Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
panmagor Profil * |
#1 · Zasláno: 24. 4. 2008, 10:15:41
Dobrý den! Mám v db uloženého jednoho uživatele. Budeme mu říkat "pepíček" a pepíček má heslo "heslo." Oboje je uloženo v db. Otázkou je, jak během přihlašovacího procesu ověřit, že "pepíček" zadal "heslo" a nezadal něco jiného.. Prostě jak jednoudše vybrat z db přihlašovací údaje a pak je ověři, jestli jsou správná. Snad jsem to srozumitelně vysvětlil.
|
||
TSD Profil |
#2 · Zasláno: 24. 4. 2008, 10:38:29
navedu tě.
SELECT * FROM lidi WHERE jmeno = '".$jmeno"' AND heslo = '".$heslo"' něco najdeš, pustíš ho tam. nenajdeš nic, nepustíš. |
||
panmagor Profil * |
#3 · Zasláno: 24. 4. 2008, 11:52:43
Ten příkaz select mi nějak nefunguje. Zkoušel jsem si s tím hrát a nic. Pak jsem zkoušel z databáze dostat jenom výpis uživatele "pepa" a nic..
$prikaz=mysql_query("SELECT user, pass FROM uzivatele WHERE user= '".$uzivatel."' AND pass= '".$heslo."'"); echo "$uzivatel"; A tohle nic nevypíše... |
||
fikus Profil * |
#4 · Zasláno: 24. 4. 2008, 12:21:19
No to bude asi ta chyba :)
Zadej místo proměnných $uzivatel a $heslo natvrdo údaje, které víš, že tam jsou - pepíček a jeho heslo a uvidíš jestli ti to něco vypíše nebo ne. Pokud ano, tak ty proměnné nemáš naplněny (špatně si je předáváš). Vypiš si je před sql dotazem, třeba pomocí echo $uzivatel; |
||
TSD Profil |
#5 · Zasláno: 24. 4. 2008, 13:02:17
Nebo se podívej jak se to má dělat.
|
||
panmagor Profil * |
#6 · Zasláno: 24. 4. 2008, 13:42:08
Tak jenom pro upřesnění. V databází mám v tabulce "uzivatele" sloupec "uzivatel" Pokud ho chci zavolat, tak stačí udělat:
$prikaz=mysql_query("SELECT uzivatel, heslo FROM uzivatele WHERE uzivatel='$uzivatel'"); echo "$uzivatel"; Nikde už nemusím definovat, co ten $uzivatel je? |
||
orava Profil |
#7 · Zasláno: 24. 4. 2008, 14:32:54
$uzivatel bude asi
$uzivatel=$_POST["uzivatel"]; alebo $uzivatel=$_GET["uzivatel"]; |
||
Časová prodleva: 17 let
|
Toto vlákno je staré, již dlouho do něj nikdo nepřispíval.
Informace a odkazy zde uváděné už nemusejí být aktuální. Nechcete-li řešit zde uvedenou konkrétní otázku, založte si vlastní vlákno, nepište do tohoto. Vložíte-li sem nyní příspěvek, upoutáte pozornost mnoha lidí a někteří z nich si jen kvůli vám přečtou i všechny předcházející příspěvky. Předpokládáte-li, že váš text skutečně bude hodnotný, stiskněte následující tlačítko:
Běda vám, jestli to bude blábol.
0