Autor Zpráva
Mikš
Profil *
Zdarte programátoři,
řeším takový kuriózní problém.Udělal jsem si tabulku do které po řádcích zapisuju data z databáze a potřebuju ke každému sloupečku dát název co v něm je.Pro pochopení:
<?
  $vysledek=mysql_query("select * from clanky",$GLOBALS["link"]);
  if (@mysql_num_rows($vysledek)==0)
    echo "--  Momentálně zde  není žádný článek --";
  else
  {
    echo "<TABLE>";
    while ($zaznam=MySQL_Fetch_Array($vysledek)):
      ?>

 <TR <?if ($sudy) echo "bgcolor=aqua"?>>
          
        <TD><?echo ceskedatum($zaznam["datum"])?></TD>
        <TD><?echo substr($zaznam["cas"],0,strlen($zaznam["cas"])-3)?></TD>
        <TD><?echo $zaznam["obec"]?></TD>    
        <TD><?echo $zaznam["misto"]?></TD>
        <TD><?echo $zaznam["nazev"]?></TD>
        <TD><?echo $zaznam["cimbalovka"]?></TD>
        <TD><?echo $zaznam["info"]?></TD>    
        <TD><a href="http://<?echo $zaznam["web"]?>" target="blank"><?echo $zaznam["web"]?></TD>   
      </TR>
      
      <?
    $sudy=!$sudy;    



Když tam chci nad to normálně klasicky přidat řádek tak mi to hodí všude.Prostě ke každému řádku z databáze mám řádek ve kterém je "zadání".Když vytvořím další jednořádkovou tabulku tak to sice je jak chci ale není každá buňka nad sloupcem kde má být a když třeba někdo přidá delší nebo kratší příspěvky tak se to automaticky s tím nezarovnává je to na nic.zkoušel jsem <td style="width:50px"> ale nefungujeto.Věřím že to je "banalita" se kterou se setkáváte pořád.
peta
Profil
Mikš
problem je samotny zapis. Rychleji se vypisuje tabulka do 50 radku z jedne promenne nez radek po radku.

pokud vis ty nadisy predem, proc to nenapises pred data tanbulky?
tj, za tento radek:
echo "<TABLE>";
pokud bys to chcel ala databazze, tak staci tabulku ulozit do promenne a z posledni hodnoty vytahnout klice a ulozit jako TH tez do promenne nebo hned echovat. pak echovat zbytek z promenne.

zakladni priklad je
$tbody = '';
$thead = '';
while ($zaznam=MySQL_Fetch_Array($vysledek)):
{
$tbody.= '<tr>';
foreach($zaznam as $key=>$value) {$tbody.= '<td>'.$value.'</td>';}
$tbody.= '</tr>';
}
$thead.= '<tr>';
foreach($zaznam as $key=>$value) {$thead.= '<th>'.$key.'</th>';}
$thead.= '</tr>';
echo $tbody;
echo $thead;

to by ses ale docet na cz.php.net/mysql , ale ty radeji zadarmo chces, aby nekdo delal tvou praci a ty pak mas 60.000 na vyplate :)
Mikš
Profil *
peta
pokud vis ty nadisy predem, proc to nenapises pred data tanbulky?
Ano vím je předem a když je normálně pomocí <tr><td>Něco</td></tr> zapíšu do tabulky tak se mi zobrazí u každého zobrazeného řádku z databáze.
to by ses ale docet na cz.php.net/mysql , ale ty radeji zadarmo chces, aby nekdo delal tvou praci a ty pak mas 60.000 na vyplate :)
Ano je pravda že něco málo s tohohle mám,ale není to žádná závratná suma s které by se ti točila hlava :), na cz.php.net/mysql jsem se díval ale nic podobného jsem nenašel.
Mohl bys prosím trošku upřesnit tvou radu?Díky moc.
yFang
Profil
Mikš
Uprav ten řádek zhruba takhle:
echo "<TABLE><th><td>Sloupec 1</td>[...]</th>";
tiso
Profil
yFang - keď už, tak:
echo "<table><tr><th>Sloupec 1</th>[...]</tr>";
peta
Profil
Mikš
"
pokud vis ty nadisy predem, proc to nenapises pred data tanbulky?
tj, za tento radek:
echo "<TABLE>";
"
Tj, po tomto echo a pred cyklem while.

viz yFang, tiso

Ja myslim, ze stale nechapeme tvuj problem, pokud jej ani tohle nevyresilo.
Mikš
Profil *
Moc vám všem děkuju.....Vyřešeno!!
Mikš
Profil *
Mám řádek
    echo "<TABLE><tr><th>Datum</th><th>Čas</th>atd........</tr>";

a místo písmen Datum, Čas bych chtěl dát obrázek.Zkoušel jsem to všemožně.Jde vůbec do takto formulovaného příkazu echo vložit html kód na vkládání obrázku?
tiso
Profil
Mikš - samozrejme, len si musíš dať bacha na úvodzovky

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: