelikož i tvujISP za ni musel zaplatit:-) |
||
djlj Profil |
#11 · Zasláno: 5. 1. 2008, 22:17:49
Ty si fakt myslíš, že tu veřejnou IP adresu máš zdarma?
Jo, původně jsem ji neměl, tak jsem se přihlásil do nastavení účtu, zaškrtl si, že chci veřejnou, a mám ji. jelikož i tvujISP za ni musel zaplatit:-) Neplatí za jednotlivý IP, ale za celý rozsahy. A ty by měli tak i tak. cenu veřejné IP adresy máš už v ceně připojení Platil bych stejně i bez ní. |
||
Ghosting Profil |
#12 · Zasláno: 5. 1. 2008, 22:18:55 · Upravil/a: Ghosting
Já mám taky veřejnou IP, ale je mi možná tak užitečná na ra*idshare.de, jinak ke hrám to nevyužiju, navíc mám bloklej router od ISP. :) abych se vněm nešťoural a nepodělal vněm něco.
|
||
Jan Rippl Profil |
#13 · Zasláno: 5. 1. 2008, 22:27:58
djlj
Neplatí za jednotlivý IP, ale za celý rozsahy. A ty by měli tak i tak. neni pravda. Samozřejmě většina poskytovatelů má celé rozhraní veřejných IP adres. Někteří mají jen jednu veřejnou IP adresu a jsou rovněž poskytovateli připojení. To zda se rozhodnou, být nájemci a zároveň pronajímateli veřejných IP adres, záleží pouze na nich, zda o to stojí. |
||
djlj Profil |
#14 · Zasláno: 5. 1. 2008, 22:31:27 · Upravil/a: djlj
Jan Rippl
Můj ISP není žádná garážová dílna jako někde na vesnici, a to je třeba si uvědomit ;). Mimochodem: k server houstingu máme pár desítek veřejných IP adres zdarma. Nedostatkový zboží to je očividně teda leda někde tam u hranic na polské straně Sněžky ;). |
||
Ghosting Profil |
#15 · Zasláno: 5. 1. 2008, 22:34:33
Můj ISP není žádná garážová dílna jako někde na vesnici, a to je třeba si uvědomit ;).
<ot><big>Mohu se zepta, kolik platíte měsíčně s jakou rychlostí? Chtěl bych si to porovnat. U svého bývaelého ISP jsem měl 5mbps/1mbps + fixni IP=800,- na mesic.</big></ot> |
||
Jan Rippl Profil |
#16 · Zasláno: 5. 1. 2008, 22:35:57
djlj
:-D |
||
djlj Profil |
#17 · Zasláno: 5. 1. 2008, 22:37:26
Ghosting
4/1,5 za 580 vč. DPH. Jan Rippl Jinak já vím, že v ceně internetu si třeba i platím tu IP, ale z mýho pohledu jako zákazníka ji mám zdarma, neboť bych platil úplně stejně i kdybych ji neměl. |
||
Jan Rippl Profil |
#18 · Zasláno: 5. 1. 2008, 22:40:22
djlj
Zajímalo by mě, to je optika? jaká je agregace... |
||
kralik Profil * |
#19 · Zasláno: 7. 1. 2008, 15:45:31
A kdybych si chtěl vytvořit hosting na web? Vím, že se nevyplatí, ale jak ho softwarově vytvořit, co budu budu potřebovat?
|
||
Časová prodleva: 13 let
|
0