Autor Zpráva
mojojojo
Profil *
Chcel by som si spraviť formulár
             __________
Názov: |__________|
_________
|_odoslať_|



a ten nazov ($nazov) to by bol názov zložky ktorá vy sa vytvorila ale do tej zložky by sa ešte automaticky vytvoril index.php s obsahom aký ja chcem... samozrejme všade taký istý :)
Spravíte mi niečo ak sa to vôbec dá?
Měsíček
Profil
<form action="<?php echo($_SERVER['PHP_SELF']);?>" method="POST">

  Název: <input type="text"   name="jmeno_slozky">
         <input type="submit" name="OK" value="Odeslat">
           
</form>

<?php

  if((isset($_POST["OK"])) and (!empty($_POST["jmeno_slozky"]))){
  
    /* Vytvoří složku */
    
   if($vytvor_slozku = mkdir($_POST["jmeno_slozky"],0777)){
      echo "Složka vytvořena!";
    } else {
      echo "Složku nelze vytvořit";
   };
    
    /* Vytvoří obsah složky a soubor v ní */
    
   if($soubor = fopen($_POST["jmeno_slozky"]."/index.php","a+")){
    
    $obsah_souboru = "Něco"; /* Zde napiš to co chceš mít v souboru */
    
        if(fwrite($soubor, $obsah_souboru)){
          // echo "Do souboru byly nahrána data";
        } else {
         echo "Do souboru nelze zapisovat!";
        };
        
        if(fclose($soubor)){
          // echo "Soubor uzavřen!";
        } else {
          echo "Soubor nejde uzavřít!";
        };
        
   } else {
    echo "Soubor nelze otevřít!";
   };
 };
    
?>
mojojojo
Profil *
Predpokladám že sem mam napisat co tam ma byt:

$obsah_souboru = "[pre]sem
";[/pre]

dobre?
Měsíček
Profil
Ano.
mojojojo
Profil *
OK velmi ti dakujem
Měsíček
Profil
Není zač, .. jinak nevím jestli budou fungovat všechny tvé požadavky, dělal jsem to teď v rychlosti.
mojojojo
Profil *
Máš pravdu :) nefunguje to.. po odoslaní sa nič nestane.. žiadne chyby nehlási ani nič.
mojojojo
Profil *
Něco se pobabralo - zjevně!

to mi píše ešte aj ked neodoslem ten formular
mojojojo
Profil *
Napíšeš mi niečo nové prosím?
Měsíček
Profil
No zkus dát tohle pryč:

else {
    
      echo "Něco se pobabralo - zjevně!";
      
    };


a pak to zkus ještě jednou .. nemělo by to nic vypisovat, ale složka se souborem by se měla vytvořit.
Měsíček
Profil
Tak teď jsem svůj první příspěvek změni - zlepšil kód takže můžeš to zkopírovat znovu, teď funguje, testoval jsem to.
mojojojo
Profil *
Noo dobre ide to vďaka za snahu ale ono to vytvára do zložky
www
..nedá sa to nastaviť aby sa to vytváralo o krok späť? ..viš tam kde je ta zložka www a take tak tam sa vytvorí tá zložka.
mojojojo
Profil *
a este som zabudol že do zložky ktorá sa vytvorí má nastavené chmod na 755 a do tej zložky sa nevytvoril index.php :(
prosím ešte niečo skús s tím spraviť
Měsíček
Profil
No složky to vytváří do toho adresáře, ve kterém se skript nachází ..

jestliže chceš o krok zpět .. tak by to mohlo být takhle:

if($vytvor_slozku = mkdir("../".$_POST["jmeno_slozky"],0777)){
to samé i při otevírání souboru funkcí fopen(); .. jen teď nevím jestli ../ nebo ..\ :)
mojojojo
Profil *
ma byt toto ../ lebo hento mi pspad prefarbi ostatny kod...
inac pise mi to tuto chybu nevim ci je to dolezite:
Warning: mkdir() [function.mkdir]: Permission denied in /DISK5/WWW/***/www/formular.php on line 14
Složku nelze vytvořit
Warning: fopen() [function.fopen]: Unable to access ../skuska/index.php in /DISK5/WWW/***/www/formular.php on line 22

Warning: fopen(../skuska/index.php) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /DISK5/WWW/***/www/formular.php on line 22
Soubor nelze otevřít!
Měsíček
Profil
No, .. to znamená, že skript je v pořádku, ale tvůj server dává všem složkám chmod jiný než 777 -> zakazuje k nim přístup, takže skripty s ní moc nenadělají ..

zkus ještě dát hned po <?php .. chmod("../", 0777); ... možná to pomůže jestli ne, budeš muset povolit té složce kde to dělá ručně zápis atd, s tím si už budeš muset pohrát sám v nastavení, kód už s tím nemá nic společného.
mojojojo
Profil *
ked dam tam to chmod... tak to pise toto:
Warning: chmod() [function.chmod]: Operation not permitted in /DISK5/WWW/mcmini.net/www/formular.php on line 9

a po odoslani este nejake chyby... a nevies ako to nastavim a kde?? da sa to v administraci admin.pipni.cz? alebo .htaccess to nevie?
Měsíček
Profil
"ked dam tam to chmod... tak to pise toto: "

Tak to je perlička :) .. znamená to, že Operaci zakázali -> nemůžeš funkci chmod(); používat => zk***** pipni.cz.

" da sa to v administraci admin.pipni.cz?"

U pipni.cz (bohudík) nejsem, ale mělo by to tam být.

"alebo .htaccess to nevie?"

Ne .htaccess s tím nemá nic společného.
mojojojo
Profil *
aha a kde sa to ma nastavit? nevies ako sa to tam moze volat? je tam vela somarín ktorým moj mozog nechape
Měsíček
Profil
http://cs.wikipedia.org/wiki/Chmod => Chmod nebo také přístupová práva k souboru .. raději si ten celý článek přečti.
mojojojo
Profil *
zk***** pipni.cz.
ak je taky zly ten pipni tak mi poradis nejaky iny host? ..podla mna sa zda 1,5gb zdarma celkom dobre
Měsíček
Profil
1,5 GB nejspíše nevyužiješ .. jinak pořídit si placený, tyhle zdarma hostingy jsou tak na ničení nervů - očividně.
mojojojo
Profil *
mal som palteny od hostservice ale malo to 1000, 300hodinovych vypadkov za sekundu.. ale teraz najprv hento.
nikde tam nieje kde sa nastavuje chmod ani nič také.. poznáš niečo kde to funguje na 100%?
Měsíček
Profil
"mal som palteny od hostservice ale malo to 1000, 300hodinovych vypadkov za sekundu.. ale teraz najprv hento.
nikde tam nieje kde sa nastavuje chmod ani nič také.. poznáš niečo kde to funguje na 100%?"


Ne neznám .. vždycky jsem si to nastavoval přes FTP program. Jinak chtěl jsem ti to udělat, ale za chvíli odjíždím a to na dva měsíce takže to už nestihnu .. (DJPW jásejte :))
mojojojo
Profil *
je tam v administrácii kolonka že "apache" a tam je že "config" textarea.. tam nemám niečo napísať??
A dúfam že sa tu niekto nájde kto mi poradí ako to mám vyriešiť keď ty odchádzaš zachvílu až na 2 mesiace

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: