Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Vaškic Profil * |
#1 · Zasláno: 15. 5. 2005, 23:16:42
Mám problém s uploadem souboru, při pokusu ho kopírovat z adresáře kam se nahraje po odeslání formuláře mně to hodí tuhle hlášku
Warning: copy(): open_basedir restriction in effect. File(/tmp/phpXMQp33) is not within the allowed path(s): (/var/docs/autonevedel) in /var/docs/autonevedel/zapis_nabidky.php on line 67 -jestli to chápu správně tak mně nedovolí přístoupit k tomu dočasnému adresáři. U proměnné "upload_tmp_dir" je "no value" jenže jak sem se tady dočetl http://mirrors.inway.cz/manual/cs/features.file-upload.php tak se to nedá z PHPka změnit. Co s tím mám dělat? Mám volat na skynet-help-line aby to nějak spravili, nebo existuje cesta, nebo to mám někde špatně? |
||
Leo Profil |
#2 · Zasláno: 16. 5. 2005, 08:40:12
U proměnné "upload_tmp_dir" je "no value"
Myslite ve vypisu phpinfo? Leo |
||
Vaškic Profil * |
#3 · Zasláno: 16. 5. 2005, 08:43:23
jj ve vypisu phpinfo
|
||
Leo Profil |
#4 · Zasláno: 16. 5. 2005, 10:08:39
To musite podle me poresit s podporou - pouziva se vychozi tmp adresar (/tmp) ale skript nema pravo z nej kopirovat do vaseho rootu (/var/docs/autonevedel). Co je v direktive open_basedir (ta omezuje adresare kam mate pristup). Leo
|
||
Anonymní Profil * |
#5 · Zasláno: 16. 5. 2005, 10:15:26
open_basedir je
Local Value : /var/docs/autonevedel Master Value : no value jináč moc díky za snahu pomoct... |
||
Leo Profil |
#6 · Zasláno: 16. 5. 2005, 10:19:11
V open_basedir podle me musi byt i ten tmp adresar, ale to uz je opravdu na technickou podporu webhostingu, mozna maji uplne zakazany upload souboru, Leo
|
||
Vaškic Profil * |
#7 · Zasláno: 16. 5. 2005, 15:07:19
Tak už to de - pro ty co by měli podobný problém odpověď z Skynet support :
po uploadu se MUSI !! pouzit funkce move_uploaded_file k presunu souboru do vaseho adresare ! Viz manual: http://mirrors.inway.cz/manual/en/function.move-uploaded-file.php a funkce is_uploaded_file(), move_uploaded_file(). Cilovy adresar ve vasem WWW prostoru se musi zalozit predem pomoci FTP pristupu. Priklad - pouze nastin reseni: $soubor = "jmeno_uploadovaneho_souboru"; $adresar ="muj_adresar"; if ( is_uploaded_file ($soubor)) { $kam_kopirovat=$adresar . "/" . basename($soubor); move_uploaded_file($soubor, $kam_kopirovat); atd ... |
||
Leo Profil |
#8 · Zasláno: 16. 5. 2005, 17:21:14
Aha, move_uploaded_file jsem jaksi predpokladam samosebou :-) Takze pouceni pro priste - s problemem i patricnou cast kodu, Leo
|
||
Vaškic Profil * |
#9 · Zasláno: 16. 5. 2005, 18:51:46
ono se to ale dalo poznat z toho vypisu - "Warning: copy(): open..." - proto sem to tam nedaval...;-)
|
||
Leo Profil |
#10 · Zasláno: 16. 5. 2005, 20:56:11
Aaaha, to bude tim, ze jsem s copy() nevsiml :-) Leo
|
||
Časová prodleva: 20 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0