Autor Zpráva
Pavel Vlček
Profil *
Dobrý den. Z internetu jsem si stáhl vyhledávací script. Chtěl jsem do něj přidat i google, ale když zadám text, vyberu google a stisknu start, tak se nic nestane.
Posílám raději kód celý.
Vůbec nevím, kde je chyba.

<html>
<head>
<meta http-equiv=Content-Type content="text/html; charset=windows-1250">
<title>Vyhledej si</title>
</head>
<body>

<script language=JavaScript>
function startSearch()
{
  searchString = document.searchForm.searchText.value
  if(searchString != "")
  {
    searchEngine = document.searchForm.whichEngine.selectedIndex + 1;
    finalSearchString = "";
    if(searchEngine == 1)
    {
      finalSearchString = "http://www.altavista.digital.com/cgi-bin/query?pg=q&what=web&fmt=.&q= " + searchString
    }
    if(searchEngine == 2)
    {
      finalSearchString = "http://av.yahoo.com/bin/query?p=" + searchString + "&hc=0&hs=0"
    }
    if(searchEngine == 3)
    {
      finalSearchString = "http://www.excite.com/search.gw?trace=a&search=" + searchString
    }
    if(searchEngine == 4)
    {
      finalSearchString = "http://www.hotbot.com/?SW=web&SM=MC&MT=" + searchString + "&DC=10&DE=2&RG=NA&_v=2&act.search.x=89&act.search.y=7"
    }
    if(searchEngine == 5)
    {
      finalSearchString = "http://www.infoseek.com/Titles?qt=" + searchString + "&col=WW&sv=IS&lk=noframes&nh=10"
    }
    if(searchEngine == 6)
    {
      finalSearchString = "http://www.lycos.com/cgi-bin/pursuit?adv=%26adv%3B&cat=lycos&matchmod e=and&query=" + searchString + "&x=45&y=11"
    }
    if(searchEngine == 7)
    {
      finalSearchString = "http://netfind.aol.com/search.gw?search=" + searchString + "&c=web&lk=excite_netfind_us&src=1"
    }
    if(searchEngine == 8)
    {
      finalSearchString = "http://www.google.cz/search?hl=cs&q=" + SearchString + "&lr="
    }
    location.href = finalSearchString
  }
}
</script>
<basefont face="Verdana, Arial, sans-serif">
<form name=searchForm>
  <table width=320 border cellpadding=3 cellspacing=2 bgcolor=444444>
    <tr>
      <td bgcolor=lightblue>
        <font size=1 face="Verdana, Arial, sans-serif">Co hledat:<br>
      <td bgcolor=lightblue>
        <font size=1 face="Verdana, Arial, sans-serif">Kde hledat:
      <td bgcolor=lightblue>&nbsp;
    <tr>
      <td bgcolor=navajowhite>
        <input style=background:dddddd name=searchText type=text size=20>
      <td bgcolor=navajowhite>
        <select style=background:dddddd name=whichEngine>
          <option selected>Altavista
          <option>Yahoo!
          <option>Excite
          <option>Hotbot
          <option>Infoseek
          <option>Lycos
          <option>AOL Netfind 
          <option>google
        </select>
      <td bgcolor=navajowhite>
        <input type=button value=Start onClick=startSearch()>
        </select>
  </table>
</form>
</body>
</html>

Můžete pomoci?
Děkuji moc.

— Moderátor (Ch): Přeformátoval jsem zdroják do přehlednější podoby. —
peta
Profil
Pavel Vlček
0. Precist si prvni tema "Jak psat dotazy"

1. dulezite je spravne pojmenovat tema.
Na tema "Nějaký zádrhel" vubec nema smysl klikat, protoze z toho nepoznas, ceho se to tyka a hned muzes rici, ze ten clovek ani dotaz spravne neformuluje.

2. pokud je to slozietjsi, delsi script, je dobre uvest odkaz na stranku.
Rekneme, ze bych ti rad pomohl, ale kdyz tu pulka veci neni... Tak odpoved jsou jen domnenky.
Navic toto forum rozsekava text po 40 znacich. Takze, kdyz si ted tu cast kodu zkopiruji, tak bude obsahovat nadbytecne mezery a stravim pul dne jenom jejich odmazavanim. Resp muzu ti napsat, ze na radku tom a tom JS konzola vypisuje chybu a je to kvuli nadbytecne mezere. To je ta chyba, nazdar :)

3. U JS scriptu je dobre si precist, co ti pise JS konzola. Nebo si najdi jiny, funkcni.
google.com
wwwprohlizec FF - nastroje - chybova konzola
wwwprohlizec O - nastroje - javascript - konzola
wwwprohlizec IE - statusbar vlevo, zluty vykricnik nebo modre e
Chamurappi
Profil
Odemykám.

Reaguji na Pavla Vlčka:
Dovolil jsem si přeformátovat tvůj příspěvek, aby vypadal čitelněji.
Problém je v tomto:
      finalSearchString = "http://www.google.cz/search?hl=cs&q=" + SearchString + "&lr="
— ten SearchString máš s velkým prvním písmenem S, jinde pracuješ s malým.


Reaguji na petu:
Precist si prvni tema "Jak psat dotazy"
Zkus si takový dotaz hezky naformátovat poslepu.

U JS scriptu je dobre si precist, co ti pise JS konzola.
Konzola mu řekne „searchstring není definováno“, ale z toho neuslyší velikost písmen.
Pavel Vlček
Profil *
Děkuji za pomoc. Bylo to opravdu tím, že jsem měl velké písmeno. Já to minule nečetl po znacích.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0