Autor Zpráva
crooner
Profil *
Dobrý den:). Potřeboval jsem udělat jednoduchou galerii. Nenapadla mě jiná varianta než používat iframe, ale ať se snažím jak se snažím tak do toho iframu nemohu dostat barvu pozadí. Zkousel jsem zahraniční fóra, ale všude jsem se dočetl přes průhlednost,což v mém případě použít nejde. Nebo někde jsem dokonce viděl, normálně do stylu dát backround-color, ale to mi nejde. Nemáte s tím někdo zkušenost?
http://www.crooner.wz.cz/beruska/html/pgr.html
http://www.crooner.wz.cz/beruska/styly.css
Děkuji za pomoc
Matty
Profil
crooner
Frejmy jsou průhledné jen (myslím) ve FF, NN a Opeře. Pozadí by se mělo řídit pozadím na stránce v iframu.
crooner
Profil *
to je právě ten problém, protože já do iframu odkazuju pouze img, ne cele html. takže to podle vás je neřešitelné?:(
crooner
Profil *
tak tedy se zeptám, jeste na jednu vec spojenou s iframe, jak zarovnám obrázek v iframe na střed? opera to dělá automaticky, na ostatní jsem fintu neobjevil
panhuhu
Profil
Pozadí by se mělo řídit pozadím na stránce v iframu.
Kolega crooner vkládá do iframe místo webové stránky rovnou obrázek.

crooner
Jako řešení můžeš použít jednoduchý php skript volaný s parametrem file (?file=soubor.jpg). Tento skript ti vytvoří stránku a vloží požadovanou fotografii. Pak můžeš použít CSS styly ke změně pozadí.
panhuhu
Profil
crooner
Pokud nechces pouzivat html stránku, muzes zkusit javascript. Slo by teoreticky vytvorit telo dokumentu pomoci injekce kodu do iframe. Vysledek ale nezarucuji, navic pri vypnutem javascriptu je efekt pryč.
crooner
Profil *
bohužel nejsem zcela znalý php:(,ale podobnej skript jsem už na jedněch stránkách použil, ale vkládal jsem celé php stránky do divu
zněl takto:
<?php
$root = "";
$id = $_REQUEST['id'];
$obsah = $id. ".php";
if (File_Exists ($obsah)):
include $obsah;
endif;
?>

a poté se volal
index.php?id=contact

je to něco podobného nebo jsem vedle?
panhuhu
Profil
staci mit html strukturu a pak
<img src="./cesta_k_souboru/<?php print($_GET['file']); ?>" ... parametry >
crooner
Profil *
takze by to mohlo byt takto?
musim to mit blbe nebo jsem to spatne pochopil(nefunguje)
<div class="zobrazeni"><img src="../images/foto/<?php print($_GET['file']);?>"></div>
<div class="menu"><a href="?file=1.jpg"><img src="../images/foto/1.jpg" class="nahleds"></a><a href="?file=2.jpg"><img src="../images/foto/2.jpg" class="nahledv"></a>
panhuhu
Profil
...
<iframe src="ukaz_photo.php?file=obrazek.jpg" marginheight="0px" frameborder="0" marginwidth="0px" scrolling="no" align="center" class="zobrazeni" name="ukaz"></iframe>
<div class="menu">
  <a href="ukaz_photo.php?file=obrazek1.jpg" target="ukaz">
    <img src="../images/foto/1.jpg" class="nahleds">
  </a>
...


a soubor ukaz_photo.php bude obsahovat

<doctype ...>
<html>
.
.
.
<img src="./cesta_k_souboru/<?php print($_GET['file']); ?>" ... parametry >
.
.
.
</html>
crooner
Profil *
děkuji moc, už to šlape jak hodinky,tohle se snad nikdy nenaučim:(, ještě bych se chtěl zeptat jak se dělá abych měl na stránce nebo v iframe obrázky zarovnaný vertikálně na střed?opět mi to nereaguje,(hlavně nevím jak to použít:(, vždy to řeším odsazením, ale to zde nemohu,měl bych odsazený i velké obrázy nebo každý jinak
Bubák
Profil
opera to dělá automaticky
Té automatice jde nahlídnout pod pokličku (zkráceno):
CSS:
html {
background-color: rgb(250,250,250);
width: 100%;
height: 100%;
display: table;
}
body {
margin: 0;
height: 100%;
display: table-row;
}
div {
vertical-align: middle;
height: 100%;
display: table-cell;
}
img {
margin: auto;
display: block;
}

HTML:
<HTML><HEAD><LINK rel="stylesheet" media="screen, projection, tv, handheld" href="file://localhost/X:/Opera/styles/image.css"></HEAD><BODY><DIV><I MG src=""></DIV>

Funguje v moderních prohlížečích, v IE musíš použít nějaké z obskurních řešení, nebo tabulku, v tabulce, přesněji v buňce tabulky, je dokonce "vertical-align: middle;" výchozí hodnota, takže nemusíš deklarovat.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: