Autor Zpráva
heli
Profil *
ahoj,

<div id="odstavec"
onmouseover="this.style.backgroundImage ='url(img/obr1.jpg)'" onmouseout="this.style.backgroundImage ='url(img/obr2.jpg)'">

mám tento div, po najetí myši se změní obrázek pozadí.
Ale chvilku trvá, než se tento obrázek obr1.jpg načte (po prvním najetí, poté už je obr1.jpg v paměti a
výměna obrázků je plynulá)

Jde nějak nastavit, aby se obrázek obr1.jpg načetl do paměti už při načítání stránky.
Aby, když se na div najede poprvé, byla výměna obrázků plynulá?

děkuji za radu. Heli.
Nethor
Profil *
1. řešení:
Přikaz k načtení musí být už v hlavičce
<head>
....
....
<script language="javascript" type="text/javascript">
<!--
obr1 = new Image();
obr1.src="menu/kontakt01.gif";
obr2 = new Image();
obr2.src="menu/kontakt02.gif";
// -->
</script>
</head>
Takové menu mám např.: http://www.florian-kominy.cz/
(tam je to v externim scriptu menu.js)
Nethor
Profil *
2. řešení:

Obrázky můžeš nechat načíst v těle stránky, ale nezobrazit.
display: none
nebo
visibility : hidden
... nebo s minimálními rozměry width="1" height="1"
Leo
Profil
Nebo pouzit jen jeden obrazovy soubor (jpg), v nem mit oba obrazky vedle sebe a menit pri najeti jen background-position, Leo
Str4wberry
Profil
Odpovídám heli:
Co to udělat takto: http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=3&topic=62 712
heli
Profil *
Nethor

děkuji, použila jsem přikaz k načtení v hlavičce - a funguje to!!

Leo - taky díky, na tento způsob jsem úplně zapomněla!

Heli

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0