Autor Zpráva
Matttyna
Profil *
Ahoj,chtěla bych poradit,jak udělat,aby se nezobrazoval lightbox v rámu,ale přes celou stránku...vypadá to asi takhle www.testujutotedka.wz.cz...díky moc...jinak pokud se vám něco na stránkách nezdá,můžete mi také říct...budu ráda za každou radu :-)
Filips
Profil
http://www.testujutotedka.wz.cz/
panther
Profil
Matttyna
vyhoď pryč ten frame. Nevím, proč tam je.
Pokud ho nahradíš DIVem s danými rozměry, nemělo by to ničemu bránit. Ale i tak je zbytečné zadávat fixní height, protože zbytečně nutíš uživatele scrollovat
Matttyna
Profil *
Panther : jak to myslíš?já tomu celkem dost nerozumím...div tam je a v tom je právě ten frame,protože tomu rozumím krapet víc...a fixní heigt myslíš u čeho? já prostě potřebuju,aby se v tom divu ocitl ten posuvník a nemusela se rolovat celá stránka...
joe
Profil
div tam je a v tom je právě ten frame,protože tomu rozumím krapet víc
Ten frame tam být nemusí. Stačí když místo toho framu dáš div a ten bude mít overflow: auto a nastavíš mu příslušnou výšku (mnohem lepší ale je výšku nezadávat, právě teď tam mám dva posuvníky a není to moc dobré).

Lightbox se ti teď zobrazuje právě v tom framu, protože ho načítáš tam. Zkus načítat lightbox na každé stránce, v té hlavní. Ale pak ti pravděpodobně lightbox fungovat nebude.

Odstraněním framu ti bude fungovat lightbox, ale musela bys předělat všechny stránky. V tomto případě bude možná nejlepší otvírat obrázek do nového okna.
Matttyna
Profil *
ok...už mám posuvníky v divu...takže musím udělat úplně nové stránky s tím textem co chci mít na každé stránce v tom divu?tzn.že se nebude přeloadovát rám,ale celá stránka? Nasměrovat odkazy do toho konkrétního divu asi nejde,nebo ano?
joe
Profil
Do konkrétního divu bohuže načítat tak lehce nejde.
Nejlepší by bylo, kdyby se obsah načítal z databáze, ale to už nejsme u samotného HTML, ale je nutné i PHP.

Pokud na databázi říkaš ne :), tak doporučuju rozdělit si části webu na:

hlavicka.php
menu.php
paticka.php

a pak budeš mít samotné soubory s obsahem:

<?php
include('hlavicka.php');
include('menu.php');
?>
Tady bude obsah stránky v html
<?php
include('paticka.php');
?>
Matttyna
Profil *
Je to pěkně myšlené,alespoń to co jsem pochopila,avšak php to mi opravdu neříká nic,takže ty stránky přepíšu...je to v css a to mi pro začátek stačí...díky za radu ;-)
joe
Profil
Stránky i po PHP budou v HTML a CSS :)
Právě pomocí PHP by sis později usnadnila práci, když každý soubor uložíš a později budeš něco chtít změnit na stránce, nezbývá ti nic jiného než to změnit ve všech souborech.

--

Radši bych to nechal s tím iframe a nedával tam lightbox.
Matttyna
Profil *
no jo...ale tak už pozdě :-D...ne...frame byl o ničem...tak si aspoň trochu zase máknu na předělávání...a ligtbox je vzhledem k mé neznalosti jedinné dekorativní řešení...

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: