Autor Zpráva
joseff
Profil *
Uživatelé maji možnost aktualizovat TEXT na strankách(nikoliv stranky !), nyni ale potřebuji do tohoto textu vložit aktivni odkaz na obrázek, ktery je zde uložen. Při vloženi HTLM kodu typu <a href="http://neco/obr.jpg" >foto1</a> dojde k chybnému slepeni adres http://neco/"http://neco/obr.jpg/"; a k chybové hlášce: Stránku nelze najit
je moznost zbavit se uvozovek a správně spojit adresu ?
Měsíček
Profil
Ano ... museli by jsme, ale vidět kód.
joseff
Profil *
Kód čeho ?
Nox
Profil
Težko se dá pochopit, o čem vlastně mluvíš, ale - buď to nedávat jako adresa+zadané adresa (http://neco/+"http:..."), ale jen jako adresa, nebo nejjednodušší to vvyřešit na straně uživatele - zadávejte pouze název souboru, nepo cestu až od adresáře neco...
joseff
Profil *
na stránkach máme rubriku AKTUALITY kam zaměstnanci vkládaji svá moudra
jedná se teda o vkládany TEXT něco jako je napřiklad tento diskusní příspěvek
vrátili se z výstavy a chtěji tam napsat :
Byli jsme na výstavě foto je ZDE
a to zde má být aktivni odkaz, který vyvolá fotografii
ale při pokusu o vložení aktivního odkazu do textu se mi nedaří tu fotografii vyvolat
použití uvedeného příkazu <a href="http://neco.. špatně vytváří adresu
možná že existuje jiná možnost jak to vyřešit
Nejedná se tedy o tvorbu php stránky ale o vsunuti html kódu do textu
krteczek
Profil
joseffbylo by potřeba znát (vidět) co se stará o přidávání těch aktualit (mouder) ta aplikace je důležitá, html samo o sobě neumí přidat aktualitu, o to se stará aplikace na serveru
peta
Profil
joseff - "Kód čeho ?"
Kod toho, o cem je rec, ze by?

"Uživatelé maji možnost aktualizovat TEXT na strankách"
fajn, nemame nic, cili vychozi bod stranky = 0.

"potřebuji do tohoto textu vložit aktivni odkaz na obrázek"
jak uz jsem rikal, mame 0, do nuly lze vlozit cokoliv.

"Při vloženi HTLM kodu typu <a href="http://neco/obr.jpg" >foto1</a> dojde k chybnému slepeni adres http://neco/"http://neco/obr.jpg/ a k chybové hlášce: Stránku nelze najit
je moznost zbavit se uvozovek a správně spojit adresu ?"
To je ocividne chybne vysvetleno
<html>
<body>
<a href="http://neco/obr.jpg" >foto1</a>
</body>
</html>
zobrazi uplne to same, co jsem prave napsal. K zadnemu chybnemu slepeni niceho nedojde.

Tudiz je problem v necem jinem. Pravdepodobne nejaky script, ktery to vklada ma urcity zpusob fitrovani a ten treba upravit. Jenze pro nas jsou vychozi bod stale 0, ten script, ktery to ela je take 0. Cili vse funguje spravne, 0 vede k 0. Tudiz, z naseho pohledu, je problem vyresen. Jasnejsi, co se ti pokousi kluci rici?
Zapsano programove
x = (0==0); //0==0 1==1 1 = true
if (x) {"Problem vyresen.";}

Co nam chybi?
- odkaz na stranku
- krok za krokem, jak docilit chyby, aby to zvladla i tva mladsi sestricka. Pokud to nezvladne podle tveho popisu ona, pak my uz teprve ne.
- jak se chyba projevuje?
- jak by to melo byt spravne
Mam pocit, ze je tu tema typu, Jak psat dotazy do tohoto fora, uplne prvni, tusim.
krteczek
Profil
peta: mám pro tebe osobní prosbu: Prosím tě, choď blít ty svoje arogantní kecy někam jinam, tady na diskuzi jsi jimi ještě nikomu nepomohl.
krteczek
Profil
joseff: přišel Ti mail?
joseff
Profil *
Děkuji za pomoc, ale nakonec jsem našel řešení
vím určitě že tento problém byl před 5 lety řešen firmou která nám stránky tvoří
ale již tam jsou noví pracovníci a ti o tom nic nevěděli
mám z té doby zálohy našich stránek, ale jenom zdrojáků a v nich nejsou aktivity uživatelů
kam patří ukládání TEXTU a zpáv do aktualit
php stránky ukládají tento text do souboru DAT a přitom upravují absolutní a relativní adresu na tvar který považují za správný - tím docházelo k chybnámu slepení adres
řešením tedy bylo editovat přímo tento soubor dat na tvar který je správný
při jedné editaci jsem soubor dat náhodou změnil z <a href=\"/foto/obr.jpg.. na <a href=foto/obr.jpg.... a ono to začalo fungovat !!!
při zápisu aktualit je možno použít HTML kód, ale nesmí se používat "" pro zápis absolutní adresy
, adresa relativní mi nefunguje
správný zápis html kodu je tak <a href=http://www.neco.cz/foto/obr.jpg >foto1</a>
Měsíček
Profil
krtezcku, co tak ten svůj osobní názor poslat petovi osobně e-mailem ..?

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: