Autor Zpráva
Lumpy
Profil *
Zdravím, potřeboval bych udělat v php skript, který by mi spočítal obrázky v adresářích s tapetami. V každém adresáři je soubor index.html (zákaz vstupu). Ten skript by byl na stránce s galerií a v každé sekci by vypsal aktuální počet fotografií, ale nezapočítal by ten index. Já v php teprve začínám, a tenhle prográmek by se mi docela hodil, jen nevím, jak na to. Vytvořil by to pro mě někdo?

Byl bych vám vděčný :))
Lumpy
Profil *
Poradí mi někdo? Prosím :-/
Taps
Profil
Lumpy
je to z php.net, načte soubory z adresáře
<?php
if ($handle = opendir('.')) {
    while (false !== ($file = readdir($handle))) {
        if ($file != "." && $file != "..") {
            echo "$file\n";
        }
    }
    closedir($handle);
}
?> 
 
Lumpy
Profil *
Já myslím to, aby ten skript na stránce s fotkama jen vypsal počet těch obrázků. Pokud to dělá i tenhle skript, dal bys do toho zdroje název adresáře (vůbec se v tom nevyznam)?
kletely
Profil
Lumpy
Skús použiť databázu. Tak to bude jednoduchšie.
Matty
Profil
Lumpy
Tohle by mohlo dělat to, co chceš:
<?php
$pocet=0;
if ($handle = opendir('adresar/')) {
    while (false !== ($file = readdir($handle))) {
        if ($file != "." && $file != "..") {
            $pocet++;
        }
    }
    closedir($handle);
}
echo $pocet-1;
?>
Lumpy
Profil *
Díky moc, opravdu to funguje :))

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: