Autor Zpráva
LuKo
Profil *
Zdravím ctěné osazenstvo a prosím o radu ohledně Eclipse. Sice to jsou drobnosti, ale docela mi vadí v používání tohoto jinak bezchybného programu.

1. V defaultní instalaci je klávesové zkratce Alt+N nastaveno otevírání nového php souboru. Bohužel pod stejnou zkratkou je schovaná pravá závorka }, která je v php hodně používaná. Nepodařilo se mi nikde najít, kde v Eclipse Alt+N deaktivovat, aby tuto zkratku neodchytával.

2. Formátovač kódu je docela vychytaný, ale má jednu drobnou mušku. IF-ELSE formátuje poněkud divně.
Zdroj:
if($d < 12) echo "rano";
else echo "odpoledne";


po zformátování Eclipsem:
if($d < 12) 
    echo "rano"; else 
    echo "odpoledne";


Díky za případné odpovědi.
orava))
Profil *
skus si prepnut na EN klavesnicu a pisat tam (ako vsetci)
Měsíček
Profil
Ona to zase není tak špatné rozmysli si jak to budeš používat a jestli nechceš spíše používat složené závorky {}. Jinak mě by se takové formátování líbilo, jen mi nevyhovuje, že Eclipse je v Javě.
LuKo
Profil *
orava)): Ctrl+Shift, Shift+}, Ctrl+Shift je poněkud pomalejší, než Alt+B ;) Nejde o to, že bych to neuměl jinak napsat, ale jde mi o efektivnost. Ono když máš těch závorek napsat denně několik set, tak už přemýšlíš jak si ušetřit každý klik na klávesnici navíc ;)

Měsíček: Vzhledem k tomu, že píši i v Javě, tak to u mě není problém. Ani výkonnostně na tom není Eclipse špatně (jak někdo říká, že je Java pomalá). Jaké Ty používáš IDE, pro inspiraci?
orava))
Profil *
LuKo
ale ja som myslel cely PHP kod pisat v EN klavesnici
Měsíček
Profil
"Měsíček: Vzhledem k tomu, že píši i v Javě, tak to u mě není problém. Ani výkonnostně na tom není Eclipse špatně (jak někdo říká, že je Java pomalá). Jaké Ty používáš IDE, pro inspiraci?"

Programovací jazyk JAVA jsem se začil učit nedávno takže nejsem v něm ještě ani trochu zběhlý, jinak programuji velice dobře v C/C++ atd .., ale nemám potřebu psát svůj kód v IDE zkrátka se i v 1500 řádkovém kódu dokáži vyznat :) klidně i v notepadu :o)
LuKo
Profil *
orava)): Pardon, špatně jsem to pochopil. Uvažoval jsem o tom, ale jiné speciální znaky, jako &, @ atd. jsou pro mě lépe přístupné právě na české klávesnici, navíc při práci často píšu i maily, či na icq. Kvůli jedné zkratce se mi moc nechce přeučovat na anglickou klávesnici ;)

Měsíček: Ve svém kódu se také vyznám, ale mám tu čest pracovat s více programátory na jednom projektu a ti už tolik pochopení na přehledný kód nemají. Proto mě zajímá ten formátovač. Jinak lze psát v notepadu, ale komfort rúzných klávesových zkratek, napovídačů (kolik parametrů a v jakém pořadí má ta která funkce) je silně návykový ;-)

Nikdo tedy neví přímočaré řešení mých "problémů"?
peta
Profil
LuKo
Java je pomala. Ono zalezi na tom, jak vykonny stroj mas. Treba vcera jsem mel skoleni na IBM WebSphere. Pozadavek byl notebook s 3G pameti. Meli jsme jen 2. Docela dlouho to makalo.
Ale Co se tyce prace, tak jde cely projekt predkompilovat. Jinak to funguje tak, ze kliknes na stranku a pokud neni zkompilovane nebo je novejsi verze, tak se zkompiluje. Coz samozrejme trva.
Tez muze dost delat problemy spousteci SDK a uzivatelove PC, ktere si cucne slusnou davku pameti a kdyz nekdo nema aspon 1G na Vistach 2, tak ano, muze to byt pomale.

Ten clovek nam povidal, ze se da programovat na nejake ocesane verzi vyvojoveho prostredi a napojene na eclipse. A pry je to tak 10x rychlejsi nez beznym zpusobem. Takze treba mas tohle a jine neznas.

Na psani lze pouzit Notepad++, coz obarvuje synaxi.
Mike8748
Profil
>> Java je pomala.
zalezi taky jak je napsanej program

na desktopu mam 1 giga ramku, a eclipse beha uplne normalne, clovek by ani nerek ze je to psany v jave
rozhodne mi eclipse beha tak 30x rychlejs nez Zend Studio, take psane v jave
(testovano na xp i vistach)

a srovnavat serverovy zalezitosti typu websphere a SDK pro aplikace je docela mimo misu

PS: na psani muzes pouzit i fixy, a taky budes mit barevnou syntaxi :)

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0