Autor Zpráva
imploder
Profil
Docela by mě zajímalo, jestli se dá udělat jednotné menu (jako v tomhle tématu) bez použití skriptů, v normálním HTML. Třeba tohle je kromě jedné sekce čistě v HTML. Dřív se k tomu často používaly rámce, ale v dnešní době se už moc nepoužívají a jsou problematické při odkazování na jednotlivé stránky ("kořenový" dokument definující rámce má jen jednu adresu). Samozřejmě jde prostě při každé změně v menu měnit všechny soubory, ale to je při větším počtu stránek otrava.

S tím souvisí i můj druhý dotaz. Když chci počítat přístupy na jednotlivé stránky webu, musím dát počítadlo na každou z nich. Nechci ale, aby se započítávalo, když stránky zobrazuju při úpravách. Dělám to tak, že kód počítadla mám doma na disku zakomentovaný a před uploadem vždycky <!-- --> odstraním. Hlavně si na to ale musím vzpomenout a vyhradit na to zvláštní "uploadovací" adresář.

Jak to řešíte vy?
ninja
Profil
imploder: pocitadlo mam zapnute na stalo, jak u testovaci verze na lokalhostu tak na ostre.

Kvalitni pocitadlo dokaze bezproblemu odfiltrovat me pristupy (dle IP ci jinych parametru) a hlavne u alepson trochu uspesneho projektu je tech par tvych nastev zcela zanedbatelnych.
TSD
Profil *
Myslím že v pokud nechceš použít frame ani php, tak menu uložené na jednom místě prostě neuděláš.

Pokud jde o počítání.. možná by stačilo zjistit si svou IP adresu a jedním IFem pak započítání obejít.
peta
Profil
imploder
"menu (jako v tomhle tématu) bez použití skriptů"
ne
- nej zpusob je PHP include(soubor), PHP je scriptovaci jazyk ikdyz ze scriptu nic nepouzijes (nebo jiny jazyk, Perl, Java, Ruby, Cgi, Asp/net, ...)
- lze vkladat javascriptem, tag SCRIPT, coz nemusi zobrazit kazdy prohlizec, a neni vhodne pro nevidome

pocitadlo, viz TSD, v PHP / JS. U toplistu by to melo byt jedno. Max. ti to pripocita +1 za 30 minut, myslim. Vetsinou jde u pocitadla nastavit, ze kterych domen/serveru nema pripocitavat hlasy. U tech lepsich, samozrejme. Ty ostatni, co pocitaji boty a spam... nemluvit
Bubák
Profil
imploder
A co něco podobného?

<script>
kde=(location.protocol)
</script>

<script>
if (kde=="file:") document.write("<h1>Testuji doma</h1>");
else document.write("<h1>Koukám na net</h1>");
</script>

Původně jsem chhěl javascriptem vepisovat rovnou značky komentářů, to ale nefungovalo. V PHP by to nebyl problém.

Vepisovat skriptem kód počítadla, stačí mu trochu upravit kód a soldemem na část mezi tagy <noscript>. Přídadně kód upravit ještě více a při tedtování změnit ID počítadla, u Toplistu třeba na 1, což je počídadlo z úvodní stránky Toplistu, které jen tak lehce neovlivníš natolik, aby to stálo za řeč.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: