Autor Zpráva
Millos
Profil
Este raz ta ista otazka a nove poznatky

Zdravim vas mam taky problem, robim WEB centrovany na stred cez CSS ale narazil som na to, ze ked som vlozil hlavicku tak nezacal ten obrazok uplne od hora a teraz to nesedi s pozadim... ako donutit ten div aby zacal hned z hora top=0 ???

Dakujem


A tu je kod:
<style type="text/css">
#hlavicka { position: absolute; width: 800px; top: 0px; left: 0px; height: 288px; }
body { background-image: url("pozadie.png"); color: black; background-color: #B5BD9A }
body { background-repeat: repeat-x }
</style>
</head>
<body style="text-align: center">
<div style="width: 800px; position: relative; text-align: left; margin: auto">

<div id="hlavicka"><img src="head.png" border="0" alt="MB reklama"></div>

</div>

<body topmargin="0">, Zial vo FF to nefunguje.

{margin: 0px;padding: 0px;}, ked to definujem tomu obalova.ciemu divu tak sa to sice posunie hore ale uz to nieje centrovane.
asdfwefcsv
Profil *
asdfasdf
kletely
Profil
Millos
CSS
*{margin: 0px;padding: 0px;}
HTML
<img src="head.png" border="0" alt="MB reklama" style="top: 0px; left: 0px;">

asdfwefcsv
???
Měsíček
Profil
Blíží se to k tomu co chceš?

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
<html lang="cs">
  <head>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8">
    
        <title> Něco </title>
        
        <style type="text/css"> 

* {margin: 0px; padding: 0px;}
body {text-align: center;background: #B5BD9A url("pozadie.png") repeat-x; color:black;}

#obsah {margin: 0px auto;width: 800px;height: 500px;border: 1px solid black;}
#hlavicka { margin: 0px auto; text-align:left; background: url("head.png");} 

        </style> 

  <head>

</head> 
<body> 

<div id="obsah"> 

  <div id="hlavicka"></div> 

</div> 
</body>
</html>
Millos
Profil
viiiborne dakujem vam
Chamurappi
Profil
Reaguji na asdfwefcsv:
Stydíš se pod své „asdfasdf“ podepsat, Yuhů? :-)

Reaguji na Millose:
{margin: 0px;padding: 0px;}, ked to definujem tomu obalova.ciemu divu
Nastavuj to pro <body>, ne pro <div>.

Reaguji na Měsíčka:
Proč jsi mu odmazal obsah hlavičky? Logo je součást sdělení, patří spíš do HTML.
Měsíček
Profil
Reaguji na Chamurappiho:

"Proč jsi mu odmazal obsah hlavičky? Logo je součást sdělení, patří spíš do HTML."

Ze sémantického hlediska, by obrázek musel vydávat nějáké sdělení což nejvíce splňuje logo, jenže on měl pouze jinou hlavičku, je pravdou, že nemohu vědět jak hlavička bude vypadat, ale v případě nouze není tak složité to dát do původního stavu, mimochodem co myslíš, že je důležitější funkčnost a jednoduchost webu nebo jeho zdrojová sémantika?

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: