Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Pavel Frčka Profil * |
#1 · Zasláno: 30. 5. 2005, 00:29:16
Potřebuji naprogramovat tabulku, jejíž mřížky mají šířku 1 pixelu a jsou bez jakéhokoliv stínování. Zároveň potřebuji, aby vodorovné čáry měly jinou barvu než svislé. Pro názornost přikládám nákres požadovaného výsledku:
Experimentoval jsem s CSS vlastnostmi pro rámečky (border), ale to fungovalo jen pokud se deklarace opakovala pro každou buňku, což mi přišlo jako velmi humpolácké řešení. Rámeček také v tomto případě neměl šířku 1px, vždy za sebou vykreslil stín, i pokud jsem nastavil border-collapse na collapse a cellspacing na 0. Předem díky za pomoc. |
||
Marine Profil |
#2 · Zasláno: 30. 5. 2005, 08:01:19
<STYLE TYPE="text/css">
TABLE { border-spacing: 0; border-collapse: collapse; } TD { border-color: #000000 #C0C0C0 #000000 #C0C0C0; border-width: 1px; border-style: solid none none solid; } TD.pravy { border-style: solid solid none solid; } TD.dolni { border-style: solid none solid solid; } TD.dolni_pravy { border-style: solid solid solid solid; } </STYLE> <TABLE> <TR> <TD></TD> <TD></TD> <TD></TD> <TD CLASS="pravy"> </TD> </TR> <TR> <TD></TD> <TD></TD> <TD></TD> <TD CLASS="pravy"> </TD> </TR> <TR> <TD CLASS="dolni"> </TD><TD CLASS="dolni"></TD> <TD CLASS="dolni"></TD> <TD CLASS="dolni_pravy"> </TD> </TR> </TABLE> bez tech vypisovani trid to asi nepujde, ale to neni humpolackost :) funguje mi to ve FireFoxu 1.0.4 a IE 6 |
||
Havel-st Profil * |
#3 · Zasláno: 30. 5. 2005, 10:29:55
table { border-collapse: collapse; }
td { border: 1px solid; border-color: #000 #C0C0C0; } |
||
Časová prodleva: 20 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0