Autor Zpráva
leopik
Profil
Prosim najdite mi chybu...stale mi to vypisuje
Warning: mysql_query() [function.mysql-query.php]: Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (2) in /home/free/own.cz/l/leosoft/root/www/contact.php on line 24

Warning: mysql_query() [function.mysql-query.php]: A link to the server could not be established in /home/free/own.cz/l/leosoft/root/www/contact.php on line 24

Tu je kod:

<?php
mysql_query("INSERT INTO `test`.`klik` (
`id` ,
`uzivatel` ,
`time` ,
`body`
)
VALUES (
\"1\", \"BFU\", NOW( ) , \"0\"
);
"
) //na tomto riadku mi vypisuje chybu
;
?>


Daval som to uz aj takto

$sql = mysql_query("INSERT INTO `test`.`klik` ( `id` , `uzivatel` , `time` , `body` ) VALUES ( '1', 'BFU', ".NOW( )." , '0' )"); 


a aj takto

mysql_query("INSERT INTO `test`.`klik` (

`id` ,

`uzivatel` ,

`time` ,

`body`

)

VALUES (

'1', 'BFU', NOW( ) , '0'

);
"
)
;


Prosim odhalte tu chybu
djlj
Profil
Prosim odhalte tu chybu
Přichází slavnostní odhalení chyby! … … Nejsi připojen k databázi ;).
Alphard
Profil
problém je již s připojením
leopik
Profil
No dam vam cely kod ako to mam na stranke:

<?php
mysql_query("INSERT INTO `test`.`klik` (

`id` ,

`uzivatel` ,

`time` ,

`body`

)

VALUES (

'1', 'BFU', NOW( ) , '0'

);
"
)
;
?>
<a href="" title="po kliknutí přidá bod">Klik</a>

<?php

$doba = 20 ; //v minutach
$MySQL_server="to_uz_mam_nastavene"; 

$MySQL_db="aj_toto_je_v_poriadku";

$MySQL_user="tiez"; 

$MySQL_user_password="heslo_mam_spravne"; 
$spojeni=mysql_connect($MySQL_server,$MySQL_user,$MySQL_user_password) ; 

$spojenidb=mysql_select_db($MySQL_db); 
mysql_query("SET NAMES 'cp1250'");

mysql_query("SET character_set_client=cp1250");

mysql_query("SET character_set_connection=cp1250");

mysql_query("SET character_set_results=cp1250");


if(isset($_GET["user_id"]) && isset($_GET["akce"])){

      if(is_numeric($_GET["user_id"]) && $_GET["akce"] == "plus_bod"){

            $id = $_GET["user_id"];
            $dotaz = "SELECT date_add(k.time, interval 20 minute) as klik_limit FROM klik as k WHERE k.id=".$id;

            

            if($result = mysql_query($dotaz)){

                  if(@mysql_num_rows($result) == 0){

                        echo "Uzivatel neni v db";

                  }else{

                        if($sql = @mysql_fetch_object($result)){

                              $dot_pridej_body = "UPDATE klik as k SET k.body=k.body+1 , k.time=now() WHERE date_add(k.time, interval 20 minute) <= now() AND k.id =".$id." LIMIT 1";

                              

                              if($res_pridej_body = mysql_query($dot_pridej_body)){

                                    switch(mysql_affected_rows($spojeni)){

                                          case 0:

                                                echo "nelze přidat body, přidat lze až v ".$sql->klik_limit; 

                                                break;

                                          case 1:

                                                echo "byl přidán bod, další kliknutí je možné za ".$doba." minut"; 

                                                break;

                                          default:

                                                echo "nějaká chybička";

                                    }

                              }

                        }

                              

                  }

            }else{

                  echo "Chyba ve zpracování";

            }

      }

}

?>
Alphard
Profil
$spojeni=mysql_connect($MySQL_server,$MySQL_user,$MySQL_user_password) ;
$spojenidb=mysql_select_db($MySQL_db);
mysql_query("SET NAMES 'cp1250'");



tohle dej na začátek
leopik
Profil
skusil som to dat takto:

<?php

$spojeni=mysql_connect($MySQL_server,$MySQL_user,$MySQL_user_password)  ;
$spojenidb=mysql_select_db($MySQL_db);
mysql_query("SET NAMES 'cp1250'"); 

mysql_query("INSERT INTO `test`.`klik` (

`id` ,

`uzivatel` ,

`time` ,

`body`

)

VALUES (

'1', 'BFU', NOW( ) , '0'

);
"
)
;
?>


aj takto:

<?php

$spojeni=mysql_connect($MySQL_server,$MySQL_user,$MySQL_user_password)  ;
$spojenidb=mysql_select_db($MySQL_db);
mysql_query("SET NAMES 'cp1250'"); 

$doba = 20 ; //v minutach



$MySQL_server="mysql.own.cz"; 

$MySQL_db="own_leosoft";

$MySQL_user="own_leosoft"; 

$MySQL_user_password="leopik"; 



$spojeni=mysql_connect($MySQL_server,$MySQL_user,$MySQL_user_password)  ;
$spojenidb=mysql_select_db($MySQL_db);
mysql_query("SET NAMES 'cp1250'");

mysql_query("SET character_set_client=cp1250");

mysql_query("SET character_set_connection=cp1250");

mysql_query("SET character_set_results=cp1250");





if(isset($_GET["user_id"]) && isset($_GET["akce"])){

      if(is_numeric($_GET["user_id"]) && $_GET["akce"] == "plus_bod"){

            $id = $_GET["user_id"];



            $dotaz = "SELECT date_add(k.time, interval 20 minute) as klik_limit FROM klik as k WHERE k.id=".$id;

            

            if($result = mysql_query($dotaz)){

                  if(@mysql_num_rows($result) == 0){

                        echo "Uzivatel neni v db";

                  }else{

                        if($sql = @mysql_fetch_object($result)){

                              $dot_pridej_body = "UPDATE klik as k SET k.body=k.body+1 , k.time=now() WHERE date_add(k.time, interval 20 minute) <= now() AND k.id =".$id." LIMIT 1";

                              

                              if($res_pridej_body = mysql_query($dot_pridej_body)){

                                    switch(mysql_affected_rows($spojeni)){

                                          case 0:

                                                echo "nelze přidat body, přidat lze až v ".$sql->klik_limit; 

                                                break;

                                          case 1:

                                                echo "byl přidán bod, další kliknutí je možné za ".$doba." minut"; 

                                                break;

                                          default:

                                                echo "nějaká chybička";

                                    }

                              }

                        }

                              

                  }

            }else{

                  echo "Chyba ve zpracování";

            }

      }

}

?>


ale stale nic
Alphard
Profil
samozřejmě včetně těch proměnných
a vypisuj si mysql_error()
leopik
Profil
ok...dik...uz to ide

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: