Autor Zpráva
maarek82
Profil
čau, potýkám se s pro mě neřešitelným problémem jak přemluvit mozillu aby správně zobrazovala navigační ouška na stránkách www.ruzova-novysvet.cz (úplně nahoře, výběr jazyka).

PHP:
<ul>
<?php
echo "<li"; 
if ($_GET["str"]=='indexcj')
echo " class='aktivni'";
echo "><a href='index.php?str=indexcj'>čeština</a></li>\n";
echo "<li"; 
if ($_GET["str"]=='indexaj')
echo " class='aktivni'";
echo "><a href='index.php?str=indexaj'>english</a></li>\n";
echo "<li"; 
if ($_GET["str"]=='indexnj')
echo " class='aktivni'";
echo "><a href='index.php?str=indexnj'>deutsch</a></li>\n";
echo "<li"; 
if ($_GET["str"]=='indexhj')
echo " class='aktivni'";
echo "><a href='index.php?str=indexhj'>nederlands</a></li>\n"; 
?>
</ul>

CSS:
(jen část týkající se oušek - celé css je na: http://www.ruzova-novysvet.cz/css/styl.css)
/********** Ouška začátek ***************/
#ouska {
	font-size: 11px;
	letter-spacing:2px;
	display: inline;
	height: 20px;
}

#ouska a {
	text-decoration: none;
	background-color: #D4EAFF;
	border: 1px solid #B2B2B2;
	position: relative;
}

#ouska a:hover {
	background-color: #8a9;
	border-color:#B2B2B2;
	position: relative;
}

 #ouska a.aktivni {
	background-color: #D4EAFF;
	border-color:#B2B2B2;
	border-bottom-color: #D6E6F5;
	position: relative;
}

 #ouska a.aktivni:hover{
	background-color: #D4EAFF;
	border-color:#B2B2B2;
	border-bottom-color: #D6E6F5;
}
/********** Ouška konec ***************/
Za každou radu děkuju....nejlépe za tu, která to vyřeší :))
peta
Profil
maarek82
mno, je to problem box-modelu. Cili je mozne najit si, jak se prepina box-model pri mozilu.
A nebo je mozne se na to vykaslat, ouska napozicovat a dat jim ramecek dole barevny. To v podstate mas, tak jinak:

|blok ouska position:relative
| [a position:relative; bottom:-1px; border-bottom...]
|

Pripadne jsem to myslim resil zapornym marginem ze spodu. Jeden prohlizec ignoruje, druhy ne.
Bubák
Profil
peta
mno, je to problem box-modelu.
Není, IE je ve standardním režimu, boxmodel je sjednocen.

Pripadne jsem to myslim resil zapornym marginem ze spodu. Jeden prohlizec ignoruje, druhy ne.
Který prohlížeč ignoruje záporný margin? Jako apríl dost slabé.

maarek82
Upravený CSS
div#all {
margin: 0px auto;
padding-top: 50px;
padding-bottom: 10px;
width: 100%;
font-family: arial, helvetica, sans-serif; /* tu byl chaos */
position: relative;
}
/* Ouska zacatek */
#ouska {
font-size: 11px;
letter-spacing:2px;
float: left;
}

#ouska a {
text-decoration: none;
background-color: #D4EAFF;
border: 1px solid #B2B2B2;
height: 15px;
line-height: 15px;
position: relative;
float: left;
top: -19px;
left: 300px;
padding: 1px 10px;
margin-left: 5px;
}
.cistic {
clear: both;
height: 1px;
overflow: hidden;
margin-top: -1px;
}


HTML:
<body>
<div id="all">
<div id="obal">
<div id="ouska">
<a class="aktivni" href="http://www.ruzova-novysvet.cz/index.php">česky</a>
<a href="http://www.ruzova-novysvet.cz/soubory/aj/index.php">english</a>
<a href="http://www.ruzova-novysvet.cz/soubory/nj/index.php">deutsch</a>
<a href="http://www.ruzova-novysvet.cz/soubory/hj/index.php">nederlands</ a>
</div>
<div class="cistic">&nbsp;</div>
<div id="prihlasovani">

V CSS komentářích nedoporučuji používat diakritiku.
Bubák
Profil
Koukám, že zdejší systém do poslední značky </a> vnutil mezeru, tak ji vymaž.
maarek82
Profil
díky oběma pánove, ale bohužel ještě to není ono. I když bubákovo zásahem se sjednotilo chování mozilly a opery a už se mi daří s ouškama hejbat a dostat je kam je potřeba. Problém je teď v tom, že IE z nějakého důvodu přidává 1px, takže když dostanu ouška tak, aby seděly v Mozille a Opeře, jsou o pixel rozhozený v IE (svisle, takže se ztratí efekt oušek), když je srovnám podle IE, nesedí zas v těch prvních dvou...
Bubák
Profil
Možná děláš něco špatně. Mi to sedí ve všech prohlížečích.
maarek82
Profil
Díky moc Bubáku...nevšiml jsem si, žes mi přehodil i <div id="obal">, teď už mi to taky funguje...

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: