Autor Zpráva
kesqe
Profil *
Dobry den,

chcem sa pustit do novej web-stranky a z php a mysql mam len zaklady...

Chcem to spravit tak ze na mojom webe budu viacere clanky (konkr.: recenzie)... A chcem vediet ako mam cele clanky (?alebo len odkazy?) dat do databazy. To znamena ze ked budem mat na stranke vyhladavanie z databazy podla zaciatocneho pismena...vypisalo by mi vsetky vyhovujuce clanky. ...

Chcem len vediet ako sa taketo stranky robia a co na to potrebujem...

Vopred dakujem.
Str4wberry
Profil
Ptám se kesqe:
?alebo len odkazy?
Jaké odkazy?
kesqe
Profil *
tak myslim ze v databaze bude tabulka s bunkami: nazov - odkaz - datum ...naprilad.

a v tom odkaz bude jednoducho href odkaz. Dal by som to ako premennu...a potom uz len takto:

<a href=$odkaz>$Nazov</a> .. pridany $datum


... a ten odkaz by viedol do suboru s clankom...


Neviem ako inak by som to mohol spravit, preto privitam kazdu radu..
Dranel
Profil
Str4wberry
Taky jsem přemýšlel, jestli do DB ukládat celé články, nebo jen odkazy na ně (a články budou uloženy v .php souborech). Zatím u mě tedy vítězí celé články, ale nechci se do toho pouštět hlouběji, jelikož vím, že vše má svoje výhody i nevýhody. Proto se raději ptám zkušenějších...
Alphard
Profil
články bych do php souborů určitě neukládal, rozhodně do databáze
vertigo4
Profil
Dranel
a proč do php souborů... to jsem dělal když jsem neuměl dělat s databází...
vertigo4
Profil
a proto bych doporučil naučit se sql a pak to pujde samo
Str4wberry
Profil
kesqe napsal:
tak myslim ze v databaze bude tabulka s bunkami: nazov - odkaz - datum ...naprilad.
To už je lepší databázi nepoužívat vůbec, ne? Jakou by to neslo výhodu?
kesqe
Profil *
Str4wberry
no potom budem chciet dat vypisat najnovsie clanky, nahodne ...

Dranel
presne tak som to myslel

vertigo4
takze sa to da? da sa ukladat cely clanok do DTB? kde najdem podrobnejsie o tomto?
vertigo4
Profil
kesqe
no ja nevím jestli jsem tě pochopil správně... ale tak napříkla každej blog (většinou) vypisuje všechny články z databáze... ukládání článků do databáze má své opoctatnění (možnost vyhledávání...) což by pomocí php souborů šlo těžžko... ale hlavním důvodem je to, že pokud chceš změnit nějakým způsobem vypisování článků (přidat třeba datum atd..) tak změníš pouze výpis a nemusíš přepisovat všechny soubory...

http://interval.cz/clanky/udelejte-si-svuj-weblog-v-php/ - doporučuji pro tebe
http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=345 - a dole je celý seriál o php, případně:
http://www.linuxsoft.cz/mysql
kesqe
Profil *
vertigo4

dakujem

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: