Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Stibi Profil |
#1 · Zasláno: 4. 3. 2008, 23:13:50
Zdravím. Na svém webu chci zprovoznit hezká URL, ale nejdříve bych se rád zeptal na pár teoretických záležitostí.
Netuším, jestli postupuji správně, napadlo mě, že v databázi budu mít mimo normálního jména, např. článku ještě jeden záznam, který bude vytvořen z onoho názvu, místo mezer pomlčky, odstraněná diakritika, prostě aby byl použitelný pro URL. No a při požadavku s tímto pretty-názvem akorát vyhledám příslušná data v databázi a je to. Neselectuju podle ID ale podle názvu. Web je napsán v Pythonu, takže něco takového s šikovným frameworkem není problém spáchat, spíš mě trápí, jestli to není špatné řešení, nemá čistě náhodou zkušenost s pythonními frameworky (Pylons, CherryPy) a řešením pretty-url ? Nejsem si jistý v některých pojmech a technikách které jsem kvůli tomuto luštil, takže je dost možné, že mi něco utíká. Díky mnohokrát. |
||
vertigo4 Profil |
#2 · Zasláno: 4. 3. 2008, 23:55:57
Stibi
já si dělal blog úplně stejně (tedy ne v pythonu) ale vypisuji články podle url, kterou získám z názvu... zatím v tom nevidím žádnou nvýhodu... a myslím, že je to o dost přelednější |
||
peta Profil |
#3 · Zasláno: 5. 3. 2008, 08:13:22
vertigo4
Delka URL muze byt +- 1000 znaku. Jestlize ti nejaky kun pojmenuje clanek 10ti delsimi slovy, prijdes rekneme o 200 znaku, dalsich 200 ma samotna URL predtim a dalsich 200 muze mit GET cast v url. Neco si jeste odpocita hlavicka a dostavas se velmi blizko limitu. V pripade, ze prenasis SESSIONID muze dojit k tom, ze jej nepreneset bez jednoho znaku a tim padem k preruseni session. Vysledkem je nefunkcni CMS. Stibi - plone/zope pouziva python a ma takovy script zabudovany. Stahnout, najit, pouzit. - nebo bych zkusil google.com/cz - nebo mne jeste napada pouzit htaccess Kazdopadne pozor na delku URL |
||
Časová prodleva: 13 let
|
0