Autor Zpráva
mutu
Profil *
nevite jak mam udelat aby kdyz zadam naky hodnoty podle kterych to ma neco vybrat z tabulky ale bude na vyber treba 5 moznosti tak jak mam udelat abych zadal prvne pro vybrani prvni moznosti pak pro vybrani druhy moznosti atd. potrebuju to kvuli mazani
nexus
Profil
Nějaký hodnoty podle kterých to má něco vybrat, ale bude na výber 5 mozností.
Jak udelat abych zadal prvně pro vybraní první možnosti pak pro vybrani druhy moznosti...

Snažím se to pochopit a analyzovat, ale vubec mi to nejde.
Zkus položit otázku jinak a s konkretními přiklady.
TSD
Profil *
Zkusím mutuovi pomoct s formulací.

Máš tabulku. Na základě nějakých kritérií z ní dotazem vytáhneš x řádků. Co chceš s těmi řádky dělat?
peta
Profil
Taky to zkusim, ale bude to hodne tezky.
1. A pritom stacilo uvest konkretni priklad na kterem to ma fungovat :)
2. A napsat to do spravneho fora DATABAZE

Mas tabulku. V teto tabulce mas nepopsana data. Tyto data jsou ve sloupcich napr
datum_vytvoreni, datum_posleni_upravy, verze_programu, narozen, pohlavi, jmeno, heslo

Ty ted potrebujes z teto tabulky zobrazit vsechny udaje, ktere maji jmeno jako 'Ales', heslo jako 'manicka', pohlavi 'muz'
SELECT ... WHERE `jmeno` LIKE 'Ales' AND `heslo` LIKE 'manicka' AND `pohlavi`='muz'

A ted zase potrebujes zobrazit vsechny udaje, ktere maji jmeno jako 'Ales' nebo heslo jako 'manicka' a pohlavi 'muz'
SELECT ... WHERE (`jmeno` LIKE 'Ales' OR `heslo` LIKE 'manicka') AND `pohlavi`='muz'

mm.gene.cz
google.com mysql manual
mutu
Profil *
reknu presne na co to potrebuju delam databazi na rezervaci vesnic v jedny hre kazdy hrac si bude moct zarezervovat max 5 vesnic, tede potrebuju nak udelat aby je ten hrac mohl mazat chci to udelat tak ze se vyberou vsechny vesnice max tech 5 moznych a bude moznost je smazat

myslel jsem to tak ze kdyz dam z tabulky SELECT utocnik FROM rezervace

tak bude 0-5 moznosti na vyber podle toho kolik kdo bude mit tech vesnic rezervovanych

kdyz dam treba ORDER BY cas tak se to seradi podle casu a ted potrebuju nak rozlisit ty radky aby je mohl ten hrac mazat

takze kdyz se z tabulky vybere treba utocnik = karel souradnice = 1|2 radek 1
utocnik = karel souradnice = 1|3 radek 2
utocnik = karel souradnice = 1|4 radek 3
utocnik = karel souradnice = 2|2 radek 4
utocnik = karel souradnice = 2|1 radek 5

a jak je mam rozlisit? existuje treba nakej prikaz ROW nebo neco takovyho?
Kajman_
Profil *
Záleží, jaký máte primární klíč - ten jednoznačně určuje jednotlivé řádky. Ten použijete pro předání jako parametr(y) z formuláře skritpu a použije ho pro mazání (samozřejmě po ošetření, že ony primární klíče patří přihlášenému uživateli).
mutu
Profil *
Kajman_

to ze se uzivateli zobrazi jen jeho vesnice zajistim tak ze utocnik v tabulce se zaroven rovna session[jmeno] cili prihlaseni

mohl by jsi mi to predvest na nejakem jednoduchem prikladu moc nechapu jak to mam udelat jenom vim jak mam v tabulce nastavit primarni hodnotu
Kajman_
Profil *
<a href='zrus.php?id=vasjedinecnyklic'>zrus rezervaci</a>
peta
Profil
mutu
viz kajman, to je lepsi popis, ale stale jsi dulezitejsi si pulku nechal pro sebe.

Mazani radku tabulky se dela obvykle pres primarni klic a tento klic byva obvykle nazvan ID typu autoincrement.
Pri vyrazeni z databaze:
$res = mysql_query($query);
$row = mysql_fetch_row($res);
print_r($row);

vypada vypis obvykle nasledovne:
Array(id=>1095,id_vesnice=>23,jmeno=>'Adam')

z toho vypises checkbox:
'<input type="checkbox" value="'.$row['id'].'" name="ch0"/>'.
'<label for="ch0">'.$row['jmeno'].'</label>'

Na to pak navazes jeste javascript pro hromadne oznaceni, cili pridas k name totez ID checkboxu a bude to uplne dokonale. Sice pro 6 zacnamu to nema smysl, ale ja to pouzivam pro mazani spamu po 20-n zaznamech.
ninja
Profil
... a po odeslani formulare v pripade, ze byl nejake checkbox vybran, si vyberes hodnoty (IDcka) a zadas SQL dotaz:

DELETE FROM rezervace WHERE id IN (1095, 1096, 864);

Pripadne pokud v tabulce neni id a primarni klic je (id_vesnice, jmeno) tak:

DELETE FROM rezervace WHERE id_vesnice IN (1095, 1096, 864) AND jmeno = "Adam";
mutu
Profil *
pise mi to Warning: mysql_fetch_row(): supplied argument is not a valid MySQL result na 10 radku


$query = MySQL_Query("SELECT id FROM rezervace WHERE utocnik='".$_SESSION['login']."';");
echo mysql_error();
$res = mysql_query($query);
10>>$row = mysql_fetch_row($res);
print_r($row);
Kajman_
Profil *
$query = MySQL_Query($q="SELECT id FROM rezervace WHERE utocnik='".$_SESSION['login']."'") or
echo "$q ",mysql_error();
mutu
Profil *
ted mi to pise Parse error: syntax error, unexpected T_ECHO in
mutu
Profil *
uz mi to jde smazal jsem $res = mysql_query($query); ale zobrazuje se mi tam furt ''.$row['jmeno']. misto neceho co se vybere z tabulky

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0