Autor Zpráva
Had89
Profil *
Nazdar.

Potreboval bych na web spustit funkci, ve ktery pujde o pridavani polozek i jinymi uzivateli. Konkretne potrebuju popis s obrazkem, zbytek nastyluju.

Umim skript na pridavani novinek, jenze tam jde jen o text.
Ja potrebuju, aby s textem sel pridat i obrazek.

Jde tohle udelat jen s pomoci php?
poradi nekdo, jak na to?

Predem moc diky
jaho
Profil
Vyřešil jsem to tak, že jsem fotku nauplodavoval (viz. linuxsoft) a zapsal jsem do textu u fotky <img src="tady jsem nechal vypsat název souboru"....>. Snad to pochopíš, kdyžtak pomůžu.
Had89
Profil *
Ok, nejak to zkusim, kdyztak pisnu.
Had89
Profil *
Ale ted me napada, ze mala ukazka tveho skriptu by mi vubec neuskodila. :)
jaho
Profil
Tohle jsem vytáhl ze svého RS, mělo by to nahrávat fotky a pomocí proměný $soubor_name to vypíše název souboru.

<?php
if ($_GET[akce]=="add") {$slozka_upload = 'foto/img';
/* UPLOAD */
if ($soubor_type == "text/plain" or $soubor_type="text/html" or $soubor_type="image/jpeg"
or $soubor_type="image/pjpeg" or $soubor_type="image/gif"
or $soubor_type="image/png" or $soubor_type="image/bmp")
{
if (move_uploaded_file($soubor, "../$slozka_upload/$soubor_name")) {
$zprava="<div style=color:#220066;><i><b>Fotografie&nbsp;</i> $soubor_name <i>&nbsp;byla úspěšně nahrána!</div>";
}
else {echo '<div class="info"><br />Při nahrávání došlo k chybě!!!<br /><br /></div><br />';
return;
}
}
else {echo '<div class="info"><br />Zdá se, že fotografie není fotografie!!!<br /><br /></div><br />';
return; }

}
else {echo '<form ACTION="index.php?akce=add" METHOD="post" ENCTYPE="multipart/form-data">
<table align="center">
<tr>
<td> Název fotografie: </td>
<td> <input type="text" name="nazev" size="50" /> </td>
</tr>
<tr>
<td> Soubor: </td>
<td> <input TYPE="file" NAME="soubor" SIZE="25" /></td>
</tr>
<tr>
<td colspan="2"> <input TYPE="submit" NAME="add" VALUE="Přidat" /> </td>
</tr>
</table>
<input type="hidden" name="fotoalbum" size="50" />
</form>';}

?>
Had89
Profil *
Neni mi moc jasny, jak zadat <img src="nazev ty uploadnuty fotky?">
jaho
Profil
Takto nauplauduješ fotku a abys jí mohl někde použít tak jí musíš někam zapsat. Fotku potom vypíšeš pomocí <img>. Pokuď sis zkopíroval ten můj zdroják, tak tvůj zdroják na uložení novinek využiješ tak, že mu dáš za úkol uložit zobrazení fotky... Např.
<?php
if ($_GET[akce]=="add") {$slozka_upload = 'foto/img';
/* UPLOAD */
if ($soubor_type == "text/plain" or $soubor_type="text/html" or $soubor_type="image/jpeg"
or $soubor_type="image/pjpeg" or $soubor_type="image/gif"
or $soubor_type="image/png" or $soubor_type="image/bmp")
{
if (move_uploaded_file($soubor, "../$slozka_upload/$soubor_name")) {
$zprava="<div style=color:#220066;><i><b>Fotografie&nbsp;</i> $soubor_name <i>&nbsp;byla úspěšně nahrána!</div>";
}
else {echo '<div class="info"><br />Při nahrávání došlo k chybě!!!<br /><br /></div><br />';
return;
}
}
else {echo '<div class="info"><br />Zdá se, že fotografie není fotografie!!!<br /><br /></div><br />';
return; }

//tady musí být script pro ukládání novinek
$tohlejenejakapromenakteraukladadonovinek='<img src="../fotky/img/'.$soubor_name .'">';
//konec scriptu na ukládání novinek

} ..........

Takže místo novinek by se měl ukládat tag <img>.
Had89
Profil *
Prosimte mam s tim jeste problem.

Vubec mi nefunguje ten upload, hlasi to chybu v move_uploaded. Zkousel jsem uz vsechny mozny cesty umisteni, ale nic.

Nevis v cem by mohla byt chyba?
Had89
Profil *
Uz to mam :)
Had89
Profil *
A ted zas koukam ze prd!

Ono mi to ten obrazek sice ulozi na server, ale s jeho puvodnim jmenem. Ne tim co zadavam do pole Název, takze mi ho potom nemuze ano zobrazit ne?
jaho
Profil
Já to vytáhl ze svého rs, tam to název fotografie znamená spíš popisek, kterej se ukládá do databáze. Pokuď budeš ukládat pouze JPG obrázky tak by bylo dobrý fotku pojmenovat idéčkem zápisu (vyhneš se tak problémům s češtinou). Například takhle (pokuď data ukládáš do mysql databáze):

<?php
if ($_GET[akce]=="add") {$slozka_upload = 'foto/img';
/* UPLOAD */
/* UPLOAD - Script */
$select=mysql_query("select * from NAZEVTVOJITABULKY ORDER BY `id` DESC LIMIT 0 , 1", $db);
while($rnew=mysql_fetch_array($select)){
$new_name=$rnew['id']+'1'.'.jpg';}
if ($soubor_type="image/jpeg" )
{
if (move_uploaded_file($soubor, "../$slozka_upload/$new_name")) {

Dal ten script zase normálně pokračuje...

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: