Autor Zpráva
Rick
Profil *
Zdravím,potřeboval bych nějaký jednoduchý skript na fotogalerie s využitím adresářů.

podmínky:
nahážu do adresáře fotky,skript sám vytvoří náhledy,a zobrazí je na stránce.

Pokud by se někdo našel kdo by mi napsal skript na tuhle věc bych bych moc rád.

děkuji.
Kalby
Profil
celej skript ti bude psat nekdo tezko ale hledej na googlu podobnejch galerii je na netu mraky napr.: sfpg
Rick
Profil *
na googlu sem hledal ale je tam skoro vše s databází,nebo když už se s adresáři tak ji neumím předělat,jedna dobrá je ve skriptech na JPW.com ale je tam i posílání komentářů atd. kdybych veděl jak to zrušit tak to je senza.
Kalby
Profil
koukni se na ten odkaz co jsem posilal staci 1 slovy jeden soubor nahrat do struktury s obrazkama a samo to vytvori galerie s nahledama, zvetseni je tvoreny v novym okne javascriptem, pro jednodussi projekty zcela postacujici, definice vzhledu je primo v php souboru, akorat pozor na cestinu musis si upravit kodovani
Joker
Profil
Rick
Třeba moje Minigalerie databázi nepotřebuje ;-)
Rick
Profil *
Jo tohle je dobré,akorát potřebuji vědět kam napsat aby to zobrazovalo pouze nějakou složku a né všechny.
a jak začlenit galerii do stránky.

dík.
Kalby
Profil
zaclenis to snadno nahrajes soubor index.php do slozky napriklad galerie, spolu s ostatnimi slozkami a obrazky ktere chces zobrazit a pak uz jen staci spustit http://www.tvujweb.cz/galerie a bezi ti to
Rick
Profil *
Joker
Tak tohle je super! jak jí mám začlenit do stránky? mám web tvořený index.php a do obsahové části se pomocí include zobrazují jednotlívé položky jako třeba *.inc
Joker
Profil
Rick
U té mojí galerie je součástí zipu i adresář fotky, kam se prostě nahrají obrázky (nebo adresáře s obrázky).

Nastavení jde změnit přímo editací souboru galerie.php, jsou tam poměrně detailní komentáře :-)
Šablona galerie.tpl obsahuje HTML kód galerie.

Co se týká začlenění do stránky, je to koncipované tak, že ta galerie bude samostatná stránka. Její adresa bude taková, jak pojmenujete ten soubor galerie.php (když nakopírujete obzah zipu třeba do web/galerie a místo galerie.php dáte index.php, bude fungovat web/galerie/)
Joker
Profil
Rick
Případně by nebylo složité to upravit tak, aby ten skript jen generoval HTML kód do nějaké proměnné, se kterou si můžete dělat co chcete
(víceméně v galerie.php by stačilo celý výkonný kód dát do function a na konec jenom return místo echo)


Kdyžtak můžu v rámci svých možností a volného času ten skript i upravit... pokud někdo máte nápady, tipy, připomínky, nebo jste si dali práci a ten kód prošli a zkritizovali/našli chyby, určitě dejte vědět (mail(na)it-joker.cz)
Rick
Profil *
Právě že potřebuji zobrazit fotogalerii přímo ve skruktuře stránky,a né na samostatné stránce.

Není nikdo kdo by napsal,našel nějaký skript který pouze vložím do souboru třeba fotogalerie.inc a na stránce při kliku na fotogalerie se obejví miniatury fotek,skript nemusí ani dělat vlastní náhledy stačí aby pouze když z určitého adresáře zobrazí fotky.

třeba takto:
do souboru fotogalerie.inc vložím skript kde nastavím že složka s obrázky se jmenuje " fotky" ve které budou jak mnou udělané náhledy tak velké obrázky třeba fotka.jpg a náhled se jménem fotka_s.jpg. Velké fotky se můžou zobrazovat ve vlastním okně.

Děkuji všem kteří se zapojily a kteří se doufám ještě zapojí :-)
Joker
Profil
Rick
Jak jsem psal, ta moje by to uměla po menší úpravě ;-)
Rick
Profil *
Joker
jj,jenže bych to potřeboval již dnes mít :-(
Joker
Profil
Rick
jj,jenže bych to potřeboval již dnes mít :-(
Jo... a přesně podle požadavků a nejlépe ve vzhledu cílového webu, že? :)

Mě tak napadá, že by se ten můj skript vlastně ani nemusel měnit... jen by se upravila ta HTML šablona, aby tam nebyla hlavička stránky a celé by to byl nějaký <div> nebo něco...
A potom by mělo stačit:
...kód stránky před galerií...
<?php include("galerie.php"); ?>
...kód stránky za galerií...
Rick
Profil *
Joker

To zase né,tak narokový nejsem :-)

taky mě to už napadlo,zkusím něco vymyslet,dík moc!
Rick
Profil *
stále zkouším a zkouším ale nic mě nenapadá,a když napadne tak to nejde.
Pokud se někdo najde kdo mi to napíše jsem ochoten nějakou rozumnou částku zaplatit,piště sem :-)
peta
Profil
Rick
joe.rar.cz - projekty - skolni projekty
-skola - a tam to ma ulozeny, nekde
Rick
Profil *
našel jsem ukázku ale nenašel jsem kde se to dá stáhnout.
kukweb
Profil
jestli te to stale zajima vim o dobre galerce, podporuje i cestinu. Ted zrovna nevim jmeno, ale kdy bude treba, najdu.
Honza_22
Profil *
Freegal 2008

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: