Autor Zpráva
Jack06
Profil
Pls poraďte jak srovnat tyto divy , aby byly v bocich vyrovnané.



Používám tam width nastavením procent jelikoč přez px když má každý jiné rozlišení tak se to nedá skloubit pls poraďte děkuji
Trejpa
Profil
Jack06
Sice nejsem Pls, ale poradím.

1. řešení (doporučuji)
Udělej to tabulkou, k tomu tabulky slouží. Inspiruj se touto diskuzí.

2. řešení
Přepni vykreslování box-sizing na border-box.

3. řešení (zde silně nedoporučuji)
Udělej <div>né stránky, použij matriošku, tedy zapouzdření. Přidej další divy (fuj, co jsem to napsal) nějak takto:
<div class="rozmery"><div class="ramecky-a-padding">obsah</div></div>

<mimo téma>
Každé ID se používá nejvýše jednou, takhle se používají třídy.
Znak & se v odkazech zapisuje &amp;.
</mimo téma>
Jack06
Profil
Trejpa
Udělat jako jeden velkej rám a v něm uspořádávat další divy??

ID
Vypisuji z vícera tabulek, kde se bez toho id neobejdu. mám tabuky pro kategorie témata příspěvky a odpovědi tzn že potřebuji pak každé id

&amp;
Děkuji taky jsem přemejšlel že to budu muset předělat

box-sizing ani to další jsem ještě nepoužíval podívám se jak to pracuje. Mockrát diky za radu a případné další rady.
Jack06
Profil
Když nastavím ten border-box. Tak v mozzile super, ale v ie hrůza.
Jack06
Profil
Ještě jednou Prosím nevím jak to vyrouvnat v IE. Děkuji
Trejpa
Profil
Jack06
Udělat jako jeden velkej rám a v něm uspořádávat další divy??
Ne, udělat to tabulkou.

Když nastavím ten border-box. Tak v mozzile super, ale v ie hrůza.
Border-box je nutno přepnout ve VŠECH prohlížečích, nejenom v Mozille.
Pro Operu, Mozillu, Safari:
* { -moz-box-sizing: border-box; box-sizing: border-box; }
Pro IE6 a IE7:
Neuvedeš doctype nebo použiješ <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">

Matrioška a border-box měly způsobit, aby se rámeček (border) nepřipočítával k šířce DIVu.

Nakonec mi došlo, že ti v tomto případě nepomůže žádné náhradní řešení (ani matrioška, ani border-box). Vždy budou některé řádky přesahovat ty ostatní. Je to tím, že v prohlížeči neplatí 71%+7%+7%+10% = 95%. Každá procentní hodnota z celku se zvlášť zaokrouhluje na pixely, takže to bude vypadat pěkně třeba v násobcích 100 šířky nadřazeného elementu, ale u jiných velikostí (101 - 199) bude záležet na zaokrouhlování. Mimochodem, každý prohlížeč si zaokrouhluje jinak, po svém.

Napiš, co se ti na tomhle nelíbí.

ID Vypisuji z vícera tabulek, [...]
To je úplně jedno, kde je zdroj dat. V HTML je užití vícero stejných ID chybou.
Jack06
Profil
Je to v tabulkách a tabulky nabíhají podstatně pomaleji nežli divy. Jinak proti tabulkám nic nemám. a pak by mě zajímalo jak mám vybírat články podčlánky atd jinak než z id podle pořadí
Jack06
Profil
Dobrý jsem za to teda že to dám do tabulek. Pak mám tedy problém. Vypisuji z db jak mám vypsat kategorie, a podkategorie tak, aby se mi to vypsalo jako v divech. V tabulkách se mi to vypíše stylem :

kategorie1
kategorie2
kategorie3
podkategorie1.1
podkategorie1.2
podkategorie2.1

,atd.
Ja tedy na to v tabulkách?
Jack06
Profil
Jsem zde zas. Vrátil jsem se po dlouhé době k tomuto problému, a narazil jsem. Zdrojový kód:
<?php 
include "hlavicka.php";
echo"
<table class='tabulka' border='1' cellspacing='0' cellpadding='10' width='95%'>
<tr><th colspan='4'>&nbsp;&nbsp;Forum</th></tr>
";
require "db.php";
mysql_query("SET CHARACTER SET utf8");
$dotaz=mysql_query("select * from kategorie;");
while ($zaznam=MySQL_Fetch_Array($dotaz)){
mysql_query("SET CHARACTER SET utf8");
$query=mysql_query("select * from obsah where id_kategorie=".$zaznam["id"]) or die (mysql_error());
$kat = $zaznam["kategorie"];
echo"
<tr><th colspan='4'>$kat</th></tr>
";


while ($result=MySQL_Fetch_Array($query)){
echo"
<tr><td class='nazev'><a href='?cat=".$result["id_kategorie"]."&cln=".$result["id"]."'>".$resul t["obsah"]."</a></td>";
mysql_query("SET CHARACTER SET utf8");
$sql=mysql_query("SELECT COUNT(obsah) AS pocet FROM tema where obsah=".$result["id"]."");
while ($count=MySQL_Fetch_Array($sql)){
$pocet = $count["pocet"];
echo"<td class='cislo'>$pocet</td>
";}
mysql_query("SET CHARACTER SET utf8");
$sql=mysql_query("SELECT COUNT(obsah) AS pocet FROM prispevky where obsah=".$result["id"]."");
while ($count=MySQL_Fetch_Array($sql)){
$pocet = $count["pocet"];
echo"
<td class='cislo'>$pocet</td>
";}
echo"
<td class='cislo'>$pocet</td>
</tr></table>";
?>
<?php 
}
} 
include "paticka.php";
?>


css k tomu:
.tabulka { width: 95%; border-collapse: collapse; }
.tabulka .tema { width: 73%; }
.tabulka .cislo { width: 8%; }
.tabulka .jmeno { width: 11%; }

.tabulka, .tabulka td, .tabulka th { border: 1px black solid; }
.tabulka td, .tabulka th { padding: 0.2em 1ex;  }
.tabulka th { background: #0f0; }
.tabulka .cislo { text-align: right; }


Pokoušel jsems e to dělat dle Trejpa, ale bohužel nevím zdali to tak půjde nebo co budu muset napsat jinak. Díky za rady. Jinak nevykreslí se tabulky.

Zde se můžete podívt :FORUM

Je vidět jen jak se vypisuje index kde by stejně jako první dva řídky se měli podle stylování vystylovat i ostatní

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: