« 1 2 »
Autor Zpráva
Lukas.Sv
Profil *
Dobry den

Vytvoril jsem si jednoduchy formular s kolonkami: jmeno, e-mail, text. Pod textem mam tlacitko odeslat.

Nevim jak mam udelat, aby se mi to odesilalo na moji e-mailovou adresu. Poradite mi nekdo? Delam to poprve.
<form form action="ales15@centrum.cz" method="get" id="commentform">

<div class="textformulare">
Vaše jméno:</div>

<div class="formular">
<input type="jmeno" name="jmeno">
</div>

<div class="textformulare2">
Váš E-Mail:</div>

<div class="formular2">
<input type="e-mail" name="jmeno">
</div>

<div class="textformulare2">
Vzkaz:</div>

<div class="formular3"><textarea rows="6" cols="40" type="text" name="vzkaz"></textarea>
</div>

<div class="tlacitkoform">
<input type="submit" value="Odeslat">
Matty
Profil
Lukas.Sv
<form form
Jeden form vymaž.
action="ales15@centrum.cz"
Tohle, co píšeš, je blbost. Šlo by mailto:ales15@centrum.cz, ale bez vyplněných kolonek.
Nevim jak mam udelat, aby se mi to odesilalo na moji e-mailovou adresu.
Přes PHP. Přesněji přes POST a funkce mail().
Lukas.Sv
Profil *
Diky za odpoved. Bohuzel ja o PHP nemam ani paru. :/ Jde to udelat jeste nejak jinak?
Měsíček
Profil
Třeba přes ASP (ještě složitěji) .. zkus hledat pomůže google bylo už na to napsáno mnoho návodů.
vertigo4
Profil
Lukas.Sv
nebo zde na diskusi pohledej, je to časté téma
Nadan
Profil
Lukas.Sv
Napiš si action="send.php"
A pak si udělej nový soubor send.php a do něj napiš
<?
$to = "ales15@centrum.cz"; 
$headers  = 'MIME-Version: 1.0' . "\r\n";
$headers .= 'Content-type: text/html; charset=iso-8859-1' . "\r\n";
$subject = "Vzkaz";  //tady si dej cokoli bez diakritiky mezi ty závorky
$mess = "Jméno: ".$jmeno."
E-mail: ".$email." //ve druhém inputu máš opět jmeno, napiš tam email
Vzkaz: ".$vzkaz."
mail ($to, $subject, $mess, $headers); 
?>

A máš to hotové
Nadan
Profil
Takže celý skrpit by vypadal:

Soubor index.html, nebo jak se to jmenuje:
<form form action="send.php" method="get" id="commentform"> 

<div class="textformulare"> 
Vaše jméno:</div> 

<div class="formular"> 
<input type="jmeno" name="jmeno"> 
</div> 

<div class="textformulare2"> 
Váš E-Mail:</div> 

<div class="formular2"> 
<input type="e-mail" name="email"> 
</div> 

<div class="textformulare2"> 
Vzkaz:</div> 

<div class="formular3"><textarea rows="6" cols="40" type="text" name="vzkaz"></textarea> 
</div> 

<div class="tlacitkoform"> 
<input type="submit" value="Odeslat">


A soubor send.php bude takto:
<?
$to = "ales15@centrum.cz"; 
$headers  = 'MIME-Version: 1.0' . "\r\n";
$headers .= 'Content-type: text/html; charset=iso-8859-1' . "\r\n";
$subject = "Vzkaz";  //tady si dej cokoli bez diakritiky mezi ty závorky
$mess = "Jméno: ".$jmeno."
E-mail: ".$email." //ve druhém inputu máš opět jmeno, napiš tam email
Vzkaz: ".$vzkaz."
mail ($to, $subject, $mess, $headers); 
?>
Matty
Profil
Nadan
Ten tvůj kód si mi nějak nezamlouvá.
1. Kde máš post(get)
2. Vzkaz: ".$vzkaz." - co to je?

