Autor Zpráva
Icka
Profil *
Sestavuji formulář, ale jedna část je velice rozsáhlá, tak bych rád použil "iframe". Nějak se mi už ale nedaří tyto prvky pro zpracování vyvolat... Zřejmě toto nelze začlenit do formuláře, protože je to jiná stránka.. že?
Pokud by jste věděli, poraďte prosím.
Pachollini
Profil
Přesně tak, nelze smíchat formulář z prvků, které jsou v různých rámech. Proč chceš použít iframe? Pokud je to kvůli místu, můžeš použít třeba div a nastavit mi pevné rozměry a overflow:auto.
Icka
Profil *
Jde o to, že ta oblast, kterou "zkracuji iframem" obashuje kolem 50-ti checkboxů, což je pro formulář poměrně obsáhlá část. Jde o zaškrtání konkrétních (vybraných dnů pro danou akci) v určitém roce.
Je pro uživatele lepší, aby je měl v scrollovacím okně, než přes 3 stránky dlouhej...
Jinak pojem owerflow: auto mi nic neříká a tuším, že mi moc nepomůže, pač checkboxy nezkrátím jakoukoliv jinou metodou...
Icka
Profil *
Tady je kdyžtak odkaz na ten problém... Jde o iframe po pravé straně.
Samozřejmě je to jen výtažek z "projektu". Takže to nebude fungovat. Je to jen na zkouknutí.
http://www.icka.dobris.net/kniha_bs/index.php
Pachollini
Profil
Dej si to normálně do divu is id třeba "checkboxy" a do CSS dej:

#checkboxy{
width: 300px;
height: 300px;
border: solid gray 1px;
overflow: auto
}

A bude to vypadat stejně, jako kdyby tam byl iframe.
Musí to samozřejmě být uvnitř formuláře.
Icka
Profil *
Do divu? A to je nějakej rámeček?
Přiznám se že to jsem nikdy nepoužil a až do teď jsem nepotřeboval :-))
Můžete mi to prosím blíže specifikovat?
Pachollini
Profil
<div> je blokový element bez sémantického významu, tj. v podstatě ano, rámeček, ačkoliv defaultně nejsou vidět žádné okraje. Stačí dát do html:

<div id="checkboxy">
.....
</div>

A do CSS výše uvedené a bude to vypadat jako ten iframe. (Důležitá vlastnost je overflow: auto, která způsobí, že pokud se obsah do prvku nevejde, zobrazí se posuvníky.)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.