Autor Zpráva
Alais75
Profil *
Dobrý den.
Chtěl bych Vás poprosit jestli je nějaký způsob pro laika jak udělat aby se fotka vložená do složky zobrazila v daném rámečku na indexu , bez ohledu na její název.
Například zde jsou čtyři rámečky dva a dva.Dva pro nejlepší hráče a dva pro nejhorší hráče.Každý rámeček odkazuje na jinou složku do které nahraji přes ftp danou fotku.Třeba ../nejlepsi1/pepa.jpg dále ..../nejlesi2/honza.jpg atd .Jde mě o to abych nemusel cestu stále volit podle názvu fotky , ale aby se zobrazila podle umístění ve složce.
Snad jsem to popsal trochu srozumitelně.Jsem zatím laik a tak také proto jsem poprosil o způsob pro laika i když by byl třeba trochu kostrbatý.
Děkuji
imploder
Profil
V HTML asi ne. Šlo by to přes skript v PHP, které je na IC k dispozici. Nevím ale, proč to chceš dělat zrovna takhle. Stačilo by místo složek ukládaly přímo fotky (pod názvem nejlepsi1.jpg, nejlepsi2.jpg ...atd.).
Alias75
Profil
no tak to zatím mám,ale je nás 12 lidí v teamu a musím vždy fotku , kterou mám pojmenovanou podle jména hráče přejmenovávat. zápas se hraje každou neděli.na editaci je to nepraktické.
imploder
Profil
Vyrobil jsem uploadovací stránku, kde se zadají soubory (jakkoliv pojmenované, klidně jmény hráčů), zadá se heslo a PHP skript to uloží pod příslušnými jmény nejlepsi1.jpg, nejlepsi2.jpg ...

Je to tady: http://bprhad.wz.cz/f/upload.zip

Soubor ze ZIPu dej do adresáře, ve kterém jsou fotky (tedy http://www.piratiliberec.tym.cz/hrac/umisteni/). Po nahrátí souborů to přejde na hlavní stránku.

Heslo je nastaveno "nenameteme", doporučuju ho samozřejmě změnit. Je to hned to první přiřazení (proměnná $HESLO).
Alais75
Profil *
Někde dělám něco špatně a nevím co.
Odkaz v rámečku je směrován na
http://www.piratiliberec.tym.cz/hrac/umisteni/nejlepsi1.jpg
a tak dále až
....../umisteni/nejhorsi2.jpg
.
Odkaz na Upload jsem zatím dal na index.html úplně dolu a zatím vrátil heslo na to co jsi dal ty.
Fotky společně se skriptem jsou v
http://www.piratiliberec.tym.cz/hrac/umisteni/upload.php
.Fotky nahrávám z disku na svém pc , které jsou totožně pojmenované a umístěné vzhledm ke kořenovému adresáři stránek.K nahrání nedošlo ani jednou.
Co dělám za chybu??
Děkuji
Alais75
Profil *
Trochu mne překvapilo , že mohu nahrávat na ftp server bez zadaní přihlašovacích údajů.
imploder
Profil
Na tom odkud na svém disku bereš ty soubory opravdu nezáleží. Že to nic nenahrálo? Mně to nejenže nic nenahrálo, ale všechny obrázky to smazalo. Zkusil jsem nahrát 1 fotku a místo aby ji to nahrálo to smazalo všechny 4. Netuším, jak to může dělat tohle. Zkoušel jsem to doma a teď i na wz.cz a funguje mi to bez problémů. Na ic.cz asi bude problém s právy.

http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=9&topic=58 614
http://www.ic.cz/faq.php?sekce=8#16

Jinak ale nevím, co s tím může být, pokud to práva zakazují tak by se tam nemělo dát ani mazat. Navíc to vždycky něco dělá jenom když políčko vyplním (od toho jsou ty IFy nahoře).

Trochu mne překvapilo , že mohu nahrávat na ftp server bez zadaní přihlašovacích údajů.
Vlastně to nejde přes FTP, nahrává se to přes HTTP (společně s požadavkem na stránku), FTP server se toho neúčastní.

Nemá tady někdo jiný zkušenosti s ic.cz? Nevíte čím to může být, že se to tak záhadně chová?
Alias75
Profil
Nakopl jsi mě. Tedy myšleno správným směrem.Změna atributu z 755 na 777 tedy povoleno vše a je to ok.
Moooc jsi mě pomohl díky za skript i za to nakopnutí.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: