Autor Zpráva
Cirdan
Profil *
Zdravim. Neviem, ci som o umiestnil do spravnej rubriky (nevedel som ci do "php", alebo do "jak neco udelat").
Mam takyto problem: mam urobeny formular, ktory sa ma na mail odosielat cez PHP, mam urobene aj to php, ale ked som to skusal tak mi na mail doslo nieco take ako ze: "echo: blablabla....", ale nic take co by som tam chcel vidiet.
Teda by som sa chcel opytat, co presne by malo byt v tom php-cku?
Dakujem za odpoved.
Cirdan.
Oswald
Profil *
Ahoj, možná je to klasický problém týkající se automatické registrace globálních proměnných. Zkus k těm datům z formu přistupovat pomocí $_POST[var] (případně $_GET[var] anebo univerzálně $_GLOBALS[var]) místo $var.

Bylo by dobré hodit sem ten kod.
llook
Profil
Kdyby šlo o register_globals, tak by v mailu nedošlo nic a ne nesmysly.
Nejjednoduššeji to je takhle:

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
<title>Odeslání vzkazu</title>
</head>
<body>
<?php
if (isset($_POST['vzkaz'])) {
if (mail('tvuj@mail', $_POST['vzkaz'])) {
echo('<p>Vzkaz byl odeslán</p>');
} else {
echo('<p>Vzkaz se nepodařilo odeslat</p>');
}
} else {
?>
<form action="" method="post">
<fieldset><legend>Vzkaz</legend>
<label for="vzkaz">Text vzkazu:</label>
<textarea name="vzkaz" id="vzkaz"></textarea>
<input type="submit" value="Odeslat">
</fieldset>
</form>
<? } ?>
</body>
</html>
Cirdan
Profil *
2 llook
Toto je php, alebo html kod?
a ak php nejake premenne tam netreba dat? Neviem totiz, co sa tyka php som tak trochu zaciatocnik...
Dekuji moc pjekne
llook
Profil
Je to HTML i PHP. PHP se od HTML odděluje tím, že se uzavře mezi značky <?php a ?>. Co je mimo tyhle značky, s tím se nakládá podobně jako by to bylo uvnitř příkazu echo. To co je mezi těma značkama se zpracuje jako PHP.

Takováhle konstrukce:

<?php
if (podmínka) {
?>
<p>Odstavec</p>
<?php
}
?>

Vypíše odstavec pouze pokud je splněná podmínka.

Formulář je odesílán metodou POST. Všechny proměnné předané metodou POST jsou v PHP dostupné v poli $_POST. Textarea je pojmenovaná jako vzkaz, tedy její hodnota je po odeslání dostupná jako $_POST['vzkaz'].

Nejdřív otestujeme, jestli existuje (isset()) proměnná $_POST['vzkaz']. Pokud ano, předpokládáme, že uživatel odeslal formulář a pokusíme se vzkaz odeslat funkcí mail. Pokud se zdaří, vypíšem, že se podařilo, pokud ne, tak že se nepodařilo.
Pokud proměnná $_POST['vzkaz'] neexistuje, tak formulář nebyl odeslán a tak ten formulář vypíšeme.

Už mě nenapadá, co bych na tom ještě mohl vysvětlit.
Cirdan
Profil *
2 Ilok tak uz asi nic sa neda vysvetlovat, uz je len na mne, aby som to pochopil....Inac, neexistuje niekde nieco, kde by som si mohol pozriet ako asi taky php kod na odosielanie formularov vyzera? Nejaky real, naozaj fungujuci...
Dakujem
Yuhů
Profil
Reálné příklady: z tohohle jsem se to učil já:

http://www.kosek.cz/clanky/iweb/09.html

doporučuju celý seriál

http://www.kosek.cz/clanky/iweb/
Cirdan
Profil *
Jo.
Tak to je presne ono.
Dekuji mockrat.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0