Autor Zpráva
pavelll
Profil
ahoj když vyzkouším tyto dva skripty v php tak mi to nejak nefunguje a pritom mě Eazyphp jede správně .
Newvím kde delám chybu ... díky za radu
<html>
<head><title>Kdy a kde se tedy sejdeme.</title></head>
<body>
<?
if ($heslo=='ledoborec'){
echo 'sejdeme se ve čtvrtek v kavárně';
} else {
?>
<form action="sraz.php" method="get">
Heslo:<br>
<input type="password" name="heslo"><br>
<input type="submit" value="odeslat">
</form>
<?
}
?>
</body>
</html>


jednoduchá diskuze

<?
$vzkaz='<tr><td>'.$jmeno.'</td><td>'.$zprava.'</td></tr>';
$otevrit = fopen ('note.txt','a');
fwrite ($otevrit, $vzkaz);
fclose ($otevrit);
?>

<form action="diskuze.php" method="get">
<input type="text" name="jmeno" size="10">
<input type="text" name="zprava" size="60">
<input type="submit" value="Zapsat">
</form>
<table>
<tr><td>Jméno</td><td>Zpráva</td></tr>
<? readfile ('note.txt'); ?>
</table>
tiso
Profil
1. miesto <? používaj <?php
2. na odoslanie týchto formulárov radšej použi metódu POST ako GET
3. miesto $heslo, $zprava potom použi $_POST['heslo'], $_POST['zprava']
peta
Profil
pavelll
diskuse - php
viz tiso
1 . <? na <?php - zkraceny/dlouhy zapis, muze, ale nemusi byt povoleno na serveru, dlouhy je jistota
2. metoda GET ma omezenou delku v IE a tusim i obecne na 1000 znaku, minus hlavicky. Realne se muzes dostat do 400-800
3. $heslo na $_POST['heslo'] - globalni promenne muzou, ale nemusi byt povolene, lepe sazet opet na jistotu

4. zapni si na zacatek error_reporting:
cz.php.net/error_reporting
(viz priklady, hlasi to pak chyby v PHP)

5. fwrite ... - soubory je treba zamykat, pokud s nimi pracuje vice uzivatelu,
cz.php.net/fwrite
cz.php.net/flock (?)

6. Eazyphp
zkus si stahnout wamp server (google.com wamp server), o moc lepsi program nez easyphp

"mi to nejak nefunguje" - zavadejici hlaska, co to hlasi za chybu, jak se to projevuje, kde je mozne to vyzkouset a jaky je zdrojovy kod ?
Zdrojovy kod, jakz takz splneno a ten zbytek?
priklad: auto mi nejede a pritom, kdyz ho pustim z kopecka, tak bez problemu. Benzin, rucni brzda, ...? Hadej, kdo jsem? :)

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0