Autor Zpráva
swat
Profil
Potřeboval bych poradit jak nastavit asi banální věc. Ve Flashi zadám zorměry a barvu pozadí stránky a na tu pak umístím nějaký objekt, např. obdélník, nebo menu, ktré je po celé šířce stráky. Tyto objekty po vygenerování ale nejsou v prohlížeči umístěny úplně u kraje stránky(okna prohlížeče), ale je tam asi 0,5 cm mezera. Ať umístím objekty k jakékoliv straně, vždycky po zobrazení v prohlížeči je tam ta mezera. Nevíte jak ji odstranit? Děkuji. Zobrazuje se v IE i ve Firefixu.
Anonymní
Profil *
zřejmně je to způsobeno odsazenim. Nastav prvku body margin a padding na 0.

body {
margin: 0; padding:0;
}
swat
Profil
Moc děkuiji za ochotu mi pomoci. Jen bych potřeboval upřesnění kam napsat, nebo kde nastavit řádky dle vaší rady. Dokážu udělat stránky tak aby fungovaly, ale dělám to jen v módu kde vidím hned výsledek, se skriptovacím jazykem a tagy ještě moc neumím pracovat. Snažím se čerpat z knih, ale vždy narazím na věc, která tam není, takže pak to jde způsoběm pokus-omyl. Za trpělivost předem moc děkuji.
habendorf
Profil
Do hlavičky dokumentu (mezi tagy <head> a </head> vlož toto:


<style>
body {margin: 0; padding: 0}
</style>
swat
Profil
Jooooo, udělali jsme velkej krok dopředu. Zarovnalo se to nahoře, vlevo a dole. Ale ne vlevo. Mám ještě něco připat? Už jsem skoro u cíle. Díky
habendorf
Profil
Zarovnalo se to nahoře, vlevo a dole. Ale ne vlevo.

Sorry, tohle nějak nechápu (???)
swat
Profil
Zadal jsem to tak jak jsi psal a stránka se zobrazila tak, že vloženej objekt(bar, obdélník) kterej je umístěnej nahoře po celé délce stránky od leva doprava u okraje pozadí se opravdu přilepil k hraně pozadí (okna) i v prohlížeči vlevo a nahoře. Na pravé straně pořád zůstala ta mezerka. Když jsem ho umístil úplně k dolnímu okraji a roztáhl od levého k pravému okraji pozadí , zase se v prohlížeči přilepil vlevo, dole ale vpravo je pořád ještě ta mezera. Před tvou radou byla kolem dokola, takže částečnej úspěch. Snad jsem to napsal víc srozumitelně. Díky
swat
Profil
Moc Vám děkuju... mám to!!!!! Stránka se zobrazuje bez okrajů. Stálo mě to tři noci zkoušení a hledání stylem pokus omyl na jedný jediný prkotině. Nechápu proč se ten tag do toho HTML souboru nezapíše sám. Díky, Díky.
Yuhů
Profil
Nechápu proč se ten tag do toho HTML souboru nezapíše sám

to je dáno historickým vývojem prohlížečů. Zpočátku lidé spíše chtěli, aby se jim text od okraje automaticky odstrčil (je pak lépe čitelný). A tak už to zůstalo. HTML a prohlížeče jsou plné takovýchto historických usazenin.
swat
Profil
Hmm, zajímavá reakce. Kdo ví co na mě jako začátečníka ve tvorbě webových stránek pro vlasní použití ještě čeká. Zajímavý je, že jsem se o tom nedočetl v žádné knížce(a to stojí několik set). Asi autoři nepočítají, že je budou používat naprostí začátečníci, kteří o tvorbě ví hodně málo. Proto se ale obracejí na tyto knihy. Díky za reakci, ksem zase o něco dál.
Yuhů
Profil
no jo, budu asi muset nějakou knihu sepsat
dotaz
Profil *
hale jak mam nastavit pravej okraj stranky aby se text kterej je moc dlouhej automaticky zalomil na dalsi radek ja dokazu pomoci padding nastavit levej okraj aby to nepsalo hned zleva ale ten pravej vuubec nereaguje:(
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.