Autor Zpráva
crooner
Profil *
Mám titulní stranu www.crooner.wz.cz, kde jsou flashe atd., ale ostatní odkazy v menu už budou jen hodně podobné stránky s fotkami,textem atd.tak jsem chtěl udělat to, že titulní strana bude jakoby zvlášť,ale ty ostatní už bude jedna statická strana s iframe, jenže vůbec nevím jak vyřešit odkazy z titulní strany, když to můžu odkázat z titulní stranu jen na adresu www.crooner.wz.cz/html/index.php. Napadlo mě jedině nějakou proměnnou která by zjištovala jaký odkaz na titulní straně byl stisknut a vkládal jej do src v iframe. Dále nevím jak vyřešit title u jednotlivých stran v iframe.
Matty
Profil
crooner
Pokud to dobře chápu, mohlo by ti pomoct target="".
crooner
Profil *
ne ne to jsem nemyslel, jde o to, že mám index.html a z toho odkazuju na další stránku v mém případě index.php, který má v sobě obsažený iframe, takže tam se díky iframe dělí na dalších x odkazů, ale když odkazuju z index.html na další odkazy tak mohu odkazovat jen na jednu stranku a to na index.php a tam až mohu, kliknout na další odkaz aby se mi zobrazil v iframe.
crooner
Profil *
prosím pomozte, nevím co s tím:/
Manq
Profil
nevím co s tím:/
Já také ne. Protože jsem tě vůbec nepochopil.
Dranel
Profil
crooner
Měj prostě připadá, že to všechno řešíš moc složitě. Iframe dělá na moderním webu akorát potíže. Přejdi na include. PS: Možná jsem tě taky špatně pochopil, fakt to píše tak nějak chaoticky...
crooner
Profil *
kdyby jste se podívali na ty dva odkazy co jsem vložil,tak by jste určitě pochopili:), klikněte na: www.crooner.wz.cz to je ta titulní strana (titulní strana bez iframe), a ten druhý odkaz (nahoře) je na další stranu na kterou se to bude odkazovat když se klikne na odkaz na crooner.wz.cz. To už bude strana s ramy. viz. www.crooner.wz.cz/html/index.php. Problém je v tom, že ať kliknu na jakýkoliv odkaz na crooner.wz.cz (zatím funguje jen message board),tak mě to vždy odkáže jen na crooner.wz.cz/html/index.php a v iframe budu mít jen tu stranu kterou jsem vložil do src="";ale já potřebuju aby v těch rámech už byla ta stránka, na kterou jsem se z titulní strany odkázal.Doufam,že už chápete. Jinak to zkusím vysvětlit ještě jinak:)
crooner
Profil *
já právě nemohu použít include, používal jsem tento php script <div class="rightcontainer">
<?php
$root = "";
$id = $_REQUEST['id'];
$obsah = $id. ".php";
if (File_Exists ($obsah)):
include $obsah;
endif;
?>

</div>
ale v případě mesage boardu se mi v opeře nezobrazí scrollbary a text přetejká, proto jsem přešel na iframe, kde je zas tento problém:(
crooner
Profil *
koukám, že buď to neumim vysvětlovat nebo také nevíte:), teď mě napadla taková možná varianta,(je to ale taková prasárna) tak jestli by jste mi k ní mohli něco říci(zda ji použít nebo ne) vzhledem k tomu,ze chci mi titulní stranu, do které díky jejímu rozložení iframe nemohu zahrnout. A pak další strany na webu, kde chci mít menu statické(nenačítat ho při každém dalším odkazu) a nevím jak jinak to odkazovat z titulní strany.tak řešení bude asi následovní. Po načtení titulní strany a kliknutí např. na odkaz contact se web odkáže na adresu ..../html/contact.html (která bude obsahovat iframe) a v něm bude načtena strana contact.php a pak při dalších odkazech (message board, links, gallery) se do rámce načte příslušná strana př.(message.php, links.php atd...) Při kliknutí na jiný odkaz na titulní straně bude se zas načte např. strana links.html (s rámci) a v něm bude opět načtena strana links.php. Tím docílím toho, že celý web se bude načítat jen jednou (když nepočítám titulní stranu). Myslíte,že je to tak možné? Třeba díky tomuto popisu, pochopíte o co mi jde:). Děkuji za pomoc.
Bubák
Profil
se mi v opeře nezobrazí scrollbary a text přetejká
Nekomplikuješ to zbytečně?
overflow: auto; /* podporuje i Opera */
Už jsem ti to psal včera http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=5&topic=71 244
crooner
Profil *
a to je právě to,nepodporuje to jen náhodou nová verze? protože já zkoušel všechny varianty scroll,auto, tu treti si nepamatuju a nefungovalo to,ale pro jistotu to zkusim
crooner
Profil *
no já teda koukam:), ted mi to funguje doufám,že to není jen tím,že už mám také novou operu.
Bubák
Profil
scroll,auto, tu treti si nepamatuju
To jsou hodnoty.
Vlastnost je:
overflow - podporovaná

Tys tam strkal vlastnosti overflow-x a overflow-y, což současná současná verze Opery nezná.

Ještě dodatek, přece není problém kouknout se na vzhled v jiném prohlížeči:
www.totalvalidator.com/validator/ValidatorForm
http://browsershots.org/
crooner
Profil *
děkuji za užitečné odkazy

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: