Autor Zpráva
Wojta
Profil
Mám 3 dotazy:
1. Existuje nějaký free script nebo tutorial který bi mi prozradil, jak udělat jednoduché vyhledávání na stránce(google nechci...)?
2. Jaká php funkce dokáže nahradit např <*clanek*> za include("clanek.php");?
3. Jak se šíslují verze?
Je to:
1.
1.1.2 - největší změna
0.1.2 - větší změna
0.0.2 - menší změna
0.0.1 - úplně první verze

nebo
2.
1.0.0 - největší změna
0.1.0 - větší změna
0.0.2 - menší změna
0.0.1 - úplně první verze

Předem díky za odpovědi.
Joker
Profil
Wojta
1. Existuje nějaký free script nebo tutorial který bi mi prozradil, jak udělat jednoduché vyhledávání na stránce(google nechci...)?
Pokud je obsah stránek uložený v databázi, lze jednoduché vyhledávání udělat pomocí SQL konstrukcí LIKE anebo MATCH AGAINST

2. Jaká php funkce dokáže nahradit např <*clanek*> za include("clanek.php");?
Například preg_replace.

3. Jak se šíslují verze?
Každý podle svého uvážení.

Například Ubuntu prostě čísluje verze rok.měsíc, takže po verzi 7.10 (říjen 2007) následovala 8.04 (duben 2008) a příští bude 8.10 (říjen 2008)
Někdo se zas omezí jen na hlavní a vedlejší číslo verze, například u Wine tuším každé nové vydání prostě zvýšilo číslo vedlejší verze, takže se dopracovali až někam k 0.96, než teď vydali verzi 1.0
Někdy se taky přidává ještě číslo buildu, do se pozná tak, že jsou 2-3 relativně nízká čísla a na konci nějaké hausnumero. Takhle se číslují třeba i Windows, například Windows XP jsou vlastně Windows NT 5.1.2600
Miloš
Profil
U jádra linuxu pak tuším záleží na tom, jestli je (nevím které, snad poslední desetinné) číslo sudé/liché, což odlišuje vývojovou verzi od stabilní.
Wojta
Profil
1.
To znamená že můžu dát "SELECT nazev FROM clanky WHERE obsah LIKE 'heldaný výraz'?

2.
opět, manuál PHP není moc přehledný, neukazuje co musí být a co ne: můžu dát preg_replace("<*obsah*>", include("obsah.php"));?
Wojta
Profil
Dospěl jsem k
$str='<*logo*>';
$vm = include("readme.txt");
$str=preg_replace(".<\*logo\*>.", $vm, $str);
echo $str;
Výstup je: 
*obsah souboru readme.txt*
1


Jak se dá uzavřít obsah includovaného souboru do proměnné?
TSD
Profil
Wojta

Mohl bys vysvětlit, čeho (a proč) chceš dosáhnout tím preg_replace a include? Myslím že si komplikuješ život něčím, co není nutné.
Wojta
Profil
OK, tak se pokouším udělat layout engine, přičemž jsem zjistil že to jde mnohem jednodušeji (file();)...
Wojta
Profil
Ale teď jsem znovu přišl na problém: tam, kde je "<*obsah*>" bych místo toho potřaboval vložit "obsah();" aniž by se funkce spustila na jiném místě....
Mike8748
Profil
Wojta
>> aniž by se funkce spustila na jiném místě
vysledek funkce aniz by se funkce spustila? a jak to jako ma php provest?
Wojta
Profil
myslím tím, že se výsledek funkce vypíše na jiném místě než je "<*obsah*>", což nechci...

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0