Autor Zpráva
nexus
Profil
Ahoj, jak můžu centrovat na vodorovný střed v divu?
V IE funguje text-align: center;
ale ve FF tohle nefunguje, čím se to nahrazuje ve FF, prosím pěkně?

Příklad:
<div class="media">
      <div class="hodnoceni">
        <a href="#"><img src="Images/cloud_32_32.png"></a> <h3>76%</h3> <a href="#"><img src="Images/sunny_32_32.png"></a>
      </div>
      <div class="slova">
        <h4>přidat klíčové slovo</h4>
        <form method="post">
          <input type="text" name="keyword">
          <img src="Images/plus_22_21.png" class="plus">
        </form>
      </div>
      <div class="oblibeny">
        <ul>
          <li> článek </li>
        </ul>
      </div>
    </div>
CHci centrovat obsah divu "media"...
Měsíček
Profil
class="media" style="margin: 0px auto;width: 500px;"
kletely
Profil
nexus
Kompetne tu http://tiso.wz.cz/articles/vycentrovanie-obsahu-stranky.php
nexus
Profil
Měsíček nepomohlo.... :(
Link na stranku je tady.
Právě pracuju na prekopani pro firefox, ale jde to od desiti k peti...
vševědoucí
Profil *
<div class="hodnoceni" style="margin:0 auto;">
Měsíček
Profil
Vlastně ty to pozicuješ... no tak to se omlouvám, ale v tom případě ti margin v tomto nepomůže* zkus web dělat spíše pomocí vlastností float,margin,padding, clear než pomocí position,top,left,right ..

* a absolutní pozicování, které tam máš už vůbec ne ... to už spíše position:relative; když už ..
vertigo4
Profil
nexus
napadlo někdy hledat?

proboha, řeší se to tu stále dokola....
vertigo4
Profil
nexus
tomu obalujícímu divu nastav
position: relative;
Měsíček
Profil
vertigo, boha nech napokoji a spíše poraď jak vycentrovat stránku pokuď je pozicovaná pomocí vlastností position, left, top atd ...
vertigo4
Profil
už se stalo :-)
nexus
Profil
Měsíček
float se snažím vyhnout obloukem, neumím s ní pracovat, sice jsem četl několikrát pixiho navod na blogu, ale nikdy jsem to dostatečně nepochopil.... :(
A co se tyka toho relative, nevim proc, ale mam zazite, ze to je neprofesionalni, protoze se to musi specialne vymerovat...

vertigo4
hledal jsem, ale naslo mi to jen to co nepotrebuju.

vševědoucí
jo to by šlo, sice to bude mit kazdy prevek, ale se*e pes...
vertigo4
Profil
nexus
co se tyka toho relative, nevim proc, ale mam zazite, ze to je neprofesionalni
a absolute je profesionální?

jinak nechápu... mně přijde pozicování složitější než float
a zkusil jsi moji radu?
nexus
Profil
vertigo4
kdyz pouzivas absolutni pozicovani, tak vis odkud budes vychazet, kde je bod [0;0] ale u relativniho, aspon pro mě, je to složité, nevíš přesně kde to je...
vertigo4
Profil
nexus
a zkusil jsi to? nastavit relative tomu obalujícímu prvku? tady byl obdobný problém: http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=1&topic=73 179
nexus
Profil
vertigo4
jo, zkousel jsem to, ale pak mi skocilo menu nekam pod clanky, tak jsem to dal zpet na absolute...
udelal jsem to jak radil vševědoucí, takze porzatim to necham byt.
Ale děkuju za tvou pomoc
Nox
Profil
nexus
Tohle je nesmysl, takhle to nemůžeš rozlišovat, obojí má své opodstatnění, takže nejde říct, že je jedno profesionální a druhé ne, každé má své místo (s tím, že více se používá relative, absolute spíš ve zvláštních případech)

Jenže koukám zrovna ty je používáš špatně...v tomto layoutu takto použij naprosto jistě relative, protože dopředu nevíš jak budou prvky vysoké atp.... absolute má např. výhodu, že když vyjede z parentálního prvku, tak není ukrojen, není ovlivněn obsahem, plave nad ostatními prvky, používá parentální prvek jako referenční bod...ale zrovna tyto věci u layoutu sou spíš na obtíž

A k centrování -> mě ve FF (2.0.0.14) tam text-align: center funguje (stáhni si plugin Firebug a zkus klidnětenhle atribut vypnout a zapnout)

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: