Autor Zpráva
Harwen
Profil
Zdravím,
potřeboval bych na svoje stránky nějakým způsobem dostat jednoduše fotogalerii. Zatím používám JAlbum, ale není to ono. Úplně by mě stačilo, aby to zobrazovalo jen náhledy fotek, které by odkazovaly na originál. Žádné popisky a tak. Jen potřebuju php skript, který by zjistil všechny adresáře ve složce /fotky, každému z nich by vytvořil na stránce jedno "okýnko" kterým se přešlo na miniatury fotek v adresáři a miniatura by odkazovala na celou... Snad mě chápete :-[
Pár možností jsem už zkoušel, ale buď to nebylo 100% a nebo bylo nutné vypisovat informace do pomocného souboru ale to je pro mě nepraktické, protože cílový uživatele toho asi nebude schopen.
Joker
Profil
Shodou okolností jsem takovou jednoduchou galerii nedávno někomu psal. Chtěl jsem to dát k sobě na web mezi své projekty, až to bude hotové a nasazené na tom webu, ale s tím webem se to nějak táhne, takže zatím ani ta galerie není on-line. Jinak je ale hotová, chybí jen dodělat konečnou strukturu a vzhled podle cílového webu.

Jak funguje:
- Nastaví se jí nějaký adresář, ve kterém jsou fotky
- Skript z adresáře vezme všechny soubory s určenými příponami (ty jdou ve skriptu nastavit)
- Náhledy a fotky jsou v jednom adresáři a rozlišují se podle jména (například fotky: 01.jpg, 02.jpg a náhledy: 01_n.jpg, 02_n.jpg - fotka a náhled musí mít stejný kořen jména a fotka/náhled/obojí mohou mít před/za/před i za tím kořenem nějaký pevně daný řetězec)
- Ke každé fotce je možnost vyrobit popisek, ten se ukládá ve zvláštním textovém souboru (dohledá se zase podle názvu, jako v předchozím bodě)
- V adresáři může být jeden soubor daného jména (nastavitelné ve skriptu, třeba popisek.txt), ze kterého se přečte název a popisek samotné galerie. Soubor nemusí být, pak se použije název adresáře a žádný popisek.
- Pokud jsou v adresáři s fotkami nějaké podadresáře, berou se jako "podgalerie", na které se bude odkazovat ze stránky "nadřízené" galerie.

- Skript používá můj JoresTemplate a na základě předchozích kroků naplní proměnné určitých jmen v HTML šabloně. Takže jednak třeba na úpravy vzhledu či přidání Javascriptu není potřeba se vyznat v PHP a jednak se jakákoliv zmíněná funkčnost dá zrušit tak, že se jednoduše vymaže odpovídající proměnná či blok ze šablony.
- Zobrazení fotek může být v jednom cyklu (tj. všechny za sebou) anebo ve dvou cyklech (tj. řádky/sloupce, počet fotek na řádku je nastavitelný)

Co to neumí:
- Různá kódování; PHP skript, HTML šablona a soubory s popisky musejí být ve stejném kódování (originál je v UTF-8)
- Diakritika v názvech souborů/adresářů dělá potíže

Doufám, že brzy ten skript bude ke stažení na mém webu, pokud máte zájem, můžu ho i dřív poslat třeba mailem.
Tomkinss
Profil
Skús flash.
tozi
Profil
Harwen
neviem či je to ono ale kuk http://www.planetluc.com/en/demo/mygallery/index.php? a tu to stiahneš http://www.planetluc.com/en/scripts_mygallery.php


Galérií je plno stačí hľadať.
Joker
Profil
Pokud by někdo měl zájem, ukázka té mojí galerie: http://www.it-joker.cz/priklady/minigalerie/galerie.php (možná zajímavější je šablona pod odkazem "druhá ukázka", kde jsem si trochu hrál s Javascriptem :-) )
Stáhnout se dá na: http://www.it-joker.cz/download/minigalerie.zip

Časem ještě přidám na web "oficiální" článek s nějakým návodem a tak.
Hrach
Profil *
Doporučuji moji novou fotogalerii PhoB
phob.php5.cz
recencenze na programujte.com

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: