Autor Zpráva
ondrej012
Profil *
ako mam spraviť textové pole ale tak abby sa namiesto textu vložil html kod a prejavil by sa ako normály text?...dúfam že chápete
Matty
Profil
ondrej012
dúfam že chápete
Asi ne.
Ty chceš, aby se v textareře zobrazil HTML kód? To by neměl být problém. Nebo si to myslel jinak?
imploder
Profil
HTMLSpecialChars($text)

to převede všechny nebezpečné znaky na entity
Nox
Profil
Jo kdyby lidi pořádně pojmenovávali svoje topicy....je to jen o 4 pod tebou;)
http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=4&topic=74 133

Matty
Myslím že pod "textové pole" myslel obecně nějaký blok a ne textareu
ondrej012
Profil *
Myslím že pod "textové pole" myslel obecně nějaký blok a ne textareu
myslel som textareu :-D
Jo kdyby lidi pořádně pojmenovávali svoje topicy....je to jen o 4 pod tebou;)
Ibaže ja to chcem presne naopak...
Vy nechapete máte textovú oblasť :
<form method="POST" action="--WEBBOT-SELF--">
	<!--webbot bot="SaveResults" U-File="fpweb:///_private/form_results.csv" S-Format="TEXT/CSV" S-Label-Fields="TRUE" -->
	<p><textarea rows="2" name="S1" cols="20"></textarea></p>
</form>

a ja chcem tam vložit v kóde html kod a chcem aby sa mi to v nahľade prejavilo ako normalny text...
vertigo4
Profil
ondrej012
hledej wysiwyg
http://str4wberry.cz/blog/kategorie/wysiwyg-editory
kletely
Profil
ondrej012
Aha ti chces WYSIWYG editor? Dúfam že som to správne pochopil :)
ondrej012
Profil *
vy si zomňa robíte srandu,že?....:-(...otvorte si frontpage -navrh-vložiť-textová oblasť=vyˇmažte RESET aj ODOSLAT..presunte sa do kodu a teraz tam vložte html kod...čo sa spraví?..NIČ!...a ja chcem aby sa ten vložený html kod nejakého textu prejavil ako normálny text....už chápete:?
Matty
Profil
ondrej012
prejavil ako normálny text
Definuj "normálny text". Myslíš HTML kód nebo už zpracovaný text, vycházející z HTML?
kletely
Profil
ondrej012
prejavil ako normálny text
V textarei je nejaký nenormálny text?
už chápete:?
Nie
vy si zomňa robíte srandu,že
Nie, len ti nevieš popísať svôj problém.

Možno by pomohla nejaká živá ukážka.
ondrej012
Profil
No už zpracovaný text, vychádzajúcí z HTML...Už som sa stihol aj Registrovať :-D
vertigo4
Profil
ondrej012
http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=3&topic=74 137#6
kletely
Profil
ondrej012
To to si myslel: http://priklady.str4wberry.cz/contenteditable/
ondrej012
Profil

http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=3&topic=74 137#6

toto odkazuje tu :-?
kletely
Profil
ondrej012
toto odkazuje tu :-?
Ano, na vertigo4 odkaz vieš.
ondrej012
Profil
Živá ukažka: http://priklady.str4wberry.cz/contenteditable/
nič v zlom ale keď nechápeš tak sa nezapájaj :-!
vertigo4
Profil
ondrej012
a co vlastně chceš? mám takový pocit, že sám nevíš...
ondrej012
Profil
otvorte si frontpage -navrh-vložiť-textová oblasť=vyˇmažte RESET aj ODOSLAT..presunte sa do kodu a teraz tam vložte html kod...čo sa spraví?..NIČ!...a ja chcem aby sa ten vložený html kod nejakého textu prejavil ako normálny text....
ved som pisal ale ste to ocami preskocili..ked tak spravite,pochopite....
vertigo4
Profil
ondrej012
no pokud to vkládáš do textarea, tak se ti zobrazí kod... jinak frontpage ani nemám v počítači, takže ti neposloužím...
Bubák
Profil
Takže jsem (po přečtení všech předchozích příspěvků) vytišil, že používáš FrontPage. Takže napiš co chceš vložit a jaký má být výsledek v prohlížeči. Pochop, že s Frontpage tady skoro nikdo nedělá a terminologie v české a anglické vezri FP je odlišná, a ta ty se navíc odlišují od běžně používaných, jak v češtině, tak v angličtině (za vrchol cs "frontpejdží" terminologie považuji "Zrušit ozdobu" pro nepodtrhávání odkazů).

Příklad, máš:
<p>kousek textu</p>

Má se zobrazit:
1, <p>kousek textu</p>
2. kousek textu
3. něco jiného

Z nápovědy Toplistu:
Pokud používáte Microsoft FrontPage, zmáčněte pravé tlačítko myši, zvolte Paste Special a Treat as HTML
http://www.jakpsatweb.cz/frontpage/fp-2000-insert.html
Nox
Profil
Myslim že chce, aby se mu text v textarei normálně formátoval, tzn když bude v textearei <b>něco</b>, tak se to zobrazí jako něco....ale to bych řekl, že nejde...

Leda <p> nastylovat jako textareu, ale předpokládám, že to chce i posílat formulářem
imploder
Profil
Nox
To by měl v podstatě takový frontpage přímo ve stránce.
vertigo4
Profil
mám pocit, že kdyby se ondrej012 podíval na odkaz co jsem mu napsal, tak by to bylo vyřešeno....
Nox
Profil
Kdoví na co to chce....
ondrej012
Profil
Kdoví na co to chce....
ja
ondrej012
Profil
tak to skusim inak-
mam grafiku stranky ktora je mala (na sttranu) a mam text ktorý je dlhy (cca na 2 strany)..a chcem to tam vlozit pomocou poľa s posuvníkom...aby grafika zostala a pismo sa len posuvalo...dúfam že chápete lebo príklad som nenašiel a grafiku upravovať nechcem..a radšej neodpovedajte ako by ste mamali urážať
sicario
Profil
Takze pokud to dobre chapu, ty netouzis ani tak po formulari, ve kterem by se dal editovat obsah zpusobem WYSIWYG, ale po bloku s posuvniky primo v tele stranky (ne ramy).

V tom pripade hledej v CSS vlastnost overflow. Tady je na ni docela hezky priklad /EN/.

EDIT: preklep...
ondrej012
Profil
Ok diky som sa zle vyjadril sorry...môžte lock...caaaw

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0