P.S. je lepší používat <?php
EDIT: Aha, teď to vidim. Já se divil, co tam jentak dělá Vzkaz:, pak mi došlo, že tam je ".
Nadan
Profil
Matty
Jo, o tom <?php vím, ale myslím, že tady to moc neuškodí...
A on má tam nahoře get...
A vzkaz: ".$vzkaz." je v pohodě... Nebo není?

EDIT: Eh, no jo, vlastně, malá chybka, za to ".$vzkaz." má přijít ještě ";, takže to bude ".$vzkaz."";
vertigo4
Profil
Nadan
máš to špatně, než něco někomu budeš radit, tak se radši nauč php
Nadan
Profil
vertigo4
Ale co tam mám špatně, mě to všechno v pohodě funguje...
Matty
Profil
Nadan
mě to všechno v pohodě funguje
Můžu se zeptat, kde například bereš proměnnou $jmeno?
Nadan
Profil
No, nejspíše tady... --->
...
<div class="formular"> 
<input type="jmeno" name="jmeno"> 
</div>
... 
vertigo4
Profil
Nadan
Ne omlouvám se, to já jsem vůl... přehlédl jsem něco... ale stejně tam máš chybu:

<?
$to = "ales15@centrum.cz"; 
$headers  = 'MIME-Version: 1.0' . "\r\n";
$headers .= 'Content-type: text/html; charset=iso-8859-1' . "\r\n";
$subject = "Vzkaz";  //tady si dej cokoli bez diakritiky mezi ty závorky
$mess = "Jméno: ".$jmeno."
E-mail: ".$email." //ve druhém inputu máš opět jmeno, napiš tam email
Vzkaz: ".$vzkaz ;
mail ($to, $subject, $mess, $headers); 
?>


a chybí ti tam request či post
Nadan
Profil
vertigo4
Zasláno: 1.4.2008 19:42:50 · Změnil/a: Nadan
EDIT: Eh, no jo, vlastně, malá chybka, za to ".$vzkaz." má přijít ještě ";, takže to bude ".$vzkaz."";
Eh?
Já to nechápu, teď je tady tak trochu zmatek...

A post má být i v php?
Měsíček
Profil
A post má být i v php?""

??
machu
Profil
tady se jenom haze slovama, ale aby to nekdo teba prepsal tak to tu na to neni nikdo ja to neumim ale jak to tak sleduju tak to byl moc dobrý napad ze to tu napsal taky se mi to hodi jenomze kdyz je to spatne a nekdo tu haze slovama a neopravi to tak to je potom kumšt zkuste to nekdo opravit
Nadan
Profil
machu
Já bych rád něco opravil, ale právě teď jsem opravovaný...
Nadan
Profil
Měsíček
??
Tím jsem myslel, jestli ten post má být i v tom *.php. Protože já ho tam nemám a vše mi jede.
Měsíček
Profil
Ano, protože máš zapnuté register_globals, ale ne všude to tak je a register_globals je prasárna a není to bezpečné a proto je dobré to dát vždy do superglobální proměnné (POST,GET) i když ti to někde funguje.
Nadan
Profil
Měsíček
Aha, takže jak by to mělo vypadat?
vertigo4
Profil
Nadan
$jmeno = $_POST['jmeno']; 

například...
a pak pracuješ normálně s $jmeno
Měsíček
Profil
Vertigo takové zápisy vyloženě nesnáším :D

Místo tohoto

Vzkaz: ".$vzkaz ;

tohle

Vzkaz: ".$_POST["vzkaz"];
Nadan
Profil
vertigo4
Ehm, trochu přesněji a laicky, prosím.

EDIT:
Aha, jo takhle...
Lukas.Sv
Profil *
Diky Nadan, ze ses mi pokusil pomoct. Moc si toho vazim. Jestli prijdes na tu chybu, mohl bys mi to napsat cely znovu? Fakt PHPcku vubec nerozumim, jen HTML a CSS.
vertigo4
Profil
Měsíček
no a proč si nenastavit proměnnou hned na začátku a pracovat pak s ní? až bude mít jednou delší skript, tak pak bude přepisovat všudy ty posty? a to nehledě na to, že to nemá vůbec nijak prověřené
Nadan
Profil
vertigo4
A to se pak dá udělat jak?
Lukas.Sv
Není zač.
Soubor blabla.html, nebo jak se to jmenuje:


<form form action="send.php" method="get" id="commentform"> 

<div class="textformulare"> 
Vaše jméno:</div> 

<div class="formular"> 
<input type="jmeno" name="jmeno"> 
</div> 

<div class="textformulare2"> 
Váš E-Mail:</div> 

<div class="formular2"> 
<input type="e-mail" name="email"> 
</div> 

<div class="textformulare2"> 
Vzkaz:</div> 

<div class="formular3"><textarea rows="6" cols="40" type="text" name="vzkaz"></textarea> 
</div> 

<div class="tlacitkoform"> 
<input type="submit" value="Odeslat">


soubor send.php

<?php
$to = "ales15@centrum.cz"; 
$headers  = 'MIME-Version: 1.0' . "\r\n";
$headers .= 'Content-type: text/html; charset=iso-8859-1' . "\r\n";
$subject = "Vzkaz";  
$mess = "Jméno: ".$_POST["jmeno"]"
E-mail: ".$_POST["email"]"
Vzkaz: ".$_POST["vzkaz"]"";

mail ($to, $subject, $mess, $headers); 
?>


Aspoň pokud tomu rozumím, tak takhle by to mělo být správně...
vertigo4
Profil
Lukas.Sv

Soubor blabla.html, nebo jak se to jmenuje:


<form form action="send.php" method="post" id="commentform"> 
<div class="textformulare"> 
Vaše jméno:</div> 
<div class="formular"> 
<input type="jmeno" name="jmeno"> 
</div> 
<div class="textformulare2"> 
Váš E-Mail:</div> 
<div class="formular2"> 
<input type="e-mail" name="email"> 
</div> 
<div class="textformulare2"> 
Vzkaz:</div> 
<div class="formular3"><textarea rows="6" cols="40" type="text" name="vzkaz"></textarea> 
</div> 
<div class="tlacitkoform"> 
<input type="submit" value="Odeslat">


soubor send.php

<?php
$jmeno = $_POST["jmeno"];
$email = $_POST["email"];
$vzkaz = htmlspecialchars($_POST["vzkaz"]); //aspoň drobné opatření
$to = "ales15@centrum.cz"; 
$headers  = "MIME-Version: 1.0 \r\n";
$headers .= "Content-type: text/html; charset=iso-8859-1 \r\n";
$subject = "Vzkaz";  
$mess = "Jméno: ".$jmeno."
E-mail: ".$email."
Vzkaz: ".$vzkaz;

mail ($to, $subject, $mess, $headers); 
?>


snad už to je dobře...

PHPcku vubec nerozumim, jen HTML a CSS.
asi ne, jinak bys neobaloval to co má být v <label>u do <div>u
Lukas.Sv
Profil *
Nadan:

Tak jsem to zkousel, ale pise mi to:
"Parse error: syntax error, unexpected T_CONSTANT_ENCAPSED_STRING in /home/www/hostuju.cz/subdomains/kluci/send.php on line 7"

Takhle vypada ten soubor "send.php"
<?php
$to = "borago@centrum.cz";
$headers = 'MIME-Version: 1.0' . "\r\n";
$headers .= 'Content-type: text/html; charset=iso-8859-1' . "\r\n";
$subject = "Vzkaz";
$mess = "Jméno: ".$_POST["jmeno"]"
E-mail: ".$_POST["email"]"
Vzkaz: ".$_POST["vzkaz"]"";

mail ($to, $subject, $mess, $headers);
?>
vertigo4
Profil
Lukas.Sv
vyzkoušel jsi to moje?
« 1 2 »

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0