Autor Zpráva
Hzik
Profil *
zacal sem delat stranky a zobrazoval sem si je ve firefoxu a dobry a pak sem se na ne podival v IE a je to blby a pritom je tam jen jedna tabulka. je tam jeden obrazek v jedne bunce a v druhe bunce dokonceni toho obrazku. firefox to napojil, tak jak sem si to predstavoval a napsal, aby to vypadalo jako jeden obrazek, ale IE za prvni obrazem udelal v bunce jeste misto a ten druhy (2px pouze patka obrazku - mam ji tam kvuli dalsi praci) jeste v te bunce posunul. nevim co s tim. velikosti bunek odpovidaji velikosti obrazku, ale IE tu bunku udela vetsi... muzete se na to podivat na http://www.hzik.unas.cz/kristin/dokument.htm

pritom padingy sem vynuloval atd... sem bezradnej. FF zobrazuje dobre.
Diky Honza
phantomcz
Profil
To znám... ve Firefoxu tak, v IE jinak. :))
Zkoušel jsem to všemy možnými způsoby ale pořád to dělalo to samé. Nakonec jsem přišel tyto 2 způsoby.

1. absolutní pozicování v CSS

<body topmargin="0" bottommargin="0" rightmargin="0" leftmargin="0">

<img src="nahore.jpg" style="position: absolute; top: 0px; left: 10px; width: 760px; height: 120px;">
<img src="dole.bmp" style="position: absolute; top: 120px; left: 10px; width: 760px; height: 10px;">

</body>

- to má ale nevýhodu v tom, že stránka nebude zarovnaná na střed

2. tabulkou - buňky s pozadím

<body topmargin="0" bottommargin="0" rightmargin="0" leftmargin="0">
<center>

<table cellspacing="0" cellpadding="0" width="100%"><tr>
<td style="background-image: url(img.bmp); background-repeat: no-repeat; background-position: center; height: 120px;">
</td>
</tr>
<tr>
<td style="background-image: url(bottom.bmp); background-repeat: no-repeat; background-position: center; height: 10px;">
</td>
</tr>
</table>

</center>
</body>


Určitě existují i jiná řešení, ale mě zatím napadá jen tohle.
phantomcz
Profil
A samozrejme si musis nahradit sirky, vysky a nazvy souboru svymi vlastnimi. ;)
Michalek
Profil
co zkusit u druhe bunky nastavit
style="line-height: 1px; font-size: 1px; height: 1px" ?
blazenc
Profil
Mně zase štve že existuje něco tak na p..u jako je IE. Neumí to průhlednost PNG obrázků a o záložkách se nebavím.

Blé M$ produkty.
habendorf
Profil
blazenc: Tak už víme co tě štve a příště se pls vyjadřuj k tématu.
Hzik
Profil *
diky, zkusim to nejak provist. mozna nejak nakombinuju tabulku a ty css...
ale fakt nechapu, proc to ten IE tak dela... nema k tomu zadnej duvod :(

ale kdyz ser podivate na stranky napriklad tehle zpevacky http://www.britneyspears.com/news-latest.php, tak ta tam ma obycejny tabulky a pritom ji to funguje... nemuzu ale prijit na ten rozdil, proc ji to IE zobrazuje dobre a me ne...
Michalek
Profil
imho to je tim, ze ie standardne pocita s font-size: 12px; a vyhrazuje pro to pismo misto v bunce i kdyz tam neni... a nebo si to s necim pletu
Hzik
Profil *
diky moc, hlavne Michalek-ovi
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0