Autor Zpráva
starburst
Profil
zdravím vás. chtěl bych se jenom zeptat. snažím se udělat registraci uživatelů s pomocí databáze - to jsem vytvořil a funguje ale problem je když se chci zalogovat.
našel jsem si na to tut.
tady
který funguje asi tak jak ma ale problem je v tom, že to nikde netestuje ty session a v podstate když napíši adresu přímo tak se na stránku dostanu taky. jak to udělat aby to nešlo? předělal jsem to tak, že když se uživatel přihlasi tak to zkontroluje jestli takova osoba existuje v databazi a kdyz ano tak ho to presmeruje na stranku index.php?user=".$user_id." a tady je pravě ten problém... když napíši přímo do prohlížeče adresu např. neco.cz/index.php?user=4323 tak me to na tu stránku vpustí...

jak to ošéfovat aby to nejdřív zkontrolovalo jestli to má uloženy session?
díky za rady
Matty
Profil
starburst
Zkontroluj to přes session_is_registered().
Kontroluješ ty tam někde taky to, zda je správně zadané heslo?
starburst
Profil
jj... heslo samozrejme kontroluju... akorad sem nevedel jak zjistit jestli to uzivatel zadal a nebo ne...

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: