Autor Zpráva
Tworec
Profil
Takže, doufám, že to z mého popisu problému pochopíte.. mám stránky tworec.krnov.in a chtěl bych tam tohle: ten rám, který na stránkách mám, je složen ze tří částí - horní okraj, spodní okraj a potom ty naboku jsou obrázek ve formátu 795x21, kde jsou ty dva okraje a mezi tím bílá plocha.. a já bych chtěl ty stránky udělat tak, že když bych měl moc obsahu v hlavním divu, neroloval by se mi, ale jednoduše se zvětšil a s ním by se zvětšil i ten rám na bocích, teď, když je moc obsahu a nastavim overflow: none, přeteče mi to ven..
Tworec
Profil
Je to způsobené tím, že jsem nastavil výšku toho divu, ve kterém jsou divy menu a content (obsah), ale když ji tam nedám, celý ten div zmizí a mám tam jenom oranžové pozadí.. jakoby ty divy content a menu měly position:absolute :(
Tworec
Profil
Vím, že je to asi složité pochopit z takového popisu problému, ale byl bych vám moc vděčný, kdybyste mi pomohli..
Dranel
Profil
Tworec
Buď trpělivý. Tady to není fronta na párky, že když jsi na řadě, tak tě obsloužíme. Musíš na reakce počkat. Já se naobědvám a kouknu ti na to.
Tworec
Profil
Dranel
Jo, díky, já jsem trpělivý, to jsem psal hned po sobě, akorát jsem to chtěl trošku upřesnit.. já mám taky času celkem dost.. Když to opravím do večera, budu šťastný a konečně se pustím do skriptů ;)
Dranel
Profil
Tworec
Takže. Budeš mít tři obrázky. Horní část rámu, spodní část rámu a střed. Ten střed bude vypadat stejně jako ho máš teď, jen do toho obrázku ještě přidej tu linku oddělující obsah a menu. Hornímu i spodnímu divu nastav výšku a šířku, středu jen šířku. Do středu potom dej obsah (v divu) a menu (v ul), které nafloatuješ. Viz také Všechny sloupce stejně vysoké, Stejná výška sloupců a opakování pozadí. Mimochodem obsahu dej větší pravý a levý margin.
Tworec
Profil
Dranel
wow, zní to pěkně, hned to vyzkouším, pak napíšu, jak to dopadlo ;)

btw ty vypadáš dost všeznale.. mohl bys mi ještě poradit s jednou malou blbůstkou? když si ty stránky pustíš v IE, to logo přesahuje přes okraj hlavicky.. co bys mi poradil??
Dranel
Profil
Tworec
wow, zní to pěkně, hned to vyzkouším, pak napíšu, jak to dopadlo ;)
Dobře, napiš.

btw ty vypadáš dost všeznale
Zase tak všeznalý rozhodně nejsem. Dělám, co umím :)

mohl bys mi ještě poradit s jednou malou blbůstkou? když si ty stránky pustíš v IE, to logo přesahuje přes okraj hlavicky.. co bys mi poradil??
Nepoužívat pozicování, ale obtékání. A v tomto případě bude asi ještě lepší dát ho na pozadí. Mimochodem tomu logu potom nastav vertical-align: middle; kvůli jednomu bugu. A nepoužívej <hr>. Vodorovné čáry řeš pomocí rámečku daného elementu.

Jo a k minulému příspěvku jsem zapoměl dodat, že obsah odsaď tím způsobem, že vnitřnímu divu nastavíš padding (a bez rozměrů). V žádném případě nenastavuj padding obalovému divu. Potom se ti to v quirku celé rozhodí.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: