Autor Zpráva
Emil
Profil *
Lámu si hlavu s tím jak docílit toho aby např. font - neuropol byl zobrazen na všech pc ktery si zobrazí stranku i když tento font neznají. Napadlo mě něco jako že bych si tento font někde vytvořil nebo stahl a pak do css jen napsal adresu k souboru. Je možné to nějak takhle řešit nebo existuje něco elegantního? A pokud ano tak pls trochu navod...
Railbot
Profil
To nejde. Je jedna možnost pro IE, ale zůstal bych raději u toho, že to nejde. Raději používej standardní fonty a pokud chceš/potřebuješ udělat nějaký nadpis jiným fontem, udělej to obrázkem a nezapomeň na skrytou textovou alternativu.
habendorf
Profil
A nebo to php řešení, které sem párkrát dával Plaváček. A nebo SIFR.
Joker
Profil
Emil
Asi nejjednodušší varianta pro tenhle případ by byl text (v obvyklém fontu) nahrazovaný obrázkem (v požadovaném fontu)

I když nevím, proč autoři prohlížečů (krom IE) neimplementují nějakou možnost stahování fontu přímo ze stránek, podle mě by poptávka po takové funkci určitě byla.
Ale na druhou stranu ještě že tak, když si představím ty weby, které by po otevření začaly stahovat deset megabajtů různých fontů...
habendorf
Profil
Joker

Ona to zas tak nejjednodušší varianta není. Co když se text změní? Co když je dynamicky generovaný?
Petr Tichý
Profil
habendorf
Když by se font jednou stáhnul tak, že by s ním rovnou začal pracovat OS, nebyl pak snad již problém, ne?
habendorf
Profil
Petr Tichý

Neodpovídáš spíš Jokerovi? Já jsem reagoval na Asi nejjednodušší varianta pro tenhle případ by byl text (v obvyklém fontu) nahrazovaný obrázkem (v požadovaném fontu) a tvůj příspěvek mi připadá jako reakce na
I když nevím, proč autoři prohlížečů (krom IE) neimplementují nějakou možnost stahování fontu ...
Railbot
Profil
Joker
Jasně, vůbec to není bezpečností riziko. Když si představím co za kus zoologický by se dalo nacpat do souboru s fontem, tak mi jde mráz po zádech.
Joker
Profil
Petr Tichý
Když by se font jednou stáhnul tak, že by s ním rovnou začal pracovat OS, nebyl pak snad již problém, ne?
A jak docílím toho, aby se "jednou stáhnul"?

Co když je dynamicky generovaný?
To není problém. Kdysi dávno jsem sám napsal takový jednoduchý skriptík: http://skripty.webz.cz/kalendar/nahobr.php?text=cokoliv
Petr Tichý
Profil
habendorf
Jasně :o)

Každopádně, Railbot má pravdu.

Už to možná někdo zmínil, ale když už se do toho chce jít opravdu, tak mít obrázky s písmeny a generovat pomocí php.
habendorf
Profil
Joker
Co když je dynamicky generovaný?
To není problém. Kdysi dávno jsem sám napsal takový jednoduchý skriptík


Vždyť to celou dobu říkám - php nebo SIFR :o)
Petr Tichý
Profil
Joker
Já myslel, že habendorf reaguje na trošku něco jiného. V klidu :o) Jasně, že to nejde.

Mimochodem je moc zajímavý, že všichni (kromě tazatele) víme od začátku všechny možnosti, jejich výhody a nevýhody a přesto z toho vznikne takové vlákno :o)[i]

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: