Autor Zpráva
pertik
Profil *
Řekněme že mám jednoduchej web ale v menu v levem menu sem použil 'border-right: 1px solid black;'
ve Firefoxu je to v poho ale v IE je vnitřek webu o 1 px větší delka a už mi nesedí s hlavickou..
Co stím děláte??

Díky....
Měsíček
Profil
Nevím jak to děláš, ale mě se to zobrazuje ve všech prohlížečích stejně ;) nechceš poslat link ať se mrknem?
joe
Profil
pertik
Pokud záleží na pixelech (ve tvém případě) tak v IE nastavíš šířku menu o jeden pixel menší. Nebo taky můžeš vložit celé menu do divu, u kterého nastavíš padding-right: 1px; A tomu dáš černé pozadí. A další způsob je, že prostě nastavíš menu pozadí (pokud ho ovšem v menu už nemáš) - 1px černý a pak ho zarovnáš vpravo a roztáhneš.

Měsíček
Hmm, to asi těžko. Pokud nevíš, tak neraď, ty pane chytrý.
Měsíček
Profil
joe

Hmm, tak to asi lehko. Pokud nevíš, tak nezhazuj ;) pane (doplň si sám já tě neznám narozdíl od tebe ty mě znáš určitě lépe).
habendorf
Profil
http://www.jakpsatweb.cz/css/mody-prohlizecu.html
joe
Profil
Měsíček
Nemám zapotřebí se tu s tebou hádat. Jen říkám, že pokud nevíš, tak nepiš blbosti. O tom jak jsi „chytrý“ jsi mě přesvědčil v mé založené diskuzi. A pokud je to tak jak říkáš, asi nevíš, že některé prohlížeče vykreslují border uvnitř a jiné venku.
Měsíček
Profil
A pokud je to tak jak říkáš, asi nevíš, že některé prohlížeče vykreslují border uvnitř a jiné venku.

Vím, ale nevidím souvislost s tímto problémem.

Nemám zapotřebí se tu s tebou hádat.

Provokovat, ale ano, že?

O tom jak jsi „chytrý“ jsi mě přesvědčil v mé založené diskuzi.

Link? Trošku konkrétněji bych prosil.
Chamurappi
Profil
Reaguji na pertika:
Sjednotit box modely jde snadno (oběma směry) a vyhnout se problému též. Dej na začátek kódu <!doctype html> — když bude Explorer ve standardním režimu, bude nebude border započítávat do šířky.

Reaguji na Měsíčka:
Link? Trošku konkrétněji bych prosil.
Nic nebude. Přestaň reagovat na každé dloubnutí.

Reaguji na joa:
… a ty do něj nedloubej. V tomto případě byla Měsíčkova odpověď v pořádku.

asi nevíš, že některé prohlížeče vykreslují border uvnitř a jiné venku
Jen při splnění určitých podmínek (zadání rozměrů, různý vykreslovací režim, žádný box-sizing). Není těžké je nesplnit.
Měsíček
Profil
Chamurappi díky už jsem se chystal nainstalovat operu jen proto, abych mu mohl poslat screen ..
Bubák
Profil
už jsem se chystal nainstalovat operu jen proto, abych mu mohl poslat screen ..
http://browsershots.org/ není třeba nic posílat, stačí odkázat.

Sjednotit box modely jde snadno (oběma směry)
Chamurappi popisuje "jeden směr", moderní prohlížeče (Firefox, Konqueror, Opera, Safari) umí vykreslit box tak, jako IE ve qirku:
* {-moz-box-sizing: border-box; box-sizing: border-box;}

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